מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודעה מוקדמת לאחר חופשת לידה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה עתרה התובעת לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, פיצוי בגין אי עריכת שימוע, פיצוי בגין העידר מתן הודעה מוקדמת, "פצויי פיטורין לאחר חופשת לידה"[footnoteRef:1], שכר עבודה עבור חודש אוגוסט 2015, הפרשות לקרן פנסיה, הפרשות לקרן הישתלמות, פדיון חופשה, דמי הבראה, גמול חגים, תוספת ותק, ו"החזר כספי בגין הפסד חלקי של מענק לידה".
...
התביעה לתשלום פיצוי בגין הפסד מענק לידה – נדחית.
הבקשה לתקן פגם בהליך בדרך של הוספת רכיב שעניינו תשלום פיצויי פיטורים מלאים או הפרשי הפרשות לפיצויים, מבלי לבקש את תיקון כתב התביעה- נדחית.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובעת בסכום של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 4,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בסעיף 2(ב) לחוק הודעה לעובד לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות, תשס"א-2001 (להלן: חוק הודעה מוקדמת) נקבע כי "עובד המבקש להתפטר מעבודתו ייתן למעסיקו הודעה מוקדמת להתפטרות, לפי הוראות חוק זה". בסעיף 7(ב) לחוק הודעה מוקדמת נקבע כך: "עובד שחדל לעבוד ולא נתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות כאמור בחוק זה, ישלם למעבידו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת.". לשלמות התמונה נציין כי בסעיף 10(1) לחוק הודעה מוקדמת נקבע כי "הוראות סעיפים 2 עד 7 לא יחולו "על עובד, בנסיבות מיוחדות שעקב קיומן אין לידרוש ממנו כי יעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק זה; שר העבודה והרווחה רשאי לקבוע באישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת ובהתייעצות עם אירגוני עובדים וארגוני מעבידים שלדעתו הם יציגים, נסיבות מיוחדות שעקב קיומן אין לידרוש מהעובד כי יעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת". במקרה דנן אין מחלוקת עובדתית בפנינו כי העובדת התפטרה בלא הודעה מוקדמת, וזאת לאחר ששבה לעבודתה מחופשת הלידה.
...
סוף דבר – לאחר שבחנו את טענות הצדדים הערעור מתקבל בחלקו כמפורט להלן: (1) החלת הלכת בוסי על סייעות - נקדים ונציין כי בכל הנוגע להחלת חובת ההשוואה של סייעות – הערעור נדחה.
(4) בהיבט היישומי והתחשיבי - הערעור מתקבל בחלקו במובן זה שבעניינים הבאים מוחזר הדיון לבית הדין האזורי לצורך השלמת הבירור הנדרש, ואלה הם: (1) הגדרת היקף השעות של משרה מלאה של סייעת בגן ילדים המועסקת על ידי רשות מקומית, וכפועל יוצא מכך הגדרת היקף משרתה של העובדת.
(4) ביחס להודעת המוקדמת – הערעור מתקבל, ומהסכומים שהעמותה חייבת לעובדת זכאית העמותה לקזז פיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת בשיעור שכר חודש אחד בהתאם לשכר שייקבע.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת זכאית לפצוי פיטורים לתקופה שעד תום תקופת ההודעה המוקדמת, 60 יום לאחר חזרתה מחופשת הלידה (11,039 ₪) ופצוי בגין הפסד פנסיה (5,504 ₪).
...
שאר רכיבי התביעה הנובעים מכוח חוק עבודת נשים או חוק שוויון הזדמנויות בעבודה דינם להידחות, משהתובעת התפטרה וגם לא היה מקום לערוך לה שימוע נוכח התפטרותה.
משכך, דין רכיב תביעה זה להידחות אף הוא.
הנתבעת לא מסרה בידי התובעת הודעה בדבר תנאי העסקה ברם לא הייתה מחלוקת באשר לתנאי ההעסקה ולכן לא מצאנו מקום לפסוק פיצוי בגין מחדל זה. התובעת לא זכאית לחלף הודעה מוקדמת וכפי שהודתה, היא זו שהייתה מחויבת לתת הודעה מוקדמת בגין התפטרותה ובמילותיה של התובעת: "נתתי אותו מזמן", שכן התובעת התפטרה בחודש 3/16 ועבדה עד 4/16 ונראה כי הנתבעת אף שילמה לתובעת חלק מחודש 5/16 (נספח ט' לתצהיר סיגל), לפנים משורת הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(עמ' 7 בשורות 7-15) לאחר שהתובעת לא התייצבה לשימוע ולא הגיעה למקום העבודה, שלחה לה הנתבעת 2 מכתב עזיבת עבודה אשר הסתכם במילים – "בתאריך 15/11/2017 הודעת לרומן שאת מסיים את עבודתך ויוצאת לחופשת לידה" (השגיאות במקור – א.ש.).
הסעדים להם זכאית התובעת פיצוי בגין הנזקים הממונים התובעת תבעה פיצוי בגין נזק ממוני הכולל שכר עבודה עבור התקופה של 60 הימים לאחר חופשת הלידה, דמי הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים.
...
משכך, דין תביעתה של התובעת בגין רכיב זה להידחות.
מכל האמור לעיל עולה כי לא היה מעקב אחר שעות העבודה של התובעת וכפועל יוצא מכך הנתבעת 1 לא ווידאה כי זכויותיה של התובעת נשמרות.
מקום בו הנתבעת 1 עצמה עיניה למתרחש בחצריה ולא עשתה את המינימום המתבקש על מנת לוודא כי התובעת - עובדת קבלן המועסקת בחצריה - מקבלת את התשלומים המגיעים לה בהתאם לחוקי המגן, סבורים אנו כי בנסיבות הענין יש מקום לקבוע שהנתבעת 1 שימשה כמעסיקה במשותף של התובעת.
סוף דבר: על הנתבעות לפצות את התובעת, ביחד ולחוד, בסך של 76,299 ₪ בהתאם לאמור להלן: שכר עבודה עבור התקופה המוגנת – 9,230 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] בנסיבות אלה, שוכנענו שהנתבע לא הפר את חוק עבודת נשים ולכן התובעת אינה זכאית לפצוי מכוח הוראות חוק זה. אי לכך, תביעת התובעת לפצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים (פיצוי בגין נזק ממוני - הפסד שכר לאחר חופשת לידה, הודעה מוקדמת ופצוי בגין נזק לא ממוני) – נדחית.
...
] כאן המקום לציין שלא נעלם מעינינו שהתובעת טענה שהנתבע יזם את הרעיון של הכנסת המספרה לחנות והציע שתלמד ספרות במטרה להרחיב את הפעילות של החנות[footnoteRef:10], אלא שלא נתנו אמון בגרסתה ושוכנענו שמדובר ברעיון עסקי משותף, כפי שיפורט בהרחבה בפרק העוסק בשאלה אם התקיימו יחסי עובד ומעסיק בין הצדדים בעת עיסוקה של התובעת כספרית כלבים בחנות.
הנתבע ישלם לתובעת בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: הפקדות לפיצויים בסכום של 3,464 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.1.2016 ועד לתשלום בפועל.
התביעות להחזר כספים ולפיצוי בגין הפרת חובת תום הלב ועגמת נפש – נדחות.
התובעת תשלם לתובע בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין סכום של 4,000 ₪ בגין החזר עלות קורס ספרות כלבים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.9.2017 ועד לתשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו