מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוכחת קבלת כספים במתנה לפני פטירה: כוונת המתנה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברם, "לא סביר לי שאדם יעביר את כל כספו לאחר, אפילו אם קיים ביניהם קשר זוגי או קשר חברי קרוב, מבלי שתהיה ציפייה לכינון מערכת יחסים קבועה ועתידית. אינני חושבת שגם הצד המקבל יכול לחשוב בתום לב שהוא מקבל במתנה את מלוא הכספים של חברו, במיוחד כשמערכת היחסים ביניהם איננה מעוגנת ואיננה מחייבת". האשה לא נהגה בתרמית מתוך כוונה "לעקצו" והיא לא רימתה או הונתה אותו ולא גנבה את הכספים ממנו.
האיש אף היה מעוניין להנשא לאשה "ובמסגרת כמיהה זו, העביר אליה כספים כהכרת תודה לכך שגאלה מבדידותו ותמכה בו בעינייני הבית, אשר אישתו המנוחה לקחה על עצמה מטלות אלו לפני פטירתה". הכספים שהועברו לחשבון האשה "ואשר לא יוחדו לה במסמך מסודר ונפרד ולא נמשכו באמצעות כרטיס האשראי (הבנקט), יושבו לתובע, שכן אני סבורה שכספים אלו היו אמורים לשמש את שני הצדדים ככל שמערכת היחסים ביניהם הייתה ממשיכה ומאחר והיא הופסקה, לגבי סכומים אלה יש לבצע השבה". אולם, בנוגע לכספים בסך של 144,600 ₪ שהאיש העביר לאשה באמצעות ייפוי כוח שכתבה האשה ועליו חתם האיש, מאחר שלא צוין שמדובר בהלוואה משמע שסכום זה ניתן במתנה.
בצדק טוענת האשה שמדובר באבחנה "מלאכותית". מה זה משנה אם ההעברה בוצעה באמצעות חתימה על מיסמך או שההעברה בוצעה באמצעות הוראה טלפונית? בשני המקרים מדובר בהעברה כספית שלא סווגה בשום סיווג שהוא ולכן, הנטל על המקבל - האשה - להוכיח שמדובר בכספי מתנה.
...
לכן, יש לקבל את הערעור, לבטל את פסק הדין ולקבוע שהאישה לא חבה דבר לאיש.
לפיכך, יש לדחות את ערעור האיש בכל הנוגע לטענתו שהאישה משכה באמצעות הבנקט וכרטיס האשראי סכומי כסף בגזלה ובתרמית.
לכן, יש לדחות את ערעור האיש בכל הנוגע למשיכות אלו שביצעה האישה ובצדק קבע ביהמ"ש קמא שהאישה לא חייבת להשיבם לאיש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אמנם התובע התכוון להוריש לנתבעים את רכושו, ואף ערך צוואה בה הורה שהנתבעים יירשו את מרבית הונו, אולם הוא מעולם לא התכוון לתת להם מתנות בעודו בחיים, והכספים הופקדו בידי אילנה כפקדון עבורו, תוך הבנה וידיעה כי בכל עת שיחפוץ יוכל לקבל את כספו.
נוכח זאת, בהודאת הנתבעים כי כספים הועברו אין כדי ללמד דבר, ואין בכך כדי להוכיח כי כספים ניטלו שלא כדין.
ביום 27.04.21, טרם הגשת תצהירו המשלים של התובע הוא נפטר, ובנסיבות אלו קבעתי שהדרכונים יוגשו ללא תצהיר נוסף וללא חקירה נוספת, והנתבעים יוכלו להשלים ראיותיהם (החלטות מיום 18.06.20 ומיום 14.09.20).
אני מקבלת טענותיהם כי מפעם לפעם התובע החליט להעניק להם כספים במתנה, כי המתת הושלם לפני שנים רבות, ואין כל יסוד שבדין לחייבם להשיב היום לתובע (למעשה לעיזבונו) את הכספים.
...
התביעה החלופית, לחייב את הנתבעים להשיב לתובע את העושר שעשו ואת הרווחים שהפיקו מהיחידה שנבנתה, אף היא דינה להידחות.
התוצאה התביעה נדחית.
אני סבורה כי יש לחייב את התובע בהוצאות ממשיות.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

יתרה זו כולל סך של 14,000 ₪ ששילם הנתבע לבא כוחו ואשר המומחה הוסיף ליתרה בחשבון, ואינה כוללת סך של 581,000 ₪ כספי מתנה שקבל 1 הנתבע מאמו טרם פטירתה.
לטעמי הוּכח כי מדובר במתנה שניתנה שנתנה לנתבע בלבד, ולא הוּכחה כוונת שתוף באותה מתנה - ולהלן נימוקי: ראשית, כספי המתנה לא הועברו בתשלום אחד אלא בתשלומים שהועברו בתקופה 21 ההעברות ם. , כחודשיים טרם פטירת הא 2015 ועד לחודש ינואר 2014 ל חודש אפרי שמ נעשו לחשבון בנק שהתנהל רק ע"ש הנתבע ולא לחשבון המשותף שניהלו הצדדים.
לא הוּכח כי כספים המתנה ניתנו לשני בני הזוג ולא הוכחה כוונת שתוף.
...
אשר למזונות אישה, החלטתי מיום 28.03.19 דינה כפסק דין.
