נטען שהנתבע פעל ככונס נכסים ברשלנות, תוך הפרת חובות שונות החלות עליו כנאמן, עד למצב בו התובע נשאר חסר כל. עוד נטען כי התובע הגיש תביעה קודמת באותה עילה (אך ע"ס 10,000,000 ₪ וגם נגד המדינה) בביהמ"ש המחוזי [בת"א (מחוזי ת"א) 38235-05-18], אך זו נמחקה, משהתובע לא שילם את האגרה הדרושה, חרף כך שבקשתו לפטור מאגרה נדחתה.
נטען כי התובע חויב בפס"ד לשלם לזוכה, מר **** מעוז ז"ל, תשלום בגובה 30,000 דולר בתוספת ריבית, משלא שולם הסכום ניפתח נגד התובע תיק חייב בהוצאה לפועל, לבצוע פסק הדין תוך הטלת עיקולים על רכושו ועל זכותו להרשם כבעלים של מחצית ביניין בתל אביב.
...
בסופו של דבר, הוחלט ביום 19.1.22 כי התובע יופטר מתשלום אגרה עד סכום של 100,000 ₪, כאשר יתרת הסכום הנתבע תחויב באגרה בהתאם לתקנות תוך 30 ימים.
בתמצית, נטען כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות, שיהוי, מעשה בית דין, מחוסר עילה, וניצול הליכי משפט לשווא.
בנסיבות כולן וגם נוכן תגובת התובע על בקשת הארכה, אני נעתר לבקשת הארכה להגשת הודעה לצד שלישי, עד לאחר שיוכרעו תחילה שתי בקשות הביניים הנ"ל.
לקראת דיון קדם המשפט ניתנות ההוראות הבאות:
לקראת ישיבת קדם המשפט שנקבעה בפניי ביום 5.2.2023 בשעה 08:30 ניתנות ההוראות הבאות:
[הצדדים מתבקשים לקרוא ההוראות בעיון ולהקפיד לפעול על פיהן]
עפ"י סמכותי שבתקנה 61(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018 (להלן – "תקסד"א"), נוכח חשיבותה של ישיבת קדם משפט ונוכח היתרונות המעשיים הפוטנציאליים הגלומים בהתייצבות כזו עפ"י ניסיוני השיפוטי המצטבר, על כל בעלי הדין להתייצב בעצמם לקדם המשפט, ואם בעל הדין הוא תאגיד, המדינה או רשות מקומית, יתייצב נציג מוסמך ובקיא מטעמו לקדם המשפט!
מובהר כי בכוונתי במסגרת ישיבת קדם המשפט לעשות שימוש בסמכותי שבתקנה 63(א)(14) לתקסד"א "לשמוע על אתר עדות של כל הנוכח באולם בית המשפט, על עובדה שבמחלוקת ולקבל מענה לשאלות בעניינים הנוגעים לסכסוך נושא התובענה".
הצדדים מתבקשים לבצע ולהשלים ביצוע הוראות פרק ט' לתקסד"א ("שאלונים, גילוי ועיון במסמכים"), במועדי החובה הקבועים שם, עוד בטרם ישיבת קדם המשפט הנ"ל.
בהתאם להוראות תקנה 62 לתקסד"א, על הצדדים להגיש בטרם מועד הישיבה "רשימת עדים" כמפורט בתקנה, כאשר ברשימה יש לכלול גם פרטי בעלי הדין עצמם, ככל שהללו מהווים עדים מטעם עצמם.