המחלוקת בין הצדדים נטושה אודות השאלות הבאות: מה היתה תקופת העסקתה של התובעת ע"י הנתבעים; האם הסיכום בין הצדדים היה כי הנתבעים ישלמו לתובעת (בתקופת העבודה השניה) משכורת חודשית בערכי נטו; האם נותרה התובעת זכאית לשכר עבודה שלא שולם לה; האם ביצעה התובעת שעות נוספות וכן שעות עבודה בימי שבת והאם היא זכאית בשל כך להפרשי שכר; האם נותרה התובעת זכאית לפצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת; האם נותרה התובעת זכאית לזכויות סוציאליות שלא שולמו לה לאורך תקופת עבודתה כמו דמי הבראה, דמי חופשה, הפרשות לתגמולים ופיצויים; האם התובעת זכאית לפצוי בגין "אי תשלום נכויים למס הכנסה"; וכן שאלת זכאותה לפצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה ופצוי בגין אי מסירת תלושי שכר ועריכתם שלא כדין.
כך קובע סעיף 26ב(ג) לחוק הגנת השכר:
"(ג) בתובענה של עובד שעילותיה השנויות במחלוקת הן אי-תשלום גמול שעות נוספות, גמול עבודה במנוחה השבועית, דמי חופשה, תמורת חופשה או פדיון חופשה, דמי הבראה או דמי נסיעות, והמעסיק שחייב במסירת תלוש שכר לפי הוראות סעיף 24, לא מסר לעובד תלוש שכר, או מסר לעובד תלוש שכר שלא נכללו בו הרכיבים האמורים, חזקה היא כי נקבע לעובד שכר כולל בנגוד להוראות סעיף 5, ככל שהוא חל עליו, ויראו בשכר ששולם לו כשכר רגיל, שהרכיבים האמורים אינם כלולים בו, אלא אם כן הוכיח המעסיק אחר".
מסעיף 26ב(ג) לחוק הגנת השכר עולה כי תלוש שכר שהוציא מעסיק שסעיף 24 לאותו חוק לא חל עליו, אינו מקים חזקה שמדובר בשכר כולל לפי סעיף 5 לחוק.
דמי חופשה:
דמי חופשה לתקופה הראשונה:
התובעת טענה כי היתה זכאית לדמי חופשה בתקופה הראשונה וכי אלה לא שולמו לה. בהתאם לחישובה, היא זכאית לדמי חופשה בסך 25 חודשים X 1.16 ימים בחודש X 209.3 ₪ ליום (חושב באופן יחסי) = 6,072 ₪.
הנתבעים טענו כי בתקופה שבה הועסקה התובעת ע"י משרד הבטחון – חברת תיגבור, לא היו יחסי עובד מעסיק בינה לבין הנתבעים, ושכרה וכל תנאי העסקתה שולמו לה ע"י משרד הבטחון.
משלא הוכח לפנינו כי שולמו לתובעת דמי חופשה בגין תקופת העסקתה ע"י המנוח והשכר שקבלה ממנו, אנו מקבלים את טענתה בעיניין זה וקובעים כי היא זכאית לדמי חופשה גם בגין תקופה זו.
הנתבעים לא הציגו חישוב חלופי לחישוב מספר ימי החופשה של התובעת ומשכך אנו מקבלים אותו.
...
המחלוקת בין הצדדים נטושה אודות השאלות הבאות: מה היתה תקופת העסקתה של התובעת ע"י הנתבעים; האם הסיכום בין הצדדים היה כי הנתבעים ישלמו לתובעת (בתקופת העבודה השניה) משכורת חודשית בערכי נטו; האם נותרה התובעת זכאית לשכר עבודה שלא שולם לה; האם ביצעה התובעת שעות נוספות וכן שעות עבודה בימי שבת והאם היא זכאית בשל כך להפרשי שכר; האם נותרה התובעת זכאית לפיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת; האם נותרה התובעת זכאית לזכויות סוציאליות שלא שולמו לה לאורך תקופת עבודתה כמו דמי הבראה, דמי חופשה, הפרשות לתגמולים ופיצויים; האם התובעת זכאית לפיצוי בגין "אי תשלום ניכויים למס הכנסה"; וכן שאלת זכאותה לפיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה ופיצוי בגין אי מסירת תלושי שכר ועריכתם שלא כדין.
הכרעה:
בנסיבות העניין, ומבלי להיכנס לטענות בדבר התיישנות פיצויי ההלנה, אנו סבורים כי לנוכח הוראות סעיף 18 לחוק הגנת השכר, והעובדה שרכיבי השכר בהם חוייבו הנתבעים נבעו לכל הפחות מחילוקי דעות לגבי עצם החוב שיש בהם ממש, החלטנו שלא לפסוק פיצויי הלנה.
אנו דוחים את הטענות מכל וכל.
לסיכום:
אנו מחייבים את הנתבעים לשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
הפרשי הפרשות לקרן פנסיה – 34,084 ₪
השלמת פיצויי פיטורים – 6,381 ₪
חלף הודעה מוקדמת – 6,324 ₪
דמי חופשה לתקופת העבודה הראשונה – 4,234 ₪
דמי חופשה לתקופת העבודה השניה – 6,448 ₪
החזר סכומים שנדרשו מהתובעת ע"י שלטונות המס – 27,012 ₪
לכל הסכומים הללו יש להוסיף הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום העסקת התובעת, יום פטירת המנוחה – 26.3.19 ועד מועד התשלום בפועל.