מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזקת סם שלא לצריכה עצמית וסיוע להחזקה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

אציין, כי עיינתי גם בפסיקה הנוספת אליה הפנה ב"כ הנאשם בבוקר הדיון (של ערכאות דיוניות בעבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית או סיוע לסחר בסם, ביחס לסמים "קשים" בהיקפים משמעותיים) וגם לכך נתתי דעתי.
...
יחד עם זאת, סבורני כי ניתן בהחלט לעשות שימוש במונח משפטי קרוב של "עוורון מכוון", היינו שהנאשם נמנע בכוונת מכוון לדעת מהי תכולת ה"משלוח" שנשלח להביא, לא כל שכן עת היה מודע (על-פי הסכמת הצדדים כאמור) לכך שהוא נשלח להביא סם מסוכן ולכך שהוא החזיק סם מסוכן שלא לצריכה עצמית.
אף שיש לעודד את הנאשם להמשיך ולהשתתף בקבוצות טיפוליות שיקומיות סבורני כי מדובר בהליכים ראשוניים של שיקום, ואין בהם כדי להצדיק מתן משקל משמעותי לשיקולי השיקום בענייננו.
מי אשר משתמש ברישיון שניתן לו על-ידי המדינה לנהוג ברכב ומנצל הרישיון כדי לפגוע בערכים מוגנים – נוהג ברכב על מנת להביא לאחר סמים מסוכנים העלולים לפגוע קשות בציבור, קונה לעצמו סיכון שרישיונו יישלל בשל כך. יחד עם זאת, בשים לב למכלול רכיבי הענישה, לא מצאתי להכביד את היד עם הנאשם גם ביחס לרכיב זה. לאור כל האמור לעיל אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: א. 42 חודשי מאסר בניכוי ימי מעצרו.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לעניין זה ראו למשל ע"פ (מחוזי-מרכז) 53504-01-11 אלון נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 22.5.2011 שם בוטלה הרשעתו של נאשם שהורשע בעבירה של החזקת סם מסוג קאנביס במשקל של למעלה מ-8 ק"ג שלא לצריכה עצמית; בעפ"ג (מחוזי-י-ם) 67452-12-18 מדינת ישראל נ' בוזגלו (פורסם בנבו, 7.4.2019) אישר בית המשפט המחוזי את החלטת בית משפט השלום לבטל את הרשעת הנאשם במספר עבירות של עיסקאות בסם מסוכן מסוג MDMA; בעפ"ג (מחוזי-חיפה) 28110-10-15 מדינת ישראל נ' דוד (פורסם בנבו, 17.12.2015) אישר בית המשפט המחוזי את החלטת בית משפט השלום להמנע מהרשעת נאשם שגידל בצוותא עם אחר סם מסוג קאנביס במשקל 3.6 ק"ג; בע"פ (מחוזי-י-ם) 11045-09-18 אליאסיאן נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 3.3.2019) בוטלה הרשעתו של נאשם שביצע שתי עבירות של סחר בסמים מסוג חשיש וקנביס ועסקה אחרת נוספת; בעפ"ג (מחוזי-ת"א) 33377-03-20 מדינת ישראל נ' אלשיך (פורסם בנבו, 16.12.2020) אישר בית המשפט המחוזי את החלטת בית משפט השלום לבטל הרשעה של נאשם במספר עבירות של החזקת סם שלא לצריכה עצמית וסיוע לסחר בסמים מסוג קאנביס; בעפ"ג (מחוזי-י-ם) 33947-10-17 מדינת ישראל נ' קרוקוצקי (פורסם בנבו, 20.3.2018) דחה בית המשפט המחוזי את ערעור המדינה על ביטול הרשעתו של נאשם שהורשע ב-6 עבירות של סחר בסמים ובהחזקת סם מסוג קאנביס שלא לצריכה עצמית; בת"פ 9050-04-13 מדינת ישראל נ' פלוני (פורסם בנבו, 1.7.2015) נימנע בית המשפט מהרשעת נאשם שהורשע ב-4 עבירות של סחר בסם מסוכן; בת"פ 30618-02-18 מדינת ישראל נ' לוין (פורסם בנבו, 7.9.2020) ביטל בית המשפט את הרשעתו של נאשם שהורשע בשלושה כתבי אישום בעבירות של תיווך החזקה לצריכה עצמית ו-6 עבירות של סחר בסמים.
...
בהתחשב במעשה העבירה, תוצאה של אי הרשעה, אפילו בנסיבותיה המיוחדות של המערערת ואף בשים לב לנזק הנטען, תביא לפגיעה בשיקולי הענישה ובמיוחד לפגיעה בעיקרון הרתעת הרבים וכן בפגיעה בעיקרון השוויון ביחס לנאשמים המורשעים בעבירה דומה (הנדונים למאסר ממושך בפועל, מאחורי סורג ובריח).
לפיכך במקרה זה, נוכח סוג העבירה אותה ביצעה המערערת, חומרתה ונסיבותיה, וגם בהתחשב בטעמי השיקום התומכים בבחינת אפשרות לביטול ההרשעה, עדיין מתקבלת המסקנה כי יהיה בוויתור על ההרשעה כדי להביא לפגיעה מהותית בשיקולי הענישה האחרים ובהם בעקרון ההרתעה ובעקרון השוויון.
על כן, גם בכל הנוגע למערערת ראוי שלא להתערב בפסיקתו של בית המשפט קמא אשר בחן את הדברים ומצא שלא לבטל ההרשעה, ויש לדחות את הערעור.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] בכל הדוגמאות דלעיל הורשעו נאשמים בעבירות חמורות (סיוע לחטיפה, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית בכמות גבוהה מאוד, שוד באיומי סכין, ועוד) נקבעו, בהתאם, מיתחמי ענישה הולמים (וחמורים), ובסופו של יום הושתו עונשים שקומיים על הנאשמים, בהתאם למצוות המחוקק בסעיף 40 ד לחוק העונשין.
