מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודעת הריון לאחר הזמנה לשימוע משמעתי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

מנגד, טוענת הנתבעת כי התובעת נימנעה מלמסור אישור בדבר ההיריון וזאת למרות שהיו בידיה האישורים הנדרשים במהלך תקופת ההודעה המוקדמת ואף לפני כן. עוד טוענת הנתבעת כי נתנה לתובעת מספר הזדמנויות להציג אישור על ההיריון אולם התובעת בחרה שלא לעשות כן. בנוסף, טוענת הנתבעת כי טענות לא נפלו פגמים בהליך השימוע שכן פרוטוקול השימוע משקף נאמנה את הדברים שנאמרו על ידי הנוכחים וכן לא נפל פגם בסיבת הפיטורים שכן התובעת פוטרה בשל בעיות משמעת אשר לא הוכחשו ולא הופרכו על ידי התובעת.
דיון והכרעה האם נפלו פגמים בהליך השימוע? כאמור, ביום 26.11.2016 זומנה התובעת לשימוע אשר נקבע ליום 28.11.2016, כאשר בזימון לשימוע נרשם כי הנתבעת שוקלת את המשך העסקתה עקב עבירות משמעת (נספח 2 לתצהיר גב' מזרחי).
התובעת טוענת כאמור כי השימוע נערך למראית עין, שכן הנתבעת אספה ראיות לכאורה בדבר בעיות משמעת והחלטת הפיטורים לא היתה נעוצה בשיקולים עניינים, כאשר הנתבעת לא שבה ושקלה את פיטוריה לאחר שנוגע לה כי היא בהריון.
...
במיוחד מצאנו את טענתה של התובעת כי היה על הנתבעת "לשוב ולבדוק" האם זה חוקי לפטר עובדת בהריון מול הממונה במשרד הכלכלה (סעיף 22 לתצהירה), כחסרת תום לב נוכח כך שהיא זו אשר התבקשה שוב ושוב למסור את האישור בדבר ההיריון.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
נוכח תוצאות ההליך ובהתחשב בנסיבות העניין, תשלם התובעת לנתבעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מכל מקום, עילת הפיטורים הנה בעיות משמעת מצד התובעת ומשכך באפשרותה של הנתבעת לפטרה בכל עת. הנתבעת מכחישה כי קיבלה הסכמה כל שהיא מצד התובעת לשבוץ בבאקה אל גרבייה.
הודעת התובעת על קבלת ההצעה להשתבץ בבאקה רק ביום 20.7.15 ולאחר שכלו כל הקיצין וזומנה לשימוע – מעידה בעינינו על חוסר תום לב דוקא מצדה של התובעת.
לטענת הנתבעת בשימוע, התובעת חיבלה באפשרות קבלתה לביה"ס בבאקה: "מתקשרת מורה שהוא לא מכיר ואומרת לו תשמע אמרו לי שאני כנראה אשתבץ אצלך. אני חולה, אני לא רוצה, אני לא פה ולא ולא ולא...היתקשרה הגברת ואומרת למנהל תשמע, אני לא רוצה, אני לא יכולה, אני לא מתאימה, אני חולה, אני בהיריון, לא יודע מה היא אמרה לו שם. אז מה אתה בתור מנהל תגיד בכל זאת אני רוצה אותה?" לטענת הנתבעת, השיחה של התובעת עם המנהל גרמה לו לומר שאינו רוצה אותה, "באקה לא אפשרי כרגע לאור מה שהיא עשתה" וכרגע אין אפשרויות שיבוץ אחרות.
...
לנוכח כל האמור לעיל, איננו מוצאים כי נפל פגם בהליך פיטורי התובעת.
אשר על כן, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 1000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 5,500 ₪ תוך 30 יום מקבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר כ-4 חודשי עבודה, בחודש יולי 2015 הודיעה התובעת שהיא בהריון.
בהזמנה נכתב: "בהמשך להתכתבויותינו בעיניין שובך לעבודה בתום חופשת הלידה, אנו רואים בחומרה רבה את אי הגעתך לעבודה בתאריך 16.3.2016 כפי שנקבע, ומתייחסים לכך כהפרת משמעת חמורה. על כן, הרינו להודיעך, כי תערך לך שיחת שימוע, במטרה לשקול את המשך העסקתך בחברה...". הישיבה היתקיימה ביום 22.3.16 ובה הישתתפו התובעת, מר אורן וגב' מיכל גלעדי.
ביום 28.3.16 שוגרה לתובעת "הודעה על סיום העסקתך בחברה" שבה נאמר: "1. בהמשך לשיחת השימוע שנערך עימי ביום 22/03/2016, ולאחר שהחברה שקלה והתחשבה במכלול העובדות העומדות בפניה, לרבות העמדות אשר השמעת בפני החברה, לצערנו, אנו מודיעים לך על סיום יחסי העבודה בינינו.
...
החזר תשלום גלובאלי עבור שעות נוספות לטענת ב"כ הנתבעת בסיכומיה, בהתאם לסעיף 4.2 להסכם העבודה, בעבור עבודת התובעת בשעות נוספות בהיקף של עד 18 שעות לחודש תשלם הנתבעת סך של 1,450 ₪.
לסיכום נוכח האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת סכומים כדלקמן: סך של 36,000 ₪ בגין פיצוי בגובה השכר, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.4.16 ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד (כולל הוצאות בגין תיקון כתב ההגנה) בסך 10,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

שבוע לאחר מכן, ביום 24.1.2016, הודיעה המעסיקה למערערת כי היא מוזמנת לשימוע לפני פיטורים.
לאחר שמיעת הראיות קיבל בית הדין את תביעתה וקבע כי העובדת זכאית לפצוי בסך 80,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין, שנעשו תוך הפרה בוטה של הוראות חוק עבודת נשים (שכן המעסיקה לא פנתה לקבלת היתר ללא כל הסבר, על אף שגם לגירסתה ידעה ממועד השימוע שהעובדת בהיריון) ואף בנגוד לחוק השויון (שכן בית הדין שוכנע, בהתבסס על מכלול הראיות, סמיכות הזמנים כמו גם קביעתו כי הפיטורים לא היו עינייניים, בדבר קיומו של קשר בין הפיטורים להיריון).
בעירעור טוענת המעסיקה כי פיטוריה של העובדת נעשו ללא קשר להריונה אלא בשל בעיות אמינות ומשמעת, וכי סכום הפצוי הלא-ממוני שנפסק לחובתה חריג ומוגזם בהיקפו.
לכך נוסיף כי מדובר בסכום הנתון לשיקול דעת הערכאה הדיונית, שבפניה פרוש המארג הראייתי בכללותו, כאשר במקרה זה נילקחו בחשבון גם הסתירות הקשות שנמצאו בגירסתה העובדתית של המעסיקה (וכדוגמא לגבי המועד בו נימסר לה על ההיריון), והעובדה כי העלתה בדיעבד טענות לגבי תיפקוד לקוי כביכול של העובדת, בנגוד לעילת הפיטורים המקורית שצוינה במכתב ההזמנה לשימוע.
...
בעניין זה נציין כי מקובלת עלינו טענת המעסיקה לפיה היה על העובדת לגלות את תלושי השכר שקיבלה ממקום עבודתה החדש על מנת שניתן יהא ללמוד מהו שכרה לאשורו, ובכלל זה עמלות שקיבלה במקום העבודה החלופי ובפרט משאלה נלקחו בחשבון לצורך חישוב השכר הקובע לפיצוי הממוני.
אך משאין בידינו ראיות לכך אין מנוס מלהסתפק בהערה זו. המעסיקה תשלם לפיכך לעובדת פיצוי ממוני בסך של 30,412 ₪ (במקום הסך של 124,520 ₪ שנפסק ברכיב זה על ידי בית הדין האזורי), ולהסתרת התלושים יינתן ביטוי בפסיקת ההוצאות.
סוף דבר הערעור מתקבל בחלקו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

מספר חודשים לאחר תחילת הקשר, הודיעה הסטודנטית לתובע כי היא בהיריון ולאחר זמן מה החליטה על הפסקת ההיריון.
נזכיר בהקשר זה כי תקנה 7 לתקנות קובעת כי "קיבל מעסיק את סיכומו והמלצותיו של האחראי לפי תקנה 6(ז), יחליט, בלא דיחוי ובתוך תקופה שלא תעלה על 7 ימי עבודה, על הפעלת הסמכויות שבידיו", לרבות פתיחה בהליכים משמעתיים.
התובע טוען בסיכומיו כי השימוע נערך מבלי שיבין את משמעות הדבר וללא ייצוג משפטי, אך מעיון בזימון עולה כי כל הפרטים הנחוצים נכללו בו. כך נרשם בכותרת הזימון כי עניינו ב"השעיה מידית וזימון לשיחת שימוע בנושא סיום העסקתך במכללה", ולאחר מכן נרשם כי ההשעיה נובעת מהמלצות הממונה למניעת הטרדה מינית וכן פורטו בהרחבה הסיבות לקיום שיחת השימוע: קיומה של מערכת יחסים עם סטודנטית אותה תרגל, באופן חשאי ותוך ניצול יחסי מרות; היתנהגות בנגוד עניינים והפרה של הסכם העסקה בשל מתן שיעורים פרטיים לסטודנטית; והפרה של כללי אתיקה באקדמיה.
...
התובע לא התייחס לטענות אלו בתצהירו או בסיכומיו, וגם לא הצביע על תלוש כלשהו בו הופחת השכר בגין ימי חג. לכן, דין הרכיב להידחות.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, תביעתו של התובע נדחית על כל רכיביה.
בנסיבות אלו, נוכח דחיית התביעה וגובה הסעדים שנדרשו, כמו גם ההליכים הדיוניים בתיק, ישלם התובע לנתבעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו