הכלל הוא שהמסתמך על חתימה שנויה במחלוקת חייב להוכיח את אמיתותה (ע"א 268/56 ששון נוי ואח' נ' עריית חדרה ואח', פ"ד י"ב(1) 353, 358 (1953); בע"א 641/66 צבי אריה נ' אוה קליבנסקי, פ"ד כא(2) 358 (1967)).
חוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט הייתה מסויגת ביותר, המומחה קבע, כי מצא "דמיון בתכונות כתיבה בין חתימות הערב שמעון פחימה, שבגב השיקים לבין הדוגמאות של שמו שקבלתי לבדיקה ואינני יכול להוציא מכלל אפשרות שהחתימות נכתבו על ידו" וכי "דרגת הזהות במסקנה שבהשוואה זו נמוכה". בכך אין להוות הוכחה לכך שהנתבע חתם על גב השיקים, בפרט מקום בו ציין המומחה בחוות דעתו, כי קיים קושי בבצוע הבדיקה בהיעדר מסמכים מקוריים, כי "ניתן לבדוק רק חלק קטן מתכונות הכתיבה", כי "לא קיימת זהות בין כתב היד שבמילוי הפרטים בתוך חותמות הערבות בכל השיקים" וכי חתימות המיוחסות לנתבע על גב השיקים "יוצאות דופן מבין הדוגמאות האקראיות ע"ש שמעון פחימה [הנתבע] שקבלתי לבדיקה, בכך שהן כתובות בצורה מקוצרת יותר".
מנהל התובעת לא טען כי ראה את הנתבע חותם על השיק, לא הובאה כל עדות של אדם אחר המכיר את חתימת הנתבע וגם שותפו לא זומן לעדות על ידי התובעת.
...
לאור כל האמור, מצאתי לדחות את התביעה ואיני מוצא להידרש לטענות הנתבע לעניין סכום החוב, הרכבו והאם הוא כולל סכומים שבאלאנס התחייבה לשלם בגין עסקה אחרת (בסך של כ- 70,000 ש"ח) שאין חולק כי הנתבע לא ערב להם.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל, ובהעדר עילת תביעה של התובעת נגד הנתבע, דין התביעה להידחות.
על כן התובעת תשלם לנתבע הוצאות בסך של כ 2,500 ש"ח וזאת בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כדין.