משכך, לא ניתן לקבל מיסמך זה, למצער, כהוכחה לאמתות תוכנו; ומכל מקום - אין לפני חתימה, ללא סייג, של הנתבע על טופס בל/250, שיש לראותה כהודאה בנכונות הפרטים הרשומים בו, תוך העברת הנטל אל הנתבע המבקש לסתור את האמור בו, להוכיח את נסיבות מתן הטופס, דהיינו שהבקשה למתן טפול רפואי ניתנה בטעות, ובהסתמך על דברי התובע שהיה בהם כדי להטעות, ועל כן, אין לסמוך עליהם (וראו בהקש לעניין חתימת מעביד על תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה למוסד לביטוח לאומי: ע"א (ת"א) 33119-07-16 פלוני נ' שם טוב מאיר נכסים והשקעות בע"מ (17.8.17); ע"א 685/87, אלבז נ' אברהם (31.12.1987); ת.א. (חיפה) 508-05 אבו מוך נ' א.א. בטונית מוצרי תשתיות (2001) בע"מ (8.3.09)).
בכלל זה, מוטלת על המעביד חובה להכשיר את עובדיו ולהדריכם, לדאוג לשיטת עבודה בטוחה, לספק להם ציוד וכלי עבודה מתאימים ובטוחים, להגן עליהם מפני סיכונים אפשריים במקום העבודה ובתהליך העבודה, ליצור עבורם סביבת עבודה בטוחה, להזהירם מפני הסיכונים הכרוכים בבצוע העבודה, לפקח על אופן ביצוע העבודה, ולנקוט באמצעי הזהירות הדרושים.
לשון אחר: אם התאונה היתה מתרחשת בשלב הראשון, קרי: היה לפניננו 'רק' אלתור כלי עבודה על מנת לבצעה, ונוכח חובתו המוגברת של המעביד כלפי עובדו, לרבות חובתו לפקח על אופן ביצוע העבודה, ניתן היה לקבוע כי אין די בכך כדי לפטור את הנתבע מאחריות, הגם שבד בבד היה מקום בנסיבות להשית על התובע אשם תורם בשיעור גבוה (ואדרש לכך גם להלן).
ברם, משהוכח שהנתבע הצליח בשלב ראשון להפסיק את העבודה המסוכנת ואסר באופן מפורש על ביצועה של עבודה זו באופן זה, אלא שהתובע בחר בשלב שני לשוב ולבצעה באמצעות כלי מאולתר, תוך הפרת הוראתו - יש לאמור כי 'עד כאן מגעת אחריות מעביד'.
...
אין בידי לקבל את טענת התובע בדבר העדר זיכרון.
שיקול כל השיקולים הצריכים לעניין, לרבות כמפורט לעיל, מוביל למסקנה כי מן הראוי היה להעמיד את אשמו התורם של התובע בשיעור, שלא יפחת, מ- 40%.
מכל מקום, נוכח אופי הפגימה אין בידי לקבל כי יש בה כדי למנוע ממנו לשוב לעבודה.
על כן, יש לנכות לפחות סכום של 133,491 ₪
סוף דבר
דין התביעה להידחות.