מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוכחת קיום חיים משותפים לצורך הסדרת מעמד

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

לגופם של דברים נקבע כי החלטת המנכ"ל אינה חורגת ממיתחם הסבירות, שכן לא מתקיימות בעיניינה של המבקשת "זיקות עודפות" לישראל, למרות שסעדה את המנוח בימיו האחרונים ואף מימנה את הטיפולים בו. צוין כי המבקשת חיה את מרבית חייה מחוץ לישראל; כי לה ולמנוח לא היו ילדים משותפים; כי בתה של המבקשת מתגוררת באוקראינה; כי המבקשת לא הוכיחה את קיומם של קשרים חברתיים משמעותיים בישראל; וכי לא פיתחה קריירה ייחודית בארץ.
אשר להחלטת ראש דסק מרכז קבע בית הדין כי המבקשת לא הקימה "סיכוי מסוים" לקיומם של טעמים הומנטאריים מיוחדים המצדיקים את קבלת בקשתה להסדרת מעמד, לבד משהייה רבת שנים בישראל, חלקה בנגוד לדין – שאינה מהוה כשלעצמה טעם הומניטרי כאמור.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביני לביני ביום 25.11.09 פנה מר אלכסנדר לוייב, אזרח ישראל (להלן: לוייב) בבקשה למתן מעמד למערערת מכוח חייהם המשותפים.
יצוין כי מרשתך אינה עונה לנוהל 5.2.0019 "נוהל הטיפול בהפסקת הליך מדורג להסדרת מעמד לבני זוג של ישראלים כתוצאה מאלימות מצד בן הזוג הישראלי" שהרי נוהל זה יחול על זרים שהחלו בהליך מדורג עם ישראלי ע"ס נישואין, אדגיש כי בקשה נבחנה בהתאם לנוהל 5.2.0022 ולא מצאתי כי קיימים בטענות אלו טעמים הומנטריים מיוחדים המצדיקים הענקת מעמד ו/או העלאת עניינה לדיון בפני הועדה הבינמשרדית.
הוא למד מתוך המסמכים כי המערערת לא הוכיחה את קיומם של זיקה לישראל או טעמים המצדיקים מתן מעמד ועל כן בדין הבקשה נדחתה על הסף.
...
נוכח כל האמור, לא ניתן אלא לקבוע כי המערערת לא הניחה תשתית מספקת שיכולה להצביע על טעם הומניטארי מיוחד, שיש בו כדי לבסס סיכוי מסוים לקבלת הבקשה.
סיכום על יסוד כל האמור, הערעור נדחה.
המערערת תשלם למשיבה שכר טרחת עורך דין בסכום של 5,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נקבע כי מבחינה מעמיקה של המקרה לא שוכנע המשיב כי מדובר בקשר כן ואמתי ובהסתמך על מכלול הנסיבות והראיות בתיק, לרבות העידר הוכחות לקיום תא משפחתי משותף ולאור פרק הזמן הקצר הנטען כי הם מנהלים תא משפחתי משותף ומסירת גרסאות סותרות על ידם, נראה כי היחסים בין העותרים אינם עולים לכדי קשר זוגי המצדיק מתן מעמד בישראל ועולה חשד לפיו הבקשה מהוה ניסיון נוסף של העותרת לקבל מעמד בישראל.
נטען כי כפי שעלה בבחינת בקשת העותרת והמסמכים שצורפו לה, העותרת אינה עומדת בקריטריונים הקבועים בנוהל החיים המשותפים ומשלא הוכחו במסמכים כנות הקשר בין העותרים או קיומם של חיים משותפים בין העותרים.
בזמן שנדונה הבקשה לועדה ההומניטרית היא כבר החלה מערכת יחסים עם בן זוג שני ולכן היה צריך להגיש בקשה להסדרת מעמד מתוקף חיים משותפים.
...
הרקע לעתירה והליכים קודמים בעניינה של העותרת: בפני עתירה נגד החלטת המשיב מיום 27.10.16 הדוחה את ערר העותרים ואת בקשתם מיום 19.7.16 ליתן לעותרת מעמד בישראל בהתאם לנוהל 5.2.0009 העוסק בטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, זאת לאחר שנמצא כי אין מקום לשנות מההחלטה שניתנה ביום 19.7.16 ולפיה יש לדחות את בקשת העותרים להסדרת מעמדה של העותרת מכוח קשר זוגי עם העותר.
לא מצאתי בדברי העותרים סתירה ממשית לעניין זה. בנסיבות אלה, סבורני כי הסתירות שעליהן מצביע המשיב בשימוע שנערך לעותרים אינן ממשיות ומשמעותיות כפי שטוען המשיב.
סיכום: אשר על כן, לאור המפורט לעיל, סבורני כי נפל בהחלטת המשיב פגם המצדיק התערבות, וזאת למרות שיקול הדעת הרחב שניתן למשיב בענייני מתן אשרות.
בהתאם, אני מקבל את העתירה במובן זה שאני מורה למשיב לשוב ולבחון את עניינם של העותרים, תוך בחינת התשתית העובדתית והראייתית המלאה שהונחה בפניו.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

