אין די במסמך זה, להוכחת העילה הנטענת, כאשר גם המומחה מטעם התובע, שוורץ, אישר כי מעולם לא הורה המפקח על הבנקים לפעול בהתאם לאמור במכתב, וכי חברת שגיא, בה הוא מועסק, דרשה שתצא הוראה ברורה לבנקים בעיניין אי סימטריה בין חשבון הזכות במט"ח לחשבון החובה במט"ח אך המפקח לא הוציא הוראה כאמור בעקבות הפנייה, לדבריו עקב לובי חזק של הבנקים (עמ' 24, שו' 25-22).
התובע נחשב ללקוח טוב בתקופה האמורה בין היתר לאור פעילותו העסקית העניפה באותן שנים והבטחונות שסיפק כנגד האשראי וכיוצ"ב. ניסיונו של הבנק ללמוד על שעורי הריבית שנגבו בחשבון התובע לשנים 2006-1997 מתרשומות שנערכו על ידי הבנק מבלי שהוצג כל הסכם לשנים אלו, דינו להדחות, באשר הוא אינו עולה עם הוראות הדין לרבות כללי הבנקאות (שירות ללקוח) (גילוי נאות ומסירת מסמכים), תשנ"ב-1992 הדורשים כי הסכם התנאים הכללים, הסכם פתיחת חשבון וניהולו והסכם למתן אשראי ייערכו על ידי הבנק בכתב ותנתן ללקוח האפשרות לעיין בהסכם לפני חתימתו כאשר הבנק לא הציג כל הסכם אשראי לשנים 2006-1997 על כל המשתמע מכך.
...
לא שוכנעתי כי הבנק לא ערך בכתב מסמכים כנדרש באותו סעיף, אלא שמסמכים אלו לא הוצגו נוכח חלוף הזמן והמועד בו הוגשה התביעה שהקשה על הבנק לאתר את אותם מסמכים, כאשר התובע לא הוכיח את משך התקופה שלגביה הבנק מחויב לשמור על מסמכים כאמור, וכשמעדויות עדי הבנק עלה כי לאחר תקופה מסוימת נגנזו המסמכים.
לפיכך, יש לדחות טענות התובע בדבר הטעיה במנגנון ובשיעור הריבית שנגבה ממנו בחשבון החנ"י.
לסיום
משנפלה טענת ההטעיה שטען התובע לגבי מנגנון ושעור חיוב הריבית בחשבון, וכן הטענה בנוגע לחישוב הריבית בחנ"י שלא לפי מספר הימים המדויק בשנה, ומשלא שוכנעתי לקבל את טענת ההטעיה כביכול על פי סעיף 7 לחוק ההתיישנות וגם לא את טענות התובע לכאורה על לחץ וכפיה בחתימת ההסכם, הרי שיש לדחות את התביעה הן לגופה, הן בשל סעיף 9 להסכם הוויתור והן בשל טעמי התיישנות כאמור לעיל.
נוכח כל האמור לעיל, אני דוחה התובענה.