מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוספת מסמכים לתשובה לכתב הגנה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על כך יש להוסיף שבהסכם המכר מחודש ינואר 2000 (נספח יא' לתצהיר מר ורטהיים) צוין בכותרתו כי המכירה היא בין כונסי הנכסים לבין "שרה לויאן טיזאבי עבור עצמה ו/או חברה בשליטתה". החברה טענה, כי הנתבע 4, מר קיומרס טיזאבי, שהתביעה נגדו נמחקה בהסכמה לבקשת מר טיזאבי מיום 5.9.18, צודק בטענתו כפי שהופיעה בכתב הגנתו (פיסקה 24) ובתצהירו (פיסקה 46), כי מר טיזאבי לא שילם שום חוב לבנק לאומי, אלא רק רכש מבנק לאומי את הזכויות בנכס, ורשם את הנכס לאחר הרכישה על שם חברה בבעלות אישתו (חברת מילניום).
מר טיזאבי בכל כתבי טענותיו בשתי התביעות הנוכחיות (כתב התביעה, כתב התשובה וכתב ההגנה) כלל לא מזכיר את המסמך משנת 1993, וממילא הוא גם לא טוען שמסמך זה משנת 1993 קובע שהאחים מתחייבים אישית כלפיו לשלם בעצמם את חובות החברה לבנק.
...
התוצאה לאור האמור לעיל, אני מורה כדלקמן: תביעת מר טיזאבי נגד החברה בת"א 47021-12-12 מתקבלת במלואה, דהיינו על החברה לשלם למר טיזאבי סך של 6 מיליון ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה ביום 24.12.12, ועד למועד התשלום בפועל.
תביעת מר טיזאבי נגד האחים בת"א 47021-12-12 – נדחית.
תביעת החברה נגד מר טיזאבי בת"א 21106-04-14 – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תשובת התובעים ניתנה ביום 8.6.21, ולא כללה תצהיר גילוי מסמכים ספציפיים אלא מכתב, ולא כללה פרוטוקולים של אספות דיירים, הסכמי רכישה של דיירים שאינם דיירים מקוריים, וטיוטות הסכם המכר.
הנתבעים השיבו בנוסף לטענות המקוריות, שהתקנה החלה היא 180(ג)(2), הואיל וכתב תשובה וכתב הגנה הוגש ביום 15.3.21.
אין כל משמעות ל-"שמירת זכות" להוספת מסמכים בעתיד.
...
הנתבעים לא ביקשו לשנות את החלטתי מיום 12.5.21 שלפיה התקנה הרלוונטית היא תקנה 180(ג)(1) לתקנות החדשות, אך הם מתעלמים מהחלטה זו וטוענים שוב ושוב כאילו אינה קיימת.
לאור נסיבות תיק זה, הגעתי למסקנה שבנסיון להקטין את הלהט של הצדדים בטענות זה כלפי זה, וב"כ הנתבעים כלפי התובעים ובא כוחם באופן אישי, יחולו הוראות אלה: עד יום 8.8.21 יוגשו צווי ירושה או צווי קיום צוואה לגבי התובעים שנפטרו.
אני קובע את המועדים לפי תקנות 56 ו-57 ל-15 יום לאחר הגשת כתב טענות אחרון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כן מפנה הנתבע לעובדה כי התובע לא הגיש כתב תשובה לכתב ההגנה בו עלתה טענת ההתיישנות, ולפיכך הוא מנוע מהעלאת טענות להארכת תקופת ההתיישנות, וטענותיו בנידון מהוות הרחבת חזית האסורה בדין.
הוסיף הנתבע וטען כי אין כל קשר סיבתי בין אי רישום המיגרש על שם התובע לבין המנעותו מבניית בית במקום, התובע רכש חלק מזכויות המנוח בחלקה במושאע ללא הסכם חלוקה, הוא לא הגיש כל ראיה להוכחת כוונתו לבנות במיגרש ומכל מקום, הטענה כאילו השכנים היו מתנגדים לבנייה על המיגרש בהיעדר רישום הזכויות על שם התובע, חסרת היגיון.
