המכתב נשלח ל"מר יואב היינמן, מר איתמר אפל, פורטיסימו קפיטל אנד 5 שותפות מוגבלת", ובמסגרתו סיפר בא כוחו של ניר למנהלי הקרן האמורים כי בני וניר הכירו במסגרת שירות המילואים שלהם ונותרו חברים ואף שותפים במיזמים שונים במשך שנים, תיאר את הרקע לחתימת ההסכם, והאשים כי בני מנסה להיתנער מהתחייבותו בהתאם להסכם לשלם לניר 2% משווי רכישת החברה על ידי הקרן, באשר הוא מבקש להחתים את ניר על כתב וויתור הנוקב בתמורה "סמלית".
המכתב מסתיים בפסקות הבאות:
"לאחר הקדמת הרקע הקצרה, נסביר כי מצאנו לנכון לפנות אליכם טרם הפניה לערכאות כנגד בני ופורמלוג'יק. קרן פורטיסימו הינה הבעלים של פורמלוגי'ק כיום, וחשוב לנו להביא לידיעתה את מלוא השתלשלות האירועים. כמו כן נבקשכם להשיב כיצד השתכללה העסקה גם ללא חתימת ניר על כתב האישור והויתור?
ביום 1.2.22 שלח בא כוחו של בני מכתב לבא כוחו של ניר ובו עמד על כך שהמצוטט בסעיף 5 לעיל מהוה פירסום לשון בכוונה לפגוע בהתאם לחוק איסור לשון הרע התשכ"ה-1965 [להלן : "החוק"] ועל כן נידרש ניר בתוך 14 ימים לפצות את בני, לצרכי פשרה, בסך של 250,000 ₪, וכן להמציא לבני עותק היתנצלות בכתב שיועבר לקרן.
האדן האחד הוא כי "הוצאת מכתבי התראה לפני נקיטת הליך משפטי מגדר החסינות הנתונה לכתבי הטענות המוגשים בהליך אכן עשויה להקשות על יצירת התאמה בין הטענות שבמכתב ההתראה לבין הטענות שנטענות לבסוף בהליך" [פרשת הרם], והאדן השני הוא כי אי הכרה במכתבי התראה כ"חלק מההליך המשפטי במובנו הרחב", תיפגע "באפשרות לסיים סכסוכים לפני פנייה לערכאות, מצב שאינו רצוי ואינו עולה בקנה אחד עם המגמה לנסות ולפתור סכסוכים אזרחיים מחוץ לכותלי בית המשפט במידת האפשר" [פרשת גואטה]
על טעם זה האחרון חזר בית המשפט ברע"א 4512-20 חברת מנו ספנות בע"מ נ' בלס (2020) [להלן: "פרשת מנו ספנות"] ונראה כי הוא עיקר.
באופן דומה פסק כב' השופט ע' אלקלעי במסגרת ת"א 52478-12-15 ויזל נ' ארצי (2018) כי "בהתאם לפרשנות המרחיבה לעניין הגנה זאת, "צד למשפט" אינו דוקא צד פורמאלי לתביעה, דהיינו, תובע או נתבע, אלא שהמדובר בכל אדם הקשור קשר ישיר וענייני לסכסוך נשוא המשפט" [ראו גם לאחרונה ת"א (61474-08-22 עו"ד שרון נ' ליסקר (2023), בפיסקה 22 לפסק הדין]
עקרונות אלה מעקרים את פלפולי ב"כ התובע בתשובתו ביחס לדרכי משלוח המכתב.
בין אם נשלח המכתב ביום 27.1.22 לקרן, שהחל מיום 12.1.22 הייתה בעלת השליטה בחברה, ובין אם נשלח המכתב לה"ה היינמן ואפל שהחל מיום 12.1.22 כיהנו כדירקטורים מטעם הקרן בחברה, הם, ובלעדיהם אין [ראו נספח 6 לכתב ההגנה], די בקירבה משפטית זו לחברה שכנגדה הוגשה לבסוף התביעה, כשהמדובר על חברה שיש בה שני בעלי מניות בלבד, והקרן שולטת בה ביד רמה, על מנת להכניס את המכתב תחת סוכת ההגנה לפי סעיף 13(5) לחוק.
...
המכתב נשלח ל"מר יואב היינמן, מר איתמר אפל, פורטיסימו קפיטל אנד 5 שותפות מוגבלת", ובמסגרתו סיפר בא כוחו של ניר למנהלי הקרן האמורים כי בני וניר הכירו במסגרת שירות המילואים שלהם ונותרו חברים ואף שותפים במיזמים שונים במשך שנים, תיאר את הרקע לחתימת ההסכם, והאשים כי בני מנסה להתנער מהתחייבותו בהתאם להסכם לשלם לניר 2% משווי רכישת החברה על ידי הקרן, באשר הוא מבקש להחתים את ניר על כתב וויתור הנוקב בתמורה "סמלית".
המכתב מסתיים בפסקאות הבאות:
"לאחר הקדמת הרקע הקצרה, נסביר כי מצאנו לנכון לפנות אליכם טרם הפניה לערכאות כנגד בני ופורמלוג'יק. קרן פורטיסימו הנה הבעלים של פורמלוגי'ק כיום, וחשוב לנו להביא לידיעתה את מלוא השתלשלות האירועים. כמו כן נבקשכם להשיב כיצד השתכללה העסקה גם ללא חתימת ניר על כתב האישור והוויתור?
אנחנו מצאנו לנכון לפנות אליכם טרם הפניה לערכאות, במטרה לקבל הבהרות כאמור ואף לאפשר לסיים את העניין באופן ראוי ומכובד.
תם ולא נשלם:
במכלול האמור לעיל אני מורה בהתאם לסמכותי לפי סעיף 41 (א) (1) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט-2018 על מחיקת התביעה שהגיש בני.