פסק הבוררות קובע את גדרי הפלוגתא לשאלת הפרשנות המשפטית לחוזה "בין הצדדים פרץ סיכסוך בנוגע להסכמים הנ"ל, פרשנותם, מימוש זכויות חוזיות וכיוצ"ב" (סעיף 2 לפסק הבוררות), והכרעת כב' הבורר מתייחסת לפרשנות החוזית הנכונה של הסכם האופציה (עמ' 24 לפסק הבוררות):
"אשר על כן אני קובע כי, בהתאם לראיות שהוצגו בפניי, הודעת המימוש נשלחה במועד ע"פ הסכם האופציה וכי המניות היו נקיות במועד שנקבע לבצוע התשלום הראשון והעברת המניות כנגדו – יום 1.4.2006. לפיכך, על הנתבעת היה לשלם לתובע באותו מועד את תמורת המנה הראשונה של המניות (מניות המימכר)."
ומוסיף (עמ' 32 לפסק הבוררות):
"סיכומו של דבר, אין מקום להיתפסות הנתבעת לאפשרות קיומו של מצב הפותטי לא רלבאנטי, כסיבה לאי קיום התחייבות חוזית ממשית. על הנתבעת היה לקיים את התחייבויותיה החוזיות."
היינו, הסוגיה הנדונה בהליך לפניי, אחריותם האישית של הנתבעים לאי מימוש האופציה בידי החברה לא הייתה הסוגיה להכרעה בפסק הבורר.
הסכם האופציה נושא הדיון דנן סוכם, בין היתר, בשל סרוב הנתבעים לתת לו ערבות אישית להחזר הכספים שהלווה והשקיע בחברה (פרוטוקול, עמ' 24 ש' 17-26) .
אולם, כפי שקבעתי לעיל, לא הוכח כי הנתבע 1 נטל על עצמו התחייבות אישית לקיום התחייבויות החברה.
. על אף האמור בתצהיריהם של המשיבים לפיו הם ראו במערערים ובחברות בולוס תיירות ובולוס גד בע"מ גוף אחד והבינו כי המערערים התחייבו באופן אישי לעמוד בהתחייבויות החברות, לא הוכח כי המערערים אכן הסכימו לערוב באופן אישי ולקחת אחריות אישית כלפי המשיבים" .
...
בנסיבות אלה, המניות אינן נקיות מזכויות לצד ג', האופציה בטלה ובקשת התובע לתשלום נדחית.
לאור כל האמור לעיל, לא מוטלת גם על הנתבע 1 חובת זהירות כלפי הנתבע 1, ועל כן יש מקום לדחות את טענת התובע כי מתקיימת במקרה זה עוולת הרשלנות.
סוף דבר
התובע הגדיר את תביעתו כ"סיפור פשוט", בידו פסק בוררות אשר לא כובד על ידי החברה, זאת לטענתו בשל ההתנהלות מכוונת, תרמיתית וחסרת תום לב של נושאי המשרה בחברה.
לאור האמור, התביעה נדחית.