כך לדוגמא, הנתבע לא טרח להגיש העתק פנייתו הראשונה לרשם המקרקעין בבקשה לרישום צו הירושה, תשובת הרשם לאותה פנייה ובה פירוט המסמכים שהתבקשו על מנת לאמת את זהות המנוח, פניות הנתבע למי מהגורמים בניסיון לקבל את המסמכים שהתבקשו או פניותיו לרשם המקרקעין בנידון.
...
כמסקנה מתחייבת, טענת התובע כאילו בית המשפט הוא זה שהעלה את הסוגיות לעיל, חפה מן האמת, ובוודאי ובוודאי אין לומר כי מדובר בסיוע של בית המשפט למי מהצדדים או נקיטת עמדה נחרצת טרם סיום ההליך.
מכל מקום, הטענה חסרת כל היגיון, שכן, מניין לאותם שכנים סמכות ויכולת לאכוף על התובע רצונם נטען זה?!!! לאור מכלול הנימוקים לעיל, אני דוחה את דרישת התובע לחייב את הנתבע בפיצוי עבור עליית מחיר תשומות הבנייה והפסד דמי שכירות.
בהתחשב במכלול נסיבות מקרה דנן, לרבות פרק הזמן שחלף ממועד חתימת הסכם המכר ועד למועד רישום המגרש על שם התובע, התייחסות הנתבע לפניות התובע בנדון, העובדה כי הנתבע לא הודה בכל אחריות להתמשכות העניין, התעקשותו להמשיך ולטפל ברישום המגרש על שם התובע אף לאחר הגשת התביעה ובה בעת לפעול בהקשר זה בעצלתיים – לאור כל אלה מצאתי להעמיד את הפיצוי עבור נזק לא ממוני בסך של 50,000 ש''ח. סיכום: העולה מן המקובץ, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את נתבע לשלם לתובע, באמצעות בא כוחו, סך של 50,000 ש''ח. כן ישלם הנתבע לתובע, באמצעות בא כוחו, הוצאות האגרה ושכ''ט עו''ד בסך של 10,000 ש''ח (כולל מע''מ) בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק על הוצאות האגרה ממועד תשלומן ועל שכ''ט מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לדרישה מס' 13, שעניינה בגילוי "כל מיסמך, מכל סוג שהוא, המלמד על המצב הכלכלי של הנתבע", טען התובע הנגזר כי אין ממש בטענתם הבלתי מבוססת של הנתבעים לפיה מדובר במסמכים שאינם רלוואנטיים וכרוכים בפגיעה בלתי מוצדקת בפרטיותם, והוסיף כי המסמכים אלו נדרשים לאור הטענות שהעלו הנתבעים מיוזמתם בסעיף 65.2 לכתב ההגנה המתוקן.
בנוסף, הדרישה בסעיף 15 הפניתה לסעיף 75.2 לכתב ההגנה המתוקן, ואולם בסעיף 75.2 לא התווספה כל עובדה, המאפשרת לתובע הנגזר לבקש את גילויו של המידע האמור, שכאמור בהחלטתי מיום 22.12.2022 הוגבל לסוגיות שהועלו לראשונה בכתב ההגנה המתוקן ובכתב התשובה, בשונה מסוגיות שכבר מצאו ביטוי בכתב התביעה ובכתב ההגנה המקורי.
...
שאלה 5: אני סבור כי גם שאלה זו היא שאלה רלוונטית וכי יש לחייב את התובע הנגזר להשיב עליה.
משכך, אני מורה לתובע הנגזר להשיב גם לשאלה 5 לשאלון מטעם הנתבעים.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מורה כדלקמן: הנתבעים יגישו עד ליום 13.4.2023 תצהיר גילוי מסמכים משלים ובו מענה לדרישות התובע הנגזר שהוצגו בסעיפים 11, 14 ו-16 לדרישת הגילוי מטעמו, כאמור בפס' 20 לעיל, ויצרפו לתצהיר את המסמכים הספציפיים שעונים על דרישות גילוי אלו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

עם זאת, צוין כי תיקון כתב התביעה יחייב היתייחסות עניינית לעובדות במסגרת כתבי ההגנה וכך ניתן יהיה לחלץ את העובדות השנויות במחלוקת אולם טענה זו לא ברורה משאם מדובר באותן עובדות כי אז מדוע דרך כתבי ההגנה ניתן יהיה לחלץ טוב יותר את המחלוקת שבין הצדדים משנטען כי כתב התביעה הוא אשר דרוש היה הסבר והרי נטען בהמשך הדברים כי נוכח טענות הנתבעים בכתב הגנתם נידרש היה ליתן הסבר ומשכך בית המשפט תהה מדוע לא ביקשו להגיש כתב תשובה, לאמור כי כתב התביעה אמור להיות ברור בנוגע לעילה ואין על פי התקנות כיום זכות להגיש כתב הגנה מתוקן אלא ברשות אולם עת התובעים טוענים כי תיקון כתב התביעה יחייב את הנתבעים להגיש כתב הגנה מתוקן שיתייחס לטענות שהם מעלים לאחר שכבר התייחסו לטענותיהם – הרי יש בדבר ללמד כי יש להדרש לכתב הגנה מתוקן, כמו גם על הקף התיקון בבחינת כתב הגנה חדש, בשים לב לכך שעל פי מראה עיניים, מתוך כ-12 עמודים של כתב תביעה, מרקור התוספת לעומת כתב התביעה המקורי (בהתאם להחלטת בית המשפט) היא בהקף של 8 עמודים נוספים והיא העיקר, כשהיא כוללת עובדות נוספות וכן עילות נוספות המבוססות על העובדות שהתווספו בחלקן.
הותרת כתב התביעה המקורי תוך שכתובו ביחס לאותן עובדות נטענות אולם מבלי לחרוג ממיתחם קו התביעה, כשהמסמכים משלימים את טענותיו את העובדות, כמו גם העתרות לסעד בנוגע לפצוי על פי שיעורו שהוא כן מהותי ונידרש בהתבסס על אותה מסכת עובדתית משמדובר בהוספת ראש נזק שהוא נזק מוכח (להבדיל מהוספת עילות תביעה) וישנה חשיבות לנסחו כדבעי, כמו גם טעויות קולמוס בנוגע לפצוי המוסכם ובנוגע למחיקת התובע והצבת התובעת בלבד, וכן היתר להגיש כתב תשובה אשר יעמוד בכללים של ניסוח כתב תשובה.
...
ה הקושי הוא שגם אם בית המשפט סבור כי יש להיעתר בצמצום, אם בכלל, לבקשה לתיקון (כך למשל עת יש הבדל מהותי) הרי שיכול והמשמעות המעשית היא מחיקת כתב התביעה והגשתו מחדש לאחר הטלת הוצאות לטובת הנתבעים שקיימו דיון והגישו כתב הגנה ועדיין הם מצויים תחת סיכון להגשה מחדש וכתיבת כתב הגנה מחדש ודיון חדש, ואם כך הדבר, הרי שיש בדבר להאריך את ההליך לעומת מקרה בו יותר תיקון תחת אותן הוצאות וקביעת דיון נוסף כבר עתה לעומת מחיקה, או אז יש להמתין שוב להגשת כתב הגנה ולאחר מכן ייקבע דיון – כשמהמועד מרוחק הרבה יותר.
משמבחינת הנתבעים יכול ובסופו של דבר אם תימחק התביעה ותוגש מחדש כי אז ממילא יידרשו להגיש כתב הגנה חדש/מתוקן ולהשקיע משאבים והוצאות תושתנה בכל מצב בין אם תחת היתר לתיקון נרחב (שההוצאות הן מוגברות ביחס לתיקון שהותר על ידי בית המשפט) ובין אם תחת מחיקת התביעה והגשתה מחדש באופן שמבחינה פרקטית אין הבדל מהותי בין השניים והם כבר יכולים לעמוד על טיבו של התיקון מבחינת השקעת המשאבים הכרוכים מצידם עת הם כבר בתוך ההליך תחת ייצוג קיים, הרי שאז הגורם אותו יש לנטרל הוא אינטרס הציבור הנפגע כפי שתואר לעיל אשר התקנות החדשות מעלות אותו על נס. על כן, מקום בו הנתבעים סבורים כי הם יכולים לעמוד בהגשת כתב הגנה מתוקן תחת סד זמנים דחוק באופן שיוגש עד שבוע לפני מועד דיון קדם המשפט שנקבע באופן שלא ידרוש דחיית מועד הדיון – כי אז אתיר את התיקון בכפוף לתשלום הוצאות.
המזכירות תואיל להמציא החלטתי זו לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו