לטענת התובע, פקיד השקום לא נתן משקל לקביעת הועדה הרפואית אשר קבעה נכות בשיעור של 20% בגין הפרעות קשב ורכוז עם ביטויי של התפרצויות וקשיים בהסתגלות חברתית וגם לא נתן משקל בהחלטתו לקשיים שחוה בצבא ובלימודים עקב הנכות, והקושי לאזן בין לימודיים אקדמאיים לתעסוקה בו זמנית.
לאחר מכן נערכה ועדת שקום, בה לקחו חלק גב' ספיר וד"ר ליליאנה גולדרינג, פסיכיאטרית, אשר קבעה כדלקמן: "מדובר בבחור בן 29, מוכר על רקע הפרעת קשב ורכוז בגינם קיבל בועדה בדרג ראשון 10% נכות ולאחר ערעור 20% נכות יציבה. סיים לימודיו התיכוניים עם תעודת בגרות מלאה, שירת שירות צבאי מלא, בעל ניסיון תעסוקתי בתחומי האחזקה והחקלאות, עבודות מזדמנות שונות בחו"ל ולימודי גרמנית בחו"ל, כיום הנו סטודנט שנה ג' בלימודי עיצוב במה קולנוע וטלויזיה לתואר ראשון ושני באוניברסיטת ת"א. הציג גיליון ציונים עם ציונים גבוהים. לא פנה לקבלת כל סיוע ממרכז התמיכה באוני' והקלות שונות, נעזר ברטלין בצורה נקודתית בתקופת הבחינות בלבד. עולה מכך שהיכולות הקוגנטיביות שלו גבוהות ומאפשרות לו היתמודדות בצורה טובה עם קשיי הקשב. התפתחותו התעסוקתית, הרגשית, חברתית והלימודית מותאמת לבני גילו ואף מעבר לכך. הלקות לא פגעה ביכולת התעסוקתית שלו. לאור האמור לעיל הנ"ל לא איבד את יכולתו להישתלב בעבודה בשוק החופשי עקב הליקוי ולא זכאי לשקום מקצועי".
לאחר היתייעצות עם ועדת השקום, קבע פקיד השקום כדלקמן:
"על פי סעיף 203 (שקום מקצועי – תנאים) לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה-1995, שקום מקצועי יינתן במידה שנתמלאו לגבי התובע מספר תנאים שאחד מהם הנו:
...
אכן, הוועדה הרפואית קבעה כי "הוועדה מקבלת את הערר לאור כך שמדובר בהפרעה מגיל צעיר ועם קשיים עד היום קובעת... בגין הפרעת קשב וריכוז עם ביטוי של התפרצויות וקשיים חברתיים", ואילו ועדת השיקום קבעה כי "התפתחותו התעסוקתית הרגשית, חברתית, והלימודית מותאמת לבני גילו ואף מעבר לכך. הלקות לא פגעה ביכולת התעסוקתית שלו. לאור האמור לעיל הנ"ל לא איבד את יכולתו להשתלב בעבודה...". לא מצאנו כי יש בכך כדי לשלול את סבירותה של החלטת פקיד השיקום, שכן אין מחלוקת כי התובע סובל מהפרעות קשב וריכוז שהיוו לו אתגר במהלך חייו, ואף יתכן והובילו לקשיים חברתיים, אולם אין בכך כדי לסתור את קביעת הוועדה לשיקום כי הפרעה זאת לא מונעת ממנו השתלבות בשוק העבודה.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, לא מצאנו פגם בהחלטה המצדיק את התערבות בית הדין בשיקול דעת פקיד השיקום, אשר שקל את מכלול השיקולים הרלוונטיים, וקיבל החלטה סבירה ומנומקת.
על כן, דין התביעה להידחות.