לטענת הנאשם 1 כביש הגישה מושא כתב האישום היה קיים מאז ומתמיד, כלשונו:
"לכל האורך בגלל התשתית, היתה דרך איתה נכנסנו. את האספלט אנחנו הנחנו".
משנשאל הנאשם 1 האם נשתלה על ידם הגדר , השיב:
"בחלקה אנו שתלנו אותה, מהכניסה לדרך הגישה ועד לבתים שלנו"
משעומת הנאשם מס' 1 עם התמונות - ת/21, ת/17, ת/18 בהם ניתן לראות כי בנגוד לטענתו לפיה המסלעה הוקמה בסמוך לבניית ביתם, היינו בשנות ה- 80, המסלעה לא היתה קיימת בשנת 2011 והיא הוקמה זמן מה לאחר שנת 2011 ונשאל מי הקים המסלעה, הממוקמת בסמוך למחסום הברזל ומונעת גישה לשטח ביתם, היתכחש והשיב:
"מה אתה רוצה ממני, זה לא על השטח שלי, לא משרת אותי בכלום, אין לי שום תועלת, שאנו נשקיע בזה שקל אחד בשביל מה, זה לא הגיוני...אני מזמין אותך לראות כמה אנשים עוברים דרך האבנים, דרך המסלעה, לא מונע שום דבר, לא חוסם שום דבר. אין בהמשך שום גדר, השטח לא שלנו. זה לא משרת אותנו בכלום, מצידי שלא יהיה שם".
משנשאל הנאשם 1 מכוח איזו זכות סלל כביש על שטח צבורי, השיב:
"צריך להגיע לבית. אין שום אפשרות אחרת".
הנאשם 1 אישר כי הקימו הם את עמוד החשמל ואמר :
" שמנו כדי שלא יפריע ויראו את המחסום".
ושוב משנשאל מכוח איזו זכות הקים עמוד חשמל בשטח צבורי, השיב:
"אזרחות טובה. המועצה לא טירחה לעשות כלום, שום דבר, במשך שנים המועצה לא עשתה שום דבר באזור שלנו, אפילו שלוט, לא עשתה כלום במשך עשרות שנים".
לא היה בפי הנאשם 1 הסבר עינייני לשאלה כיצד יתכן שמי שכיהן בתפקיד צבורי והיה בעל סמכות בישיבות של וועדת התיכנון והבניה למתן היתרים בקרית טבעון וכמי שמנהל 40 שנה חברת בניה גדולה, לא מבין את המשמעות של ייעוד קרקע חקלאית והאיסור לבנות.
עד הגנה – האדריכל מר ערן מבל
מטעם ההגנה העיד האדריכל, מר ערן מבל, אשר תאר בבית המשפט את ההליכים שנעשו מול וועדות התיכנון, המקומית והמחוזית במטרה לשנות ייעוד המקרקעין עליהן בנויים בתי הנאשמים מחקלאי למגורים וכלשונו:
"בשנת 2016 הגשתי לועדות תוכנית ביניין עיר שאמורה היתה להסדיר את הלאקונה בקרית חרושת מאז אישור טב62. מטרת התוכנית היתה להגדיר את המיגרש שעליו בנויים בהיתר 2 בתי המגורים כמגרש בייעוד מגורים ולהגדיר דרך גישה אל המיגרש הזה מדרך ציבורית. התוכנית נדונה, אושרה בועדה המקומית, הומלצה על ידי הועדה המקומית בפני הועדה המחוזית. הועדה המחוזית, היה שלב ארוך של תנאי סף וקליטה, שבמהלכם היועמ"ש של הועדה המחוזית שם רף נוסף כל פעם שפתרנו רף אחד, שם רף נוסף שהקשה עלינו להתקדם לאישור התוכנית, למרות שהיתה תמימות דעים בלישכת התיכנון המחוזית שראוי לאשר את התוכנית. התוכנית הוגשה עפ"י חוק, כתוכנית שבה יזמי התוכנית מחזיקים 76% ו-24% נותרים בבעלויות אחרות, תשתיות נפט ורשות מקרקעי ישראל. נדרשנו להביא חוו"ד שמאית שתוכיח שהבעלים הנוספים לא נפגעים יתר על המידה כתוצאה מאישור התוכנית, העברנו לועדה המחוזית של השמאי רענן הלר, שקבע שאין פגיעה או אין פגיעה משמעותית בזכויות של הבעלים הנוספים, למרות זאת קבע היועמ"ש של הועדה שהוא לא מקבל את חוו"ד הזו וסוכם עם מתכננת המחוז גב' ליאת פלד שהתוכנית תוגש על גבול החלקה בלבד ללא דרך הגישה. היה עוד שלב ביניים שבו הצענו להגיש את התוכנית עם סימון של זיקת הנאה בלבד וזכות מעבר, גם את זה פסל היועמ"ש של הועדה המחוזית, כך שהתוכנית שהגיעה לדיון, היתה בתחום החלקה בלבד, 2.4 דונם. בדיון וועדת משנה, סברו רוב חברי הועדה, הבקשה נדחתה ברוב של 3 מול 2, ללא הכללת דרך גישה לחלקה, לא ניתן לאשר ייעוד למגורים כאשר אינו מחובר בדרך סטאטוטורית לדרך אחרת. עם זאת, פנתה הועדה המחוזית מחוץ להחלטה, קבעה שהיא פונה לועדה המקומית שתסדיר את נושא הנגישות למגרש שבנידון... – זה מופיע בהחלטה".
בחקירתו הנגדית אישר העד כי התכנית לא כוללת את דרך הגישה אלא מתייחסת למבנה המגורים בלבד.
...
עם כל אי הנחת שבדבר מבחינת קצב התנהלותן של הרשויות, אין מנוס מן התוצאה אליה הגענו".
גם דין טענה זו להידחות.
סוף דבר
אשר על כן, אני סבורה כי המאשימה הוכיחה מעל לכל ספק סביר את אשמת הנאשמים ואני מרשיעה את הנאשמים בעבירות המיוחסות להם בכתב האישום הכולל שני אישומים.