מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודעה על כוונת ערעור שכנגד

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהתייחס למועד מסירה זה - שכאמור אינו מהוה המצאה כדין - הודעת המשיבה על כוונתה להגיש ערעור שכנגד, שהוגשה ביום 17.3.2021, הוגשה בחלוף כשבוע מהמועד האחרון להגשת ערעור שכנגד בהתאם לתקנה 99 לתקנות בית הדין לעבודה.
...
מעבר לנדרש, ואף אם הייתי יוצאת מנקודת הנחה שהערעור שכנגד הוגש באיחור, ממילא היה מקום להיעתר לבקשתה החלופית של המשיבה להארכת מועד להגשת הערעור שכנגד.
סוף דבר – הערעור שכנגד מתקבל לרישום.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לאחר בחינת טיעוני הצדדים בבקשה ועיון בחומר המצוי בתיק בית הדין, באתי לכלל מסקנה כי יש להעתר לבקשה, אולם זאת, תוך השתת הוצאות על המשיבה, כמפורט מטה: דעותיהם של הצדדים אינן חלוקות על כך, שהמשיבה הודיעה לבית הדין וכן למערער על כוונתה להגיש ערעור שכנגד במסגרת המועדים הקבועים בדין להגשתו, ועוד טרם הגשת נימוקי העירעור העקרי.
...
לאחר בחינת טיעוני הצדדים בבקשה ועיון בחומר המצוי בתיק בית הדין, באתי לכלל מסקנה כי יש להיעתר לבקשה, אולם זאת, תוך השתת הוצאות על המשיבה, כמפורט מטה: דעותיהם של הצדדים אינן חלוקות על כך, שהמשיבה הודיעה לבית הדין וכן למערער על כוונתה להגיש ערעור שכנגד במסגרת המועדים הקבועים בדין להגשתו, ועוד טרם הגשת נימוקי הערעור העיקרי.
לאחר עיון בטיעוני הצדדים באתי לכלל מסקנה, כי יש להתיר את הגשת הערעור שכנגד בכל הנוגע לרכיב הגמול עבור עבודה בשעות נוספות, אשר עולה לדיון במישרין בערעור העיקרי, לרבות עניין היקף המשרה והשכר הקובע הרלוונטיים לדיון ברכיב זה ולתחשיבו.
הבקשה להתיר הגשת ערעור שכנגד בעניינים נוספים נדחית.
נוכח השתהותה של המשיבה בהגשת הבקשה להארכת מועד להגשת ערעור שכנגד, אשר גרמה בין היתר לדחיית הדיון, תשלם המשיבה למערער בתוך 30 יום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ש"ח. ניתנה היום, י"ט כסלו תש"פ (17 דצמבר 2019) בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהתאם להלכה הפסוקה, הגשת בקשה להארכת מועד להגשת ערעור בתוך המועד, או הודעה לצד שכנגד על כוונה להגיש ערעור שניתנה בתוך המועד, מצביעה על שקידתו של המבקש בהגשת העירעור ושוללת את צפייתו של הצד שכנגד לסופיות ההליכים.
...
עם זאת, יש לקבל את הערעור שכנגד לרישום רק בחלק מרכיביו, וככל שהוא מופנה כלפי המערערת בלבד.
התוצאה היא שבחינת העניין נעשית על פי מידת הזיקה שבין הערעור לבין הערעור שכנגד.
יישום אמות המידה שנקבעו בהלכה הפסוקה על נסיבות המקרה שלפני מבסס את המסקנה, כי שלושה מתוך העניינים המובאים בערעור שכנגד, מקיימים את הזיקה המהותית הנדרשת בין הערעור העיקרי לערעור שכנגד, כפי שזו פורשה בהרחבה בפסיקה: א) גובה הסכום הפסוק ברכיב הגמול עבור עבודה בשעות נוספות; ב) קיזוז חוב בסך 29,019 ש"ח של המשיב למערערת; ג) שיעור סכום הוצאות המשפט שנפסקו למשיב.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מצד שני, ב"כ המשיבה טען, כי ציפה לקבל את כתב העירעור בדואר, וב"כ המערער אישר מצידו, כי ב"כ המשיבה הודיע לו ביום 22.6.2021 על כוונת המשיבה להגיש ערעור שכנגד.
...
זאת מן הטעם, שגם אם יוחל 'כלל הידיעה' על המשיבה ויקבע שהערעור שכנגד הוגש באיחור, ממילא יש להיעתר לבקשתה החלופית של המשיבה להארכת מועד להגשת הערעור שכנגד.
זאת ועוד, עיון בכתב הערעור שכנגד מעלה, כי חלק מהטענות הכלולות בו ראויות לבחינת ערכאת הערעור וגם מטעם זה יש להיעתר לבקשה.
סוף דבר – מוארך המועד להגשת הערעור שכנגד עד מועד הגשתו בפועל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

אמנם, הודעה זו ניתנה למערערים טרם חלוף המועד להגשת ערעור שכנגד, ואמנם בהתאם לפסיקה, הודעה של בעל דין לצד שכנגד על כוונה להגיש ערעור שניתנה בתוך במועד מהוה 'טעם מיוחד' שיש לשקלו במכלול הנסיבות (ראו: ע"ר 50482-06-16 רם פל סלולאר סטוקמרקט בע"מ - קרן, 7.7.2017).
...
טענות הצדדים בבקשה לטענת המשיבים, יש להיעתר לבקשה להארכת מועד להגשת הערעור שכנגד מן הטעמים הבאים: ב"כ המשיבים לא היו מודעים לכך שעותק של כתב הערעור העיקרי נמסר במשרדם ביום 18.2.2021, שכן העותק הונח במגירה של עורכת דין אשר עבדה נכון לאותו מועד מביתה, מטעמים בריאותיים; המשיבים יידעו את המערערים אודות כוונתם להגיש ערעור שכנגד בהודעת דואר אלקטרוני מיום 16.2.2021; סיכויי הערעור שכנגד טובים.
אלא, שלא מצאנו לתת לטעם זה משקל משמעותי בנסיבות העניין, משום שלאחר שליחת ההודעה לב"כ המערערים על כוונה להגיש ערעור שכנגד, בוצעה ביום 18.2.2021 המצאה כדין של כתב הערעור העיקרי לב"כ המשיבים, באופן שהחל את מניין הימים להגשת ערעור שכנגד.
סוף דבר - תוצאת הדברים היא, שהבקשה להארכת מועד להגשת ערעור שכנגד מתקבלת וכתב הערעור שכנגד מתקבל לרישום.
בהעדר הצדקה של ממש לאיחור בהגשת הערעור שכנגד ובשים לב לכך שהארכת המועד ניתנה על יסוד קיומו של הליך תלוי ועומד ומהותן של הסוגיות העומדות לדיון בערעור שכנגד, ישלמו המשיבים למערערים בתוך 30 ימים את הוצאות הבקשה בסך 1,500 ש"ח. לנוכח העובדה שקבוע ביום 29.11.2021 דיון בתיק אחר המתנהל בין ב"כ הצדדים בסוגיות דומות (ע"ע 6471-03-21), יתקיים גם הדיון בערעור זה לפני מותב בית הדין ביום 29.11.2021 בשעה 11:00.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו