מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודעה בכתב על ביטול הסכם ממון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

על כן, מסרה התובעת באמצעות בא כוחה, ביום 8.11.06, הודעה בכתב על ביטול ההסכם ודרישה לפינוי המושכר.
כך, לשיטתו של הנתבע, נגרמו לו נזקי ממון עצומים, הואיל והשקיע כספים רבים בשיפוץ הבית אך בהיעדר תיקון הליקויים שהיו במושכר לא היה בשפוץ זה כדי להביא לחיים סבירים בבית.
...
התביעה שכנגד – נדחית.
הנני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת סך 33,329 ₪, בצירוף הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד יום התשלום המלא בפועל.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי, הנני מחייב את הנתבע בהוצאות משפט: אגרת בית משפט, הוצאות בש"א 2758/08 בסך 1,800 ₪ בצירוף מע"מ והפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 8.10.07 ובנוסף שכר טירחת ב"כ התובעת בסך 5,000 ₪ בצירוף מע"מ. סכום פסק הדין ישולם לא יאוחר מיום 10.9.09.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנושא עלה שוב לדיון והפעם בהתייחס להסכם שלא עלה על הכתב בע"א 2491/90 היתאחדות סוכני נסיעות נ' פאנל חברות התעופה (3.5.94) במסגרתו נקבע כי קיימת חזקה (פרזומפציה) הנתנת לסתירה ולפיה חוזה אינו נערך לצמיתות ואי הכללתה של תניה בדבר סיום החוזה אינה שוללת האפשרות לסיימו לאחר מתן הודעה על כך זמן סביר מראש.
לטעמי ניתן לראות בכך הפרה יסודית של הסכם הבלעדיות שבין הצדדים המצדיק את ביטולו על אתר תוך הכנסת סוכני ביטוח נוספים לעבודה אצל הנתבעת באופן שישפר את השרות ללקוחות, בהיות השרות שמעניק התובע שירות שבמידה ואינו ניתן כנדרש, פוגע בנתבעת וזו בודאי שלא הייתה מתקשרת עמו מלכתחילה לו ידעה שכך יתנהל מול לקוחותיה.
עוולת גרם הפרת חוזה כפי לשונה בסעיף 62(א) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] קובעת: "62 (א) מי שביודעין ובלי צידוק מספיק גורם לאדם שיפר חוזה מחייב כדין שבינו לבין אדם שלישי, הריהו עושה עוולה כלפי אותו אדם שלישי, אולם האדם השלישי לא יוכל להפרע פיצויים בעד עוולה זו אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון". לעוולה זו 5 יסודות ובהן: חוזה, הפרה, גרימה, ידיעה, העדר צידוק.
...
התובעים גם מתנהלים מול סוכני המכירות באופן המוביל