על כן, בצדק קבע בית הדין לעררים כי המערערים לא הניחו תשתית ראייתית לקיום קשר זוגי כן ואמיתי בהתאם לנטל ההוכחה המוטל עליהם כאשר הם מבקשים הסדרת מעמד בן זוג זר מכוח חיים משותפים.
...
יחד עם זאת, מאחר שלטענת המערערים המשיבה לא בחנה את כל הראיות שיש בידיהם להוכחת הקשר המשותף ויש בידיהם ראיות שטרם נבחנו אני סבור כי יש מקום להחזיר את עניינם של המערערים לבחינה נוספת על ידי המשיבה.
אשר על כן, לאור המפורט לעיל, אני קובע כי לא נפל בפסק דינו של בית הדין לעררים פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה. יחד עם זאת, אני מורה על החזרת עניינם של המערערים לבחינה נוספת על ידי המשיבה לאחר שיזומנו ויציגו את כל הראיות שיש בידיהם, לטענתם, להוכחת הקשר המשותף.
מאחר וניתנת לעוררים הזדמנות חריגה למעין הליך חוזר, וזאת לאחר שכבר ניתנה להם ההזדמנות להציג ראיותיהם בפני גורמי המשיבה, אני מורה כי המשך עיכוב הרחקת העותרת מהארץ יותנה בהפקדת בטוחה כספית בסך 10,000 ₪ להבטחת יציאת העותרת מהארץ, ככל שתידחה הבקשה לאחר בחינתה המחודשת.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מאחר שהמערערים יצאו מישראל בחלוף כחודש ימים בלבד מאז שקבלו את רישיון א/5 וכן ניכנסו ויצאו פעם אחר פעם כך שעד ליום 13.01.22 שהו בישראל במצטבר אך כ-4 חודשים בלבד בפרק זמן של שנתיים, הם לא קיימו מרכז חיים משותף עם הוריהם בישראל ולא עמדו בתנאי בסיסי של הנוהל על מנת להסדיר מעמדם על פיו.
בתום 3 שנים ברישיון אירעי מסוג א/5, במידה שהמבקש עודנו קטין, באפשרות הוריו להגיש עבורו בקשה להענקת אזרחות ישראלית לפי סעיף 9 לחוק האזרחות או בקשה לרישיון לישיבת קבע, בכפוף להוכחת קיום מרכז חיים משותף של הקטין עם הוריו בישראל והיעדר מניעה פלילית או ביטחונית כנדרש בנוהל.
...
בסיכומו של דבר, לאור המפורט לעיל, אני סבור כי הצדק הוא עם המערערים לגבי פרשנות הנוהל ותכלית הנוהל.
אני סבור כי לשם "שמירת התא המשפחתי הקיים ערב עלייתם ארצה" יש לאפשר למערערים 1-2 לקבל מעמד בהתאם לנוהל שבנדון.
על כן, הערעור מתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו