מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הולך רגל נפגע במעבר חציה על ידי קטנוע משלוחים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפני הפנייה החל להאט ועצר משום שקיים תמרור "האט ותן זכות קדימה". לשיטת התובע, לפתע נפגע מאחור על ידי משאית נהוגה בידי הנתבע 1.
העידו בפני התובע והנתבע, וכן עד התביעה מר ברוך מכלוף, הולך רגל, שעמד על אי התנועה בין מעברי חצייה באותה צומת.
התשלום יבוצע תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, במשלוח בדואר רשום לכתובת התובע ברחוב זמנהוף 12/13 נתניה.
...
אינני מקבלת את עדותו של התובע, כי עצר עצירה מלאה בשל התמרור.
מקובלת עלי הטענה כי לנהג המשאית חסר שדה ראייה מצד ימין ולכן לא יכול היה להבחין ברכבו של התובע נדחק למרווח.
בשים לב לכל האמור לעיל, אני סבורה כי לתובע אחריות לתאונה, כאשר לנהג המשאית, הנתבע 1, רשלנות תורמת בשיעור של 20%.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע יליד 18.2.1965, נפגע ביום 21.9.06, כהולך רגל במעבר חציה, על ידי קטנוע משלוחים שחלף במקום.
...
זאת, בשים לב לכך שבאותה שנה שהה באובדן כושר מלא וחלקי על פי חוו"ד מומחה ביהמ"ש. ואולם, התנגדות התובע לטענה זו מקובלת עליי שכן על פי שומת המס שהציג (ת/2) הרי שחלק הארי בהכנסותיו לאותה שנה (108,786 ₪) נובע מקצבאות, לטענת התובע תגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה, ועל כן הדבר אינו מהווה השבחת שכר מיגיעה אישית.
אף טענה זו נטענה ללא כל ראיה בצידה ועל כן דינה להידחות.
בנוסף לא ידעה מטלון לספק תשובה חד משמעית על הסיבה בשלה נמנע מן התובע להמשיך את עבודתו בחברה, במילותיה: "יכול להיות שהיה עניין של אובדן כושר עבודה...". במצב הדברים האמור אני קובעת כי התובע לא עמד בנטל הדרוש להוכחת טענותיו בעניין זה ועל כן דינן של אלה להידחות.
סוף דבר התובע זכאי לפיצוי בגין: הפסד שכר לעבר 185,765 ₪ הפסד שכר לעתיד 74,950 ₪ הפסד פנסיה 27,570 ₪ כאב וסבל 13,650 ₪ במעוגל הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה 15,000 ₪ עזרת הזולת 20,000 ₪ _________________________ ובסה"כ 336,935 ₪ ניכויים בהיעדר ראיה לכך שמדובר בתאונת עבודה, בשים לב לטענות התובע וראיותיו לעניין זה, אני קובעת כי אין מקום לביצוע ניכוי רעיוני של תגמולי מל"ל. אני מורה עוד כי התשלומים התכופים ששילמה נתבעת 2 לתובע, בערכם המשוערך ליום מתן פסק הדין, ינוכו מסך הפיצוי ונתבעת 2 תשופה בגינם תוך 30 יום ממתן פסק דיני.
המזכירות תודיע החלטתי לצדדים.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אמיר – אמיר הגיע לזירה על מנת למסור משלוח.
לדבריו, כאשר ירד לכיוון הקטנוע הבחין במנוח ממתין על מעבר החצייה בעת שהאור האדום להולכי רגל דלק.
עם זאת, אמיר העריך כי המנוח לא הוסתר על ידי חניית האופנועים שכן המנוח "היה יותר גבוה מהאופנועים שעמדו על המדרכה". דוח בוחן - הבוחן ציין כי מניסוי שדה ראיה עולה כי למשיב לא הייתה הפרעה בשדה הראיה בכיוון נסיעת ופניית האוטובוס.
אוסיף, כי לדידי קיים קושי לקבוע כי נהג המתקרב למעבר חצייה, אינו רואה הולך רגל שיש לתת לו זכות קדימה לחצות את מעבר החצייה וממשיך בנסיעה קדימה, נידרש לאחר שחלף עם חזית רכבו את מעבר החצייה ופניו מופנות לפנים ולצדדים לצורך קידום סכנה אפשרית, לצפות ואף למנוע פגיעה בחלקו האחורי של רכבו הנובע מירידת הולך רגל לכביש בעת שהרבב כולו טרם חלף על פני מעבר החצייה.
...
המשיב טוען כי דין הבקשה להידחות.
המסקנה המתבקשת מכל האמור היא, כי המשיב הרים את הנטל להראות כי לא ניכרת סכנה לציבור משתמשי הדרך מהמשך נהיגתו.
כיוון שכך וכיוון שקבעתי כי עברו התעבורתי של המשיב ביחס לוותק הנהיגה אינו מכביד כל עיקר הרי שהמסקנה המתבקשת היא, כי המשיב עמד בנטל להראות כי המשך נהיגתו אינה כרוכה בסיכון הציבור.
הבקשה נדחית.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ואז, כך לדבריו: "פיתאום שכבר סיימתי את הפניה ראיתי ממראה ימנית תחתונה שפתאום מישהו מתהלך מתחת לגלגל האחורי ימני שלי מלמטה ואז עליתי עליו. אני מיד עצרתי ...". המשיב נישאל בחקירתו בנוגע לשדה הראיה לשני צדי מעבר החצייה בעת שהמתין לאור הירוק ברמזור, וכך השיב: "שאני עומד יש לי בעיה בשדה הראייה ימינה למדרכה הימנית בגלל עמוד עם תמרור עצור ואופנועים על המדרכה אבל שהתחלתי בפניה ימינה אני מתחיל לראות אבל חלש". בהמשך לכך, נאמר למשיב כי "בנסוי שדה הראיה שביצעת איתי מקוו עצירה אתה טוען כי יש אופנועים ותמרור עצור שמפריע לך ואתה טוען כי אם תתכופף קדימה אז תוכל לראות את המדרכה הימנית, אם זה נכון?", ועל כך השיב המשיב: "זה רק אם אני מתכופף ימינה". לאור זאת, נישאל המשיב: "אם שדה הראיה היה מוסתר למה באמת לא התכופפת להסתכלת?", ותשובת המשיב הייתה: "למה אני צריך להתכופף? זה לא מקובל". בהודעה שנייה שנגבתה מהמשיב באזהרה ביום 20.2.2018, הוא מסר בין היתר כך: "אני נהגתי באוטובוס חברת בון תור ברחוב שנקר לכיוון הים ובצומת עם רחוב קויפמן רציתי לפנות ימינה לצפון. זה צומת מרומזר והייתי בנתיב הימני יש נתיב אחד ימינה. אני עצרתי ראשון בקוו העצירה כי לי אור אדום ברמזור, כאשר התחלף הרמזור לירוק הסתכלתי ימינה למעבר חצייה שלרוחב רחוב קויפמן וגם למדרכה וגם את האי תנועה שמפריד בין כיווני הנסיעה ברחוב קויפמן. לציין שעל המדרכה הימנית חונים כלי רכב דו גלגלי וממש חוסמים את הירידה למעבר חצייה. אם הולך רגל רוצה לרדת מהמדרכה למעבר חצייה הוא צריך לעבור בין הקטנועים. וכאשר הסתכלתי למעבר חצייה למדרכה ולאי תנועה לא היה אף הולך רגל והכל היה פנוי לכן כאשר התחלף לי הרמזור לירוק התחלתי לפנות ימינה במהירות הכי איטית, אני לא הסתכלתי על הספידומטר ואני לא יודע באיזה מהירות הייתי, אבל זה אוטובוס והייתי במהירות מאד איטית אולי 10 עד 5 קמ"ש. בכל אופן וכמעט שאני מסיים את המעבר חצייה אבל הגלגל האחורי שלי עבר את המעבר חצייה והחלק האחורי של האוטובוס היה על מעבר חצייה שמעתי בום באוטובוס כמו רעש של חבטה קלה ואז מיד הסתכלתי במראה הימנית כי המבט שלי היה קדימה לנסיעה ישר כבר, אז ראיתי שהחלק האחורי שלי על המעבר חצייה והגלגל האחורי כבר עבר את המעבר חצייה וכשהסתכלתי במראה הימנית ראיתי משהו מחליק לי מתחת לגלגל האחורי ואז עליתי עליו ובלמתי כבר אחרי הפגיעה נסעתי עוד קצת בערך מטר זזתי טיפה ונעצרתי באותו מצב עד שהגיעה המישטרה...". המשיב נישאל האם היה משהו שהפריע לשדה הראיה ימינה למעבר החצייה ואי התנועה, ועל כך השיב: "לא. רק האופנועים שחנו על המדרכה הימנית ומסתירים. אבל בכל מקרה לא היה אף אדם שחצה או רצה לחצות". ב) הודעה שנגבתה מעד ראיה, אמיר אברהם, מיום 19.2.2018 (להלן: "אמיר"), לפיה הוא הגיע למקום רכוב על קטנוע על מנת למסור משלוח.
