ימי שישי כן כתוב"
"תיקון 24 לחוק הגנת השכר (להלן – תיקון 24) שינה את חלוקת הנטלים בתביעה בגין תגמול שעות נוספות (הילכת ריעני). בעקבותיו נקבע כי על מעסיק שלא ניהל רישום שוטף של שעות העבודה מוטלת חובת ההוכחה כי העובד לא עמד לרשות העבודה במשך שעות העבודה השנויות במחלוקת" (ע"ע (ארצי) 26020-01-19 בין הרים שירותי תיירות בע"מ - דגן (15.1.2020).
מנהל הנתבעת העיד בתצהירו שהתובע יצא לחופשה מבלי לתאם איתו או להודיע מראש וכי אף לאחר שמנהל הנתבעת ואישתו הודיעו לתובע שהוא נידרש להופיע לעבודה, התובע לא התייצב לעבודה והודיע שהוא בדרכו לחופשה משפחתית (סעיף 12 לתצהירו של מר חן).
מכל מקום, יש להעיר כי לאור תקופת עבודתו, היה על התובע ליתן (אם אכן התפטר) הודעה מוקדמת בת ששה ימים בלבד, כך שלא היה מקום לטענת קזוז של משכורת חודש אחד.
...
משכך, נדחית תביעתו של התובע ברכיב זה.
גמול עבודה בשעות נוספות
לטענת התובע, יומיים בשבוע החל עבודתו בשעה 06:00 (ביתר הימים בשעה 06:30) ועבודתו נמשכה עד לשעה 16:00, "ובהתאם לדרישות העבודה גם עד לשעה 18:00 ו-18:30 בערב" (סעיף 7 לכתב התביעה וכן סעיף 7 לתצהיר התובע).
לאור האמור לעיל, מתקבלת התביעה לפדיון ששה ימי חופשה, המתיישבת עם תקופת העבודה שהוכחה, ועם הראיות לפיהן, בגין חופש בחודש מאי 2019, הופחתו ימי חופשה מהצבירה וכן בוצע ניכוי מהשכר וכן אי תשלום יתרת פדיון החופשה, בתלוש השכר האחרון.
משלא הוכח כי נגרם לנתבעת נזק וודאי לא נזק קצוב או מוכח, נדחית טענתה.
סיכום
התביעה מתקבלת באופן חלקי בלבד, כך שעל הנתבעת לשלם לתובע פדיון חופשה בסך 2,670 ש"ח ברוטו וכן פיצויים בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה בסך 5,000 ₪.