זהו ערעור על החלטת ועדת ערר (ניידות) מיום 15.7.20 (להלן: "הועדה") אשר קבעה, כי מיגבלת המערער לא ניתנת ליישום לפי רשימת הליקויים הקבועים בתוספת הראשונה להסכם הניידות (להלן: "ההחלטה").
"
לסיכום, קבעה הועדה כדלקמן (פרק ו.1 לפרוטוקול):
"בבדיקה הנוריולוגית של היום, הנוירופתייה התחושתית לא ניתנת ליישום. אין לועדה הסבר מדוע הוענקה לו נכות בגובה 40% לפי סעיף א-4."
החלטה זו של הועדה היא מושא העירעור שלפני.
טענות הצדדים
לטענת המערער, שגתה הועדה עת שינתה את החלטת הועדה המחוזית ולא התייחסה למימצאי בדיקת הועדה המחוזית לפיהן: "... קיים חשד למחלת CIDP. הולכות EMG בשנת 2017 הדגימו פגיעה סנסורית מופשטת", או לקביעה כי קיים "... דילדול קל בכפות הרגליים. חולשה 3/5 EHL, חולשה 4+ / 5 TA דוצ'... ההחזרים לא הופקו. דיסטזיה בכפות הרגליים. ירידה בתחושה באצבעות הרגליים;" אף אין היתייחסות לקביעת הועדה המחוזית, כי מדובר ב"חולה עם נוירופאטיה היקפית כואבת עם חולשה קלה בכפות הרגליים".
עוד ציינה הועדה במפורש, כי "החזרים גידיים לא הופקו בבירכיים ובקרסוליים. הקף, טונוס וכוח הגס סביר ושווה. אין סימני נזק במערכת העצבים ההיקפית או המרכזית מנקודת מבט מוטורית...". הועדה סיכמה החלטתה בכך שנוכח מימצאי הבדיקה הנוירולוגית, הנוירופתיה התחושתית לא ניתנת ליישום במסגרת הסכם הניידות.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין הערעור להידחות בהיעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות, כפי שיפורט להלן.
בהקשר זה אוסיף, כי אין בידי לקבל את טענת המערער, לפיה שגתה הוועדה עת לא התייחסה לממצאי בדיקת הוועדה המחוזית.
סוף דבר
על יסוד האמור, ובהעדר טעות משפטית בהחלטת הוועדה – הערעור נדחה.