הבוחן ציין כי בוצע נסוי שדה ראיה במקום התאונה, באותם תנאי מזג אוויר, באמצעות אותו האוטובוס כשהוא נהוג בידי המשיב עצמו, ובסיוע הולך רגל שדימה נער בן 14 בגובה 1.60.
בהקשר זה אפנה לע"פ 8827/01 ישראל שטרייזנט נ' מדינת ישראל, נז(5) 506 (2003), שם נקבע בין היתר כך: "מתקין התקנות צפה איפוא סכנה האורבת להולכי רגל במעברי חצייה, ועל-כן מצא להטיל על נהג הרכב חובה להאט את מהירות נסיעתו, ועל-פי הנידרש אף לעצור את רכבו, כדי לאפשר להולכי רגל להשלים בביטחה חצייתו של מעבר חצייה. אכן, הדעת נותנת כי על נוהגים ברכב המתקרבים למעבר חצייה שומה עליהם לצפות המצאותם של הולכי רגל במעבר החצייה – או הולכי רגל העומדים לעלות על מעבר החצייה – ולנקוט אמצעי זהירות ראויים למנוע פגיעה בהם. על טיבה של חובת הצפיות המוטלת על נהג רכב המתקרב למעבר חצייה עמד השופט אור בע"פ 558/97 מלניק נ' מדינת ישראל (פרשת מלניק), בפיסקה 8 לפסק-הדין: 'מהן הנסיבות להן צריך נוהג רכב ליתן דעתו בהתקרבו למעבר חצייה? עליו ליתן דעתו לכך, אם יש מי אשר מתכוון לחצות את הכביש במעבר החצייה; ואם כן – להתאים את מהירות נהיגתו למקרה של חצייתו את הכביש. במסגרת זו, וכדי לכבד את זכות הקדימה של הולך הרגל במעבר חצייה, עליו לצפות שזה ינסה לחצות את הכביש; שאולי לא יהיה ער לרכבו המתקרב; אולי ייטול על עצמו סיכון של חצייה על אף התקרבות הרכב; אולי יסמוך על כך שהרכב יכבד את זכות הקדימה שלו. עליו להיתחשב גם באפשרות של היתנהגות רשלנית מצידו של הולך הרגל'.
בנוסף לכל המקובץ, אין בידי להיתעלם מגיליון הרשעותיו של המשיב בעבירות תעבורה, הכולל עבירות שלכאורה רלוואנטיות למקרה דנא, גם אם הן לא גרמו לתוצאות כה הרות אסון, כגון: אי ציות לתמרור עצור, אי מתן אפשרות להולך רגל להשלים חציית מעבר החצייה בביטחה, נסיעה במהירות העולה על המהירות המותרת בדרך עירונית ועוד, כאשר העבירה האחרונה היא משנת 2016 בגין נהיגה ללא חגורת בטיחות.
...
בנסיבות אלו, לעת הזו, אין בידי לקבל את טענת המשיב לפיה האשמה לתאונה אינה מוטלת עליו, או כי נסיבות התאונה אינן מלמדות על מסוכנות הנשקפת מנהיגתו.
