שנית, עיון בכתב ההגנה ובתצהיר הנתבעת מעלה כי הנתבעת למעשה מודה כי התובעת פוטרה עוד בחודש 8/17:
"8. עפ"י ההיגיון וכך גם הוסבר לי ע"י ב"כ . מאחר ומדובר בקבלה לעבודה לתקופה קצובה של פחות מ-12 חודשים. המדובר בפיטורים שאינם דורשים קבלת היתר מהממונה בהתאם לסעיף 9(ז) לחוק עבודה נשים. ויודגש, מאחר וברי כי מדובר בפיטורין מוצדקים לנוכח סגירת מרבית הפעילות בפעוטון הרי שלו היה צורך בדבר,סביר כי גם היה מתקבל אישור הממונה על כך"
עיון בחקירתה הנגדית של הנתבעת מעלה כי העידה כי לא ביקשה היתר לפיטורי התובעת, ונראה כי בנגוד לתצהירה כלל לא טענה כי אין צורך בהיתר בשל תקופת העסקה קצובה:
"אני מעריך את הכנות שלך. אני אשאל אותך ככה, את יודעת שאשה בהיריון אחרי חצי שנת עבודה צריך לקבל היתר בשביל לפטר אותה? ת: איזה שנת עבודה? ש: עובדת בהיריון אחרי חצי שנה במקום העבודה, בעקרון צריך לקבל, אלא אם יש נסיבות חריגות, צריך לקבל היתר כדי לפטר אותה. את יודעת את זה? ת: אני עבדתי, אני לא יודעת מה זה היתר. אני יודעת שאני דברתי איתה, היא אמרה לי 'תודה רבה' בסוף השנה, באוגוסט, ושלמתי לה את כל אוגוסט מלא, אפילו לא עשיתי חשבון כמה היא עבדה חודשים, לא חודשים, הבאתי לה את אוגוסט. את חודש אוגוסט." (ר' עמ' 20 שורות 20-30).
שלישית, עיון בנספח ה' לתצהיר התובעת, מעלה כי בשיחה שהתקיימה בין התובעת לנתבעת בה ביקשה התובעת לחזור לעבוד לאחר חופשת הלידה, הנתבעת לא אמרה לתובעת כי היא הועסקה בחוזה לתקופה קצובה ולכן אין צורך בקבלת היתר לפיטוריה וכן לא נאמר שהתובעת התפטרה ולכן היא לא חייבת להחזיר אותה כפי שהיה מצופה במידה ואכן סברה הנתבעת כי התובעת היא זו שהתפטרה.
מעבר לאמור, התובעת התייחסה למכתב זה בתצהירה והסבירה את מהות הוצאת המכתב:
"11. ביום 8.8.17, נפרדתי משאר הבנות בעבודה וגם מהנתבעת, מכיוון שהסתיימה שנת הלימודים ושלחתי מכתב תודה לסיום שנת הלימוד כפי שאני עושה בכל שנה...."
משכך ונוכח העובדה כי גרסת התובעת לא נסתרה ומנגד גרסת הנתבעת נסתרה כפי שפורט לעיל, אנו מבכרים לקבל את גרסת התובעת לפיה הסכם העסקתה לא היה לתקופה קצובה וכי התובעת פוטרה מעבודתה וזאת מבלי שהנתבעת קיבלה היתר לפטר אותה.
...
בכל הנוגע לרכיב התביעה בגין הלנה, לא שוכנענו כי בנסיבות העניין יש הצדקה לחייב ברכיב הלנה, נוכח המחלוקות נשוא תיק זה וקביעותינו לעיל ושעה שרכיב זה נטען רק באופן כללי.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת, בתוך 30 ימים מהיום, את הסכומים הבאים:
פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים: 9,144 ₪ .
בנוסף ישלם הנתבע לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בגין תביעה זו בסך 5,000 וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.