גם בעיניין זה הנאשם היה יכול לתת תצהיר ואף להבהיר כיצד ידע להודות על בכתב האישום בעברית לפרוטוקול.
באשר לטענה לאי קיום הדין בהתאם להוראות סעיף 143 לחסד"פ, היות והנאשם אינו שולט בשפה הערבית ולא היה מתורגמן בדיון, אני קובעת כי לנוכח אי הצהרת המאשימה כי בכוונתה לידרוש מאסר בפועל, אין בתיק זה חובת ייצוג.
סעיף 143 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן – החסד"פ), קובע כי:
"בתחילת המשפט יקרא בית המשפט את כתב האישום באזני הנאשם, ויסביר לו, אם ראה צורך בכך, את תכנו, אולם רשאי בית המשפט לא לעשות כן לגבי נאשם המיוצג על ידי סנגור, אם הודיע הסנגור לבית המשפט, כי קרא את כתב האישום באזני הנאשם והסביר לו את תכנו, ואם אישר הנאשם את ההודעה; דברי הנאשם וסניגורו יירשמו בפרוטוקול."
כפי שהביא ב"כ המאשימה בתגובתו, מטרת ותכלית סעיף זה היא להבטיח שהנאשם מודע לאישומים נגדו והבין את תוכנו של כתב האישום, כמו שנאמר בבש"פ 1948/03 שילון נ' מדינת ישראל (פסק הדין מיום 10/3/03):
"הוראת סעיף 143, המחייבת כי בית-המשפט יקרא באוזני הנאשם הלא מיוצג את כתב-האישום, ובמידת הצורך יסביר לו את תוכנו, נועדה להבטיח כי הנאשם יהיה מודע למהות האישומים נגדו ויבין אל נכון את תוכן ההליך הפלילי המתנהל נגדו. מודעות זו מתחייבת כדי לאפשר לו להיתגונן כראוי ולמצות את מכלול זכויותיו הדיוניות. דרך כלל הגשמת תכלית זו מצריכה כי בית-המשפט ימלא בקפדנות אחר דרישות החוק ויקרא באוזני הנאשם את כתב-האישום ויוודא כי הוא הבין את תוכנו."
כתב האישום הוקרא לנאשם.
...
בתגובתו טען ב"כ המאשימה כי יש לדחות את הבקשה.
כך גם אין כל השלכה לאי עיון הסניגור הקודם בחומר החקירה, קודם להקראת כתב האישום, משאין חובת ייצוג בתיק זה. הסניגור פעל עפ"י דרכו המקצועית בייצוג הנאשם, ואין כל בסיס ראייתי לפסול דרך זו.
העולה מכל האמור לעיל הוא כי לא מצאנו נימוקים מיוחדים להתיר לנאשם חזרה מהודאה.
אשר על כן, הבקשה לחזרה מהודאה, נדחית.
אני קובעת דיון הוכחות להיקף הבניה בלבד ליום 12/9/19 משעה 10:00 עד שעה 11:00.