בהינתן כי המשיב ביצע עבירת תנועה ונהג בחוסר זהירות וכתוצאה ממנה, כך לכאורה, נגרם מותו של נער צעיר, שוכנעתי כי המשיב לא הפריך את חזקת המסוכנות המיוחסת לו. למעלה מכך, טענת המשיב לפיה נסיבות התאונה מלמדות כי האחריות לתאונה אינה רובצת על כתפיו, כמוה כטענת הגנה אשר בית המשפט לא נזקק לה בשלב זה, שכן ככלל, מקומן של טענות אלו להתברר במסגרת פרשת ההגנה (בש"פ 8450/02 זינגר נ' מדינת ישראל (10.10.2002)).
הנה כי כן, לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים שהונחו לפניי, לאור מעורבותו הלכאורית של המשיב בתאונה קטלנית שמקורה בעבירת תנועה שביצע, אני מקבל את הערר ומורה על פסילת רישיונו של המשיב עד לתום ההליכים בעניינו.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

מש**** נידרש לעצור בשל רמזור אדום, התקרבו אליו שני אנשים שזהותם אינה ידועה ובעטו בו. **** ירד מהקטנוע והלך משם רגלית, והשניים לקחו את מפתח הקטנוע ועזבו את המקום.
סמוך לחצות בשכונת הדר בחיפה, הרכב נעצר, יאזן החזיק בלוק זיקוקים וניסה להדליקו, ואסכאפי שהיה מחוץ לרכב, לקח את בלוק הזיקוקים שהודלק וכיוון אותו לעבר רכב שחלף בכביש.
כמתואר בהמשך, המשיבים והנוסעים הנוספים המשיכו לנסוע ברכב, אז הבחינו בקטנוע שהיה בדרכו לבצע משלוח מזון.
זאת, לצד ענישה נלווית של 6 חודשי מאסר על תנאי לבל יעברו עבירת אלימות או רכוש מסוג פשע, למשך 3 שנים; וקנס בסך 3,500 ש"ח. אשר לאופן ריצוי העונשים, נקבע כי חלקם ירוצו בחופף, כך שבסופו של יום ספואן ושאדי ירצו עונש מאסר בפועל בן 24 חודשים, ומחמוד יישא עונש מאסר בפועל בן 20 חודשים.
דיון והכרעה הלכה היא כי אין זו דרכה של ערכאת העירעור להתערב במידת עונש שהושת על ידי הערכאה הדיונית, אלא במקרים שבהם ניכרת חריגה קיצונית ממדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים, או כאשר נפלה על פני הדברים טעות מהותית ובולטת בגזר הדין (ע"פ 2260/22 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 8 (18.7.2022); ע"פ 3398/22 גמליאל נ' מדינת ישראל, פסקה 9 (17.7.2022)).
הפורעים אליהם הצטרפו המשיבים, יידו בקבוקי תבערה ואבנים לעבר אזרחים, כאשר אחד מהם הצית והעלה באש קטנוע שהיה שייך לאחד מנפגעי העבירה, ואחר השליך לעבר נפגע העבירה השני בקבוק תבערה אשר התלקח על הקסדה שעל ראשו ומעילו.
...
אין בידי לקבל את טענת בא כוח המשיבים, כי מאחר שלא יוחסו להם עבירות ממניע גזעני, אין נפקות למשמע הקריאות הגזעניות שנשמעו בעת ביצוע המעשים.
לאור האמור, יישום של עקרון ההלימה בענייננו מוליך למסקנה הברורה כי חומרת העבירות ונסיבות ביצוען, כמו גם מידת האשם המוטלת על המשיבים – מחייבות הטלת ענישה מרתיעה הכוללת רכיב עונש מאסר בפועל לתקופה משמעותית.
בנסיבות אלו, אני סבור כי שיקולי הגמול וההרתעה גוברים, ומכאן שלא היה מקום להורות על חפיפת העונשים (ע"פ 4795/21 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 24 (7.2.2022)).
לאור כל האמור לעיל, אני סבור כאמור כי דין ערעור המשיבים על חומרת העונש להידחות, ודין ערעור המדינה על קולת העונש להתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו