ברם, "הפן השפוטי שבפסק הדין אינו מאפשר החלה עוורת של כל דיני החוזים על פסק הדין המוסכם. כך למשל, ביטול פסק דין מוסכם אינו יכול להעשות על-ידי הודעת ביטול חד-צדדית לצד שכנגד, גם אם דיני החוזים מאפשרים זאת, אלא נידרשת הגשת תובענה עצמאית לביטול ההסכם ופסק הדין" (ע"א 1226/11 ישראל-פור נ' אליהו, [פורסם בנבו] פסקה 64 (28.7.2014); וראו גם: עע"מ 1930/18 עריית תל אביב-יפו נ' צביאלי, [פורסם בנבו] פסקה 6 (2.8.2020)).
גם אם נניח כי הפרות אלו הנן הפרות יסודיות, על פי סעיף 8 לחוק החוזים תרופות, יש להודיע למפר על ביטולו של ההסכם תוך זמן סביר לאחר שנודע לנפגע על ההפרה.
במצב דברים שכזה, אנו מתקשים לראות מכוח איזה דין ניתן היה לידרוש את השבת שכר עבודתו של הנתבע.
...
הנהלת החברה מצהירה בזאת שסיכום זה אושר ע"י מנכ"ל החברה, יו"ר דירקטוריון ודירקטוריון החברה וכי הממונה על השכר לא התנגד לו.
ביום 5.8.2020, ולאור טענותיה של התובעת כי הנתבע הפר את התחייבויותיו בהתאם לסיכום הדברים לעיל, העבירה התובעת לנתבע מכתב לפיו התובעת רואה עצמה כמשוחררת מהתחייבויותיה בהתאם לסיכום הדברים.
באשר לטענתה של התובעת כי תפקודו המקצועי של הנתבע לוקה בחסר, מכיוון שהתובעת עצמה טוענת כי תפקודו זה כלל אינו קשור לסיום העסקתו של הנתבע, לא מצאנו לנכון להתייחס לסוגיה זו בהרחבה.
סוף דבר
הנתבע הפר את הסכם הפשרה, אשר קיבל תוקף של פסק דין, אך בנסיבות העניין (כפי שתוארו לעיל) אין לאשר את החלטתה של התובעת בעניין סיום העסקתו של הנתבע.
לפיכך, דין התביעה להידחות.