בהסכם זה משכן החייב את הכספים שהוא זכאי לקבל מתמורת המכר כבטוחה לפרעון הלוואה שניתנה לחברה שהייתה בבעלות החייב, חברת ניו ויז'ן. כמו-כן הוצג הסכם מישכון מיום 31.8.14 שנערך בין החייב לבין חברת לאוף וחברת ניו ויז'ן.
לטענת המנהל המיוחד, הסכם המישכון הנ"ל בין חברת לאוף לחברת ניו ויז'ן נולד לראשונה לאחר הגשת תגובת המחזיק מיום 14.6.16, ולמיטב ידיעתו ההסכם שנערך בין חברת לאוף לבין החייב וחברת ניו ויז'ן לא הוצג בהליך המרצת הפתיחה שנוהל מול הקונה.
אישור נכון ליום 5.4.17 של רישום המחאת הזכות צורף כנספח ה' לבקשת חברת לאוף מיום 9.4.17 הנ"ל.
עוד נטען בבקשה כי עבור התחייבויות חברת ניו ויז'ן שהיו מובטחות בהמחאת הזכות שילמה חברת לאוף במהלך העסקים הרגיל ובתום לב כדי לעמוד בהתחייבויותיה על פי ההסכם, סך העולה על 507,000 ₪ - סכום אשר גבוה בהרבה מסכום המחאת הזכות.
בסעיף 97(א) לפקודה נקבע כי המחאת זכויות לאדם שהוכרז לאחר מכן פושט רגל לא תהיה תקפה כלפי הנאמן אלא אם ההמחאה נרשמה בדרך ובזמן שנקבעו בתקנות.
ואולם, לפי הפסיקה, סעיף 97 אשר דן בתוקפה של המחאת זכות אינו שולל את תחולתו של סעיף 96 על המחאת הזכות, ומדובר בשתי הוראות עצמאיות שנועדו למנוע הברחת נכסים מנושים (ראו והשוו ע"א 5578/93 נדב נ' סרגובי פ"ד מט(2) 459).
החייב המחה את זכויותיו לחברת לאוף, וזאת לטענתו לצורך הבטחת הלוואה שנתנה חברת לאוף לחברת ניו ויז'ן. הועלו טענות שלפיהן ביצוע ההמחאה כחצי שנה לפני פתיחת הליך פשיטת הרגל ובעת שחברת לאוף ידעה כי חברת ניו ויז'ן נימצאת בקשיים תזרימיים, מעידה על חוסר תום לב של החייב ושל חברת לאוף.
...
ב"כ הכנ"ר שנכח בדיון ניתח את טענת התמורה שהעלתה חברת לאוף, והגיע למסקנה כי מדובר בהענקה פסולה וכי יש לקבל את עמדת המנהל המיוחד ולהורות על ביטול הענקה.
ב"כ הכנ"ר התמקד בשאלת מתן תמורה וטען כי "נתמקד לעניין התמורה. מדברי ב"כ לאוף עולה כי למעשה, חב' לאוף נתנה את התמורה לכאורה לחב' ניו ויז'ין ולא לחייב עצמו. בנסיבות אלה ברור כי הייתה הענקה פסולה ויש לקבל את בקשת המנהל המיוחד".
משהועלתה בקשה לחקור את המצהירים מטעם הצדדים, נקבע דיון נוסף ליום 24.12.17.
על כן נטען כי יש לדחות את הבקשה לביטול ההענקה שהוגשה.
לאור כל האמור לעיל אני קובע כי ההענקה שבוצעה באמצעות המחאת זכות לחברת לאוף בסך של 400,000 ₪ בטלה כלפי המנהל המיוחד ובקשת חברת לאוף מיום 9/4/17 נדחית בזאת.