...
עוד נימקתי החלטתי בכך שמשך תשעה חודשים בקהילה הטיפולית, לא הפר טואלבה ולו פעם אחת את כלליה, לא פתח תיקים פליליים, ולא נרשמה נגדו כל תלונה התנהגותית.
סבורני כי כל "הזזה" שלו ממצב זה, עלולה לגדוע את הליך השיקום, או לכל הפחות – להזיק לו מאוד.
השילוב בין חומרת העבירות בהן הורשע טואלבה, העובדה שהוא היה עצור בתיק דנא במשך 21 חודשים, יחד עם החשש שמא ההליך הטיפולי ייפגע בהפסקת רצף העבודה שלו[footnoteRef:22] מוביל למסקנה כי יש להשית עליו ענישה הכוללת מאסר בפועל בהתאם לנסיבות, קרי – למציאות בפניה אנו ניצבים.
אשר על כן, לאור כל האמור לעיל, אני משית על הנאשם את העונשים הבאים: 15 חודשי מאסר לריצוי בפועל, בניכוי ימי מעצרו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

· במסגרת ת"פ (אי') 57704-04-19 מדינת ישראל נ' פרץ (4.2.2020) הורשע הנאשם בעבירה של סיוע להחזקה ושימוש בסמים שלא לצריכה עצמית בכך שסייע לאחר להחזיק בסם מסוכן מסוג חשיש במשקל של 1,144.94 (18.6-) גרם נטו.
...
למותר לציין כי אני דוחה את טענת ההגנה שלפיה הנאשם "נסע בכביש שלכאורה לא היו בו כלי רכב נוספים, לא סיכן אחרים" – רק במקרה ממש, במזל, לא נגרם נזק לשלומם של משתמשי הדרך .
· במסגרת עפ"ת (ב"ש) 1581-01-21 אמארה נ' מדינת ישראל (3.3.2021) נדחה ערעורו של המערער אשר הורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע מעל שנתיים, נהיגה ללא ביטוח וחנייה בחניית נכים.
לאור האמור לעיל, נוכח נסיבות המקרה דנא ומדיניות הענישה הנהוגה, אני קובע כי מתחם העונש ההולם, ביחס לכל העבירות אותן עבר הנאשם, נע בין 10 ועד 24 חודשי מאסר, וכן פסילת רישיון נהיגה לתקופה שבין 24 חודשי פסילה ועד 60 חודשי פסילה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בכל הקשור לנסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירות, הפניתה להודאת הנאשם בכתב אישום מתוקן, לחסכון בזמן שפוטי יקר, לנסיבותיו האישיות כעולה מתסקיר שירות המבחן, העובדה כי בחר להישתלב בהליך טפולי, ולעברו הפלילי הכולל עבירה של סיוע לעבירת החזקה/שימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, שם הוטלו עליו בין היתר 8 חודשי מאסר בפועל.
...
ראה דבריו של כב' השופט נ. הנדל בע"פ 972/11 מדינת ישראל נ' יונה  "את נגע הסמים יש לעקור מן השורש. ייצור, הפצה, סחר וכמובן גם שימוש בסמים – כל אלו מסבים נזק עצום. הנזק נגרם לא רק למעגל הסגור של המעורבים הישירים בביצוע העבירות, אלא גם לחברה בכללותה".בע"פ 6029/03 מדינת ישראל נ' שמאי, נקבע כי הענישה אמורה "לשקף את הצורך הדוחק להביא להדברת הנגע". ראו בעניין זה דבריו של כב' השופט א. רובינשטיין בע"פ 1345/08 ארקדי איסטרחוב נ' מדינת ישראל: "אין מנוס מהכבדת היד על המחזיקים סמים שלא לצריכה עצמית, שכל בר דעת מבין כי נועדו לצריכת הזולת, קרי, להוספת שמן על מדורת הסמים אשר להבותיה אופפות רבים וטובים, או רבים שהיו טובים. עבירה זו היא תאומתה הסטטוטורית של עבירת הסחר בסמים, אלא שלא ניתן להוכיח לגביה את הסחר עצמו,... יידעו המעורבים בסמים שלא לצריכה עצמית, כי יד המשפט תכבד עליהם". ברע"פ 174/21  ישראל סעדיה סויסה נ' מדינת ישראל נקבע:  "אין לקבל את טענת המבקש בדבר שינוי הגישה העונשית כלפי עוברי עבירה הקשורה בגידול סם הקנביס והחזקתו שלא לצריכה עצמית מצד קובעי המדיניות. אך בעת האחרונה קבע בית משפט זה כי הדין הנוהג והמחייב הוא הקבוע בפקודה לפיה קנביס הוא סם מסוכן...". נסיבות ביצוע העבירות הנאשם יחד עם אחר גידלו בשטח מיוער ומגודר , סם מסוג קנבוס, ציידו את המקום בציוד לגידול הסם, בין היתר , דודי דישון גדולים ממתכת ומים סופקו על ידי התחברות לא חוקית לקו מקורות סמוך.
אני גוזר על הנאשם מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים והתנאי הוא  שלא יעבור בתוך 3 שנים עבירת סמים מסוג עוון ויורשע בגינה.
אני גוזר על הנאשם 12 חודשי פסילה בפועל מלנהוג או מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה וזאת במצטבר לכל פסילה אחרת בה הנאשם נתון.
אני מורה על חילוט הכלים והציוד שנתפסו כמפורט בכתב האישום המתוקן לטובת המדינה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו