מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוספת יחידה על גג בית משותף ופרגולה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כן נוספו הערות של הערייה שחלק מהן היה על התובע לבצע, והן: להמציא חוזה עם חברת חשמל; חוזה עם אתר מורשה לפינוי פסולת; חוזה עם מעבדה מוסמכת לבדיקת מערכות שרברבות, בטון, אטימות, ממד וקרקע; פטור או תשלום היטל השבחה; סידורים לצוברי גז ואישורים על ידי משרד העבודה.
1) מרשי הורני לפנות אליך ולבקשך להגיש לועדה תוכניות בית משותף לגבי הנכס שבנידון בהתאם לזכויות בתב"ע המצ"ב. 2) לדברי מרשי קבלת עבור תכנון בית משותף סך של 20,000 ₪ + מע"מ. מצ"ב חשבונית מס/קבלה 158.
בתחילת שנת 2017 הגיש הנתבעת עבור התובע בקשה חדשה למתן היתר לבניית ביניין חדש בן 5 קומות מעל קומה מפולשת + חדרים על הגג + פרגולות, 14 יחידות דיור, כולל הקלות כדלקמן: תוספת קומה (5 קומות במקום 4 קומות), תוספת 20% יחידות דיור (14 יחידות דיור במקום 12), והבלטת מרפסות פתוחות 40% מקוו ביניין.
...
סבור אני שיש לדחות את התביעה שכנגד מהסיבות כדלקמן: 1) התובע ביקש מהנתבע מלכתחילה להגיש בקשה להיתר ל-20 יחידות דיור.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה גם את התביעה שכנגד.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה ואת התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בעקבות כך, כפי שיפורט, נגרעו מצידו המערבי של המיגרש ונוספו לצידו המזרחי, בהתאמה, כ- 80 מ"ר. הסטה זו משפיעה כיום על זכויות הבניה של התובע ועל אפשרותו לבנות בית נוסף על המיגרש שבחזקתו הייחודית, שעה שעל פי התכסית הקיימת לא ניתן לנצל בצד המערבי של הגדר את מלוא זכויות הבניה.
זאת אומרת הלקוח שלך הסכים שאנחנו נפלוש, אני רואה לפי התכנית שלך שמר אהרון יכול לבנות מעל הפרגולה של הלקוח שלך, והלקוח שלא להסכים להזיז לא את הפרגולה ולא את המחסן.
חוות דעתה המקצועית של האדריכלית מקובלת עלי במלואה לעניין הצעתו של הנתבע האדריכלית החוותה דעתה בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי היא "גרועה". קשה להעלות על הדעת כיצד התובע היה מצליח לקדם תכנית בנייה של יחידת מגורים על גג ביתו של הנתבע, ולא כל שכן לבצע את הבנייה בפועל, בשים לב לתהום הפעורה בין הצדדים.
הנתבע בסעיף 84 לסיכומיו מציע לקבוע במסגרת תקנון בית משותף חדש כי לכל אחד מהצדדים יהיו 50% מזכויות הבניה הקיימות והעתידיות, אולם לא נותן כל פיתרון לבניה כאמור, לאור החלוקה החדשה המוצעת על ידו הגורעת מזכויות התובע ומייצרת הצמדת החצר כפי שהיא קיימת כיום דה פאקטו.
...
לנוכח האמור לעיל בדבר התנהלותו חסרת תום הלב של הנתבע בהליך דנן, כמו גם בהליכים קודמים, שהלכה למעשה, הכשילה וטרפדה כל ניסיון של התובע להביא לידי סיום את המחלוקת, בין אם בהסכמה ובין אם בהכרעה שיפוטית, כאשר הוא כופר בסיום הליכי הגישור, ללא תוכנית חלופית על ידו, על אף עמדה נחרצת של האדריכלית המוסכמת הדוחה את הצעותיו לחלוקה, ובמשך שנים רבות ומיותרות, בהן נגרעה מהתובע אפשרות לממש את זכויות הבניה, אני סבורה כי ראוי להטיל את ההוצאות הריאליות על הנתבע בגובה אותן דרש הנתבע עצמו.
לסיכום: אני מורה על סילוק יד הנתבע משטח המפורט בתוכנית האדריכלית ד 4 המצוי בצדו המזרחי של המגרש, בסמוך לגדר ההפרדה הקיימת, כמשורטט בתוכנית האמורה, ועיגון בסיס ההסכמה בין הצדדים – הפרדה פיזית בניהם על פי הגבולות ששורטטו על ידי האדריכלית.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחה בסכום כולל של 100,000 ₪ (שהוא, כאמור, הסכום שאף ציין הנתבע בסיכומיו כסכום הוצאותיו בהליך).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

פתח דבר: המחלוקות בין הצדדים מתייחסות למגוריהם בשכנות בבית משותף (אף שאינו נרשם ככזה) המצוי ברחוב נוף הרים 17, ביישוב שלומי, שהנו חלק מחלקה 34, בגוש 18538 (להלן: "המקרקעין").
התובעים הוסיפו וטענו כי הנתבעים התקינו יחידת מזגן חיצונית על גג איסכורית במבנה פח, ללא היתר, אשר קיומה במקום מהוה סיכון בטיחותי ומהחשש שזו עלולה "לעוף" במזג אויר סוער.
עובר לכניסת הנתבעים כדיירים לבניין, בשנת 1999, כך לפי הנטען בתביעה, סגרו התובעים את קומת העמודים בתוספת פרגולה בדירתם, ואף החליפו את הפרגולה לגג מבטון, וזאת בהסכמת הדיירים ועל פי היתר בניה שלימים היתקבל בשנת 2015.
באותה שנה, התנהלו בין הצדדים תביעות הדדיות לפני המפקח על הבתים המשותפים (להלן: "המפקח") במסגרת תיקים 9/63/2015 קקון דהן וכן 24/15 דהן נ' קקון, אשר במסגרתן דן המפקח בדרישת התובעים להפסיק את הרטיבות לדירתם ודרישה מנגד מצד הנתבעים להסיר דוד שמש מגג היחידה.
...
סוף דבר: התביעה לסעד כספי מתקבלת ואני מחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלום לתובעים סך של 19,656 ₪ בגין מחצית עלויות בניית השלד כמפורט לעיל.
אני מורה לנתבעים להעתיק את צינור הניקוז של מזגן דירתם (על דרך הארכתו), והצבתו במקום חיצוני, באופן שאינו מייצר הפרעה למי מהשכנים ובפרט, באופן שאינו מטפטף במקום בו נמצאים העוברים והשבים.
אני מורה לנתבעים בצו לפעול לאיטום הגג/המרפסת באופן שיימנע הצפת מי גשמים לדירתם של התובעים.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי עובדות כתב האישום, הנאשמים הנם בעלי זכויות בנכס שברחוב הציונות 40 דירה 4 בחולון הידוע כגוש 6043, חלקה 1662, תת חלקה 4, והמדובר בדירה בקומה שנייה בבית מגורים משותף עם חדר על הגג (להלן: "המקרקעין").
בית משפט קמא קבע כי המערערים הורשעו כאמור בגין פיצול יחידת מגורים לשתי יחידות מגורים, תוך הוספת בנייה ללא היתר בשטח של כ- 31 מ"ר, השכרת היחידות ועשיית רווח כלכלי שלא כדין.
בית משפט קמא הביא במסגרת שיקוליו גם את גילם המבוגר של המערערים (המערער כבן 79 והמערערת כבת 73), אשר הודו בעובדות כתב האישום וחסכו מזמנו של בית המשפט, את העובדה כי לא היו מיוצגים וטענו לעונש בעצמם ואת טענתם כי הפיצול נעשה על מנת למצוא לבנם הבגיר, כבן 46, הסובל ממחלת נפש מקום מגורים ביחידה הבנויה על הגג.
לטענת בא כוח המערערים הפרגולה שנבנתה על הגג יכולה לחסות תחת תיקון לחוק התיכנון והבנייה, כאשר התוספת החורגת הנה בשטח של כ- 17 מ"ר ללא קירות אלא חלונות הזזה מתפרקים.
...
לפיכך, אני סבור כי על צדדים למשפט, לנקוט משנה זהירות ושיקול דעת מדוקדק בטרם ינקטו בהליכים משפטיים, שיש ויתבררו כי מיותרים הם כפי ההליך שלפני.
אשר על כן, לאחר שאני שוקל בקפידה השיקולים המפורטים לעיל, אני מגיע לכלל מסקנה כי יש להשית הוצאות משפט לטובת אוצר המדינה.
אני מחייב את המערערים לשלם לאוצר המדינה הוצאות משפט בסך 1,000 ש''ח. המזכירות תעביר את פסק הדין לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עוד טענות שהעלו התובעים עניינן - נראות בית המגורים כתוצאה מהשתלטות הנתבעים על השטחים המשותפים השונים; חוסר היתחשבות בתובעים מצד הנתבעים; והתנגדות הנתבעים בפני הוועדה המקומית לסיפוח גגות לבית התובעים.
עוד היתייחס המומחה לפסק דין של המפקחת על רישום המקרקעין בעכו (תיק 42/08 מיום 22.12.2008), אשר קבעה "..כי הוספת יחידות דיור מורידה את ערך הדירות בבית..", ואף הפניתה לע"א 395/74 בו נקבע: "בדרך כלל מתקבל על הדעת שהוספת דירות בבית משותף, עשויה לגרום להורדת ערך יתר הדירות בבית, במידה מרובה או מועטה". (סע' 10.1.6 לחווה"ד).
אפנה לחוו"ד המומחה אשר בדק, בין היתר, את כלל היתרי הבנייה שנמצאו בתיק הבניין בועדה, ומצא קיומו של היתר: "היתר בניה מס' 20050324 מיום 30/10/2005 שניתן לויצמן שלמה לקירוי ברעפים של חניה במרווח הקידמי, הוספת גגון לכניסה המשותפת לבית, פרגולה בחצר ושני גגונים בחזית צדדים" (סע' 8.2.5 לחוו"ד).
...
בנסיבות אשר חלקן הוכחו בפניי, ובהתחשב בפסיקה שהציגו התובעים וכן כלל השיקולים שיש לשקול בהתאם לפסיקה כאמור, אני סבור כי דרישתם לפיצוי בגובה של 500 ₪ לחודש, משקפת נכונה את הנזק שאינו ממוני, ממנו סבלו התובעים פועל יוצא של פיצול דירת הנתבעים לשתי יחידות דיור עצמאיות.
עוד אני סבור, כי יש לתחום את תקופת הפיצוי לתקופה שבין חודש יוני 2000, שאז התלוננו התובעים לוועדה אודות פיצול הדירה, ועד לחודש יוני 2017, שאז גם על פי עדות התובעת פסק השימוש ביחידה המפוצלת (בהתחשב בעובדה כי עדותה של התובעת ניתנה בחודש יוני 2023).
סיכומם של דברים: אני מקבל את תביעת התובעים בגין הנזקים שנגרמו להם עקב פיצול דירת הנתבעים, ודוחה את התביעה בכל הנוגע ליתר מרכיביה ובכלל זאת נושא השימוש במקלט וכן השתלטות הנתבעים על שטחים משותפים בבית המגורים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו