יפים לעניין זה דבריה של חברתי, כב' השופטת דגן-טוכמכר בק"ג (תל אביב-יפו) 5748-04-17 חנה קלדרון - רם רוזנטל (17.9.17):
"30. ככל שהתובעת מבקשת לשכנע את בית הדין כי בנסיבות העניין יש הצדקה, ולו לכאורה ליחס אחריות אישית לנתבע 1 בהיותו מנהל התאגיד עליה לפרוס תשתית עובדתית אשר תבהיר מהם המעשים והמחדלים המיוחסים ישירות לנתבע 1, ואין להסתפק בפירוט מסכת עובדתית המייחסת למנהל את כל הפעילות של התאגיד. תשתית עובדתית מסוג זה לא פורטה לא בכתב התביעה ואף לא בתגובה לבקשת המחיקה.
ככל שמבוקש להטיל בנוסף אחריות על הנתבע 2, כמנכ"ל, דרוש לפרט תשתית עובדתית המקימה עילת תביעה ישירה כנגדו במישור האישי, כמו גם לציין מהי אותה עילת תביעה קונקרטית מכוחה מבוקש לייחס לו אחריות.
שאלה, שעל יסוד המפורט בכתב התביעה בה עילת התביעה במישור זה עלומה - לא ניתן להשיב לה.
אם מבקשים התובעים לזקוף לנתבע 2 אחריות רק מעצם כך שהחברה לא העבירה הנכויים לקופות, ובלשון אחרת על דרך של הפרת חובה חקוקה (הגם שעילה זו לא מצוינת בכתב התביעה), אין לנו אלא להפנות למצוין בסע"ש (נצרת) 24692-07-17 אביבה רלב"ג - בית הספר המשותף בשדה אליהו - אגודה שיתופית חקלאית בע"מ, (17.1.19) והם נכונים לנסיבות שלפנינו:
"בתשובתה מפנה התובעת גם לסעיף 24(א)(1ב) לחוק המקנה סמכות לבית הדין לידון בעילות נזיקיות, כאשר לטענת התובעת יש לראות את עילות תביעתה כהפרת חובות חקוקות מצדם של חברי הועד המנהל, דוגמאת תשלום פיצוי פיטורים והפרת חובת השימוע, ולכן גם מכוח סעיף זה מוקנית לבית הדין הסמכות לידון בתביעה כנגד חברי ההנהלה. אין לקבל טענה זו, ויוסבר: רכיבי התביעה עניינם בהפרות נטענות של חוקי העבודה. חוקים אלו מטילים חובות על מעסיק, ולא על נושא משרה. על מנת שנושא המשרה יחויב באופן אישי בהפרת חובה חקוקה יש להראות אחת משתיים (בש"א (ת"א) 5773/05 עיר השעשועים בע"מ נ' רפי בן שושן, [פורסם בנבו] מיום 7.9.2005): נושא המשרה חייב ב'חובה' באופן אישי מכוח חיקוק, או כי ניתן להרים את מסך ההיתאגדות בינו לבין החברה/האגודה (טענה אשר כבר נשללה כאמור לעיל). החיקוקים אליהם מפנה התובעת אינם קובעים חובות המוטלות באופן אישי על נושא המשרה, ולפיכך לא ניתן לעשות שימוש בסעיף 24(א)(1ב) כדי לקנות סמכות עניינית ביחס לחברי הועד המנהל ( ראו גם תבע (ארצי) נא/3-156 יעקב סימס נ' בנימין יוחננוף, [פורסם בנבו] כד 199)".
לכן, בהעדר פירוט עילת תביעה קונקרטית בכתב התביעה המתוקן קל וחומר כזו העונה לגדרי סמכותו של בית הדין לעבודה, אין מנוס מלקבוע כי כתב התביעה אינו מגלה עילת תביעה כלפי הנתבע 2 במישור של אחריות אישית.
...
לפיכך, גם דין הבקשה לסילוק התביעה על הסף בנימוק זה, להידחות.
סוף דבר:
התביעה כנגד החברה, שתלוי ועומד כנגדה צו פירוק, מעוכבת בזאת.
הבקשה לסילוק התביעה על הסף כנגד הנתבע 2, נדחית.