בתלה"מ 35042-06-18 התביעה הרכושית: אני מאשרת את הסכם המכר מיום 20.09.19 ונותנת לו תוקף של פסק דין.
אני מורה למומחה לבצע עדכון לחוות דעתו על פי המפורט בפסק דין זה בסעיפים 7 .

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי ממועד המתנה בשנת ביצעו המנוחים פעולה כלשהיא בחשבון הבנק וכל פעולה שבוצעה בחשבון בוצעה על-ידי א.מ. בלבד, כחשבון אשר שייך לו ולד.מ. ז"ל. בהמשך נטען כי לא.מ. ולד.מ. ז"ל עסק משותף ל----------, ולאחר פטירתו של ד.מ. ז"ל פרצו חילוקי דיעות בין יורשי ד.מ. ז"ל ובין א.מ., בין היתר בגין כספים שמשך א.מ. שלא כדין מחשבון העסק המשותף ללא ידיעתו של ד.מ. ז"ל. נטען כי התביעה לסעד הצהרתי – הוגשה לאחר שחלפו למעלה מ 8- שנים מאז פטירת המנוחה בשל חילוקי דיעות אלו.
לאחר שבחנתי ושקלתי עמדות הצדדים, מצאתי לקבל התביעה במלואה ולקבוע כי במערכת היחסים בים המנוחים לבעלי החשבון הנוספים, צירוף הבנים כבעלים נוספים בחשבון הבנק, נעשה לשם נוחות המנוחים בלבד, על מנת לסייע להם בניהול ענייניהם ומשק ביתם ולא על מנת להעניק מתנה לאלתר או טרם הפטירה או בכלל.
לשם הוכחתו על הטוען למתנה לאלתר להוכיח שני תנאים – הראשון, כוונה לתת - כלומר גמירות דעת להעניק מתנה והשני, מהו עתוי המתנה טרם הפטירה/לאלתר (שהרי מתנה שנועדה להקניה .
...
האמירה כי יש להטיל את הנטל על הטוען למתנה בנסיבות כפי הנסיבות כאן, מקובלת עלי.
לסיכום, הדעת נותנת כי הזכויות בחשבון הבנק, שנפתח בתחילת שנות השבעים על ידי המנוחים, והתנהל על-ידי המנוחים משך כשלושה עשורים – שייך למנוחים בלבד, וצירוף הבעלים הנוספים בשנת 2000 , נעשה על-מנת לסייע למנוחים, אשר נזקקו לסיוע בשל גילם ומצבם הבריאותי שהתדרדר.
הנתבעת תשלם לתובעים את האגרה ששולמה על ידם לפי קבלה, הוצאות משפט בסך של 25 .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בגין מתנה זו הציג הנתבע הסכם מתנה שנחתם שלושה שבועות לפני פטירת המנוחה.
אך בדבריו הנ"ל של הנתבע בשיחה שהיתה לו עם התובע אין די כדי להוכיח כי הכספים ניטלו ע"י הנתבע כהלוואה מתוך כוונה להחזיר אותם לאם המנוחה.
לא רק שעצם קבלת המתנה מעוררת תמיהה אלא שאותה מתנה תועדה בחשבונות הנתבע יום לאחר הפטירה של המנוחה שלושה שבועות לאחר מתן המתנה.
אני מודה גברתי, אני מודה באשמה זה המתנה הכי גבוהה שקבלתי עד אז הייתה 7,00-8,00 מלקוח אחרי זהיה נצחון בתיק זה המאקסימום שקבלתי, היא כמו שרשמתי בכתב ההגנה שלי היא היתעקשה לתת את המתנה הזאת, אני בדקתי את זה מבחינת משפטית או כל בחינה אחרת אין מניעה לקבל מתנה מלקוח במיוחד שהייתי איתה המון, היית אצלה קרוב לארבעים פעם בבית, אני עזרתי לה מאוד היא מאוד הייתה קשורה אלי אבל אם גברתי שואלת מבחינת הפן המשפטי אין פה שום עניין משפטי לא כשר, מבחינת הסכום גברתי צודקת הסכום קצת גבוה זה נכון אבל הייתה בעיה אחרת שהיא הבעיה המיסוית של המיסוי, אחרי שלקחתי את המתנה הייתי פגישה אצל רואה החשבון שלי, רואה חשבון שילגיד שהוא אדם מאוד מאוד מבוגר והוא אמר לי שאחרי ששאלתי אותו שקבלתי מתנה הוא אמר לי אתה עו"ד שלה או לא, אמרתי כן, הוא אמר לי אם אתה עו"ד שלה ואתה לוקח ממנה מתנה אתה חייב להוציא חשבונית להזדכות על זה במס, אמרתי זה מתנה אמר לי לא זה מתנה לכן החשבונית הוצאה משהו כמו שבועיים אני לא זוכר בדיוק מתי אחרי שהכסף הועבר אלי כי אני מודה שמתנה מלקוח צריך להוציא חשבונית.
" אך למרות חוסר הנחת מההתנהלות של הנתבע ולמרות התהיות לגבי עצם קבלת אותה מתנה, עדיין, לא מדובר בהלוואה, הלוואה שהנתבע התכוון להחזיר למנוחה.
...
סוף דבר, טענות התובע בבסיס תביעתו כי מדובר בהלוואות לא הוכח.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה.
בשים לב לקביעות לעיל, ואף שאני דוחה את התביעה, אני לא עושה צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו