בחוזה המכר נקבע כי במעמד תשלום יתרת התמורה, יקבל הקונה את החזקה המשפטית בנכס ואישורי העברת הזכויות על שם הקונה.
בפועל, ככל הנראה מפאת העובדה שהתברר קיומו של חוב גדול מאוד לעירייה, הסכום שהועבר ע"י הקונה, בהסכמה, בנאמנות לידיה של הנתבעת 3, הוא לא 18,000 ש"ח כי אם 1,150,000 ש"ח. הדבר נעשה, כאמור, בהסכמת כל הצדדים, והנתבעת 3 הסכימה לקבל כספים אלה ולהחזיק בהם בנאמנות, קרי, עד לקבלת האישורים, וכשיהיו – להעביר האישורים לקונה, והכספים למוכרת; או לחלופין לשלם מתוך כספי הנאמנות את המיסים, לקבל האישורים, ולהעבירם לקונה.
כל שנטען בכתב התביעה כלפי הנתבעת 3 הוא, כי הנתבעת 3, כב"כ המוכרת בעיסקה, וכנאמן של הכספים, לא פעלה כדי להשלים את העסקה, ובכלל זה, לקבל אישור ערייה לטאבו, ולשלם לצורך כך את החובות לעירייה מתוך כספי הנאמנות.
חברת י.נ.א.ר היא זו ששילמה את התמורה, והיא זו שהעבירה כספים לחשבון הנאמנות של הנתבעת 3, וגם נרשמה הערת אזהרה לטובת הבנק המלווה, על שם חברת י.נ.א.ר. בחוזה נכתב כי הקונה הוא: "עו"ד מרדכי סאסי, עבור חברה בייסוד – בנאמנות", וגם הוגשה הודעה על נאמנות למיסוי מקרקעין, ובה צוין עו"ד סאסי כנאמן, וחברת י.נ.א.ר כנהנה שבשבילו נרכשה הזכות.
כל תפקידה של הנתבעת 3 לפי החוזה הצטמצם בשניים אלה: (א) קבלת סך של 18,000 ש"ח מתוך סכום יתרת התמורה, סכום שיוחזק על ידה בנאמנות עד להמצאת אישור ערייה ואישורי מס שבח (סעיף 5.3 לחוזה); (ב) קבלת ייפוי כוח בלתי חוזר להעברת הזכויות בנכס על שם הקונה, יפ"כ אשר יוחזק בידי הנתבעת 3 בנאמנות, והיא תעבירנו אל עו"ד סאסי, לאחר השלמת התחייבויות הקונה על פי החוזה (סעיף 10.1 לחוזה).
...
אציין בענין זה כי אין די בהזמנת עו"ד סאסי כדי לקבל את שני אלה, אלא על הנתבעת 3 להמציא, בפועל, לעו"ד סאסי את אישור מס שבח המקורי ואת ייפוי הכוח הבלתי חוזר, וכך אני מורה.
לסיכום, אני נעתר לבקשה, ומורה למחוק התביעה נגד הנתבעת 3 על הסף, מחוסר עילה נגדה, זאת מבלי לגרוע מההוראה לנתבעת 3 להמציא לעו"ד סאסי את אישור מס שבח המקורי ואת יפוי הכח הבלתי חוזר.
התובעת תישא בהוצאות הנתבעת 3 בסך 20,000 ש"ח.
כמו כן אני קובע, כי תשלום ההוצאות בפועל הוא תנאי לדיון בתביעה חדשה, אם תוגש כזו ע"י התובעת נגד הנתבעת 3 בענין זה (ראה תקנה 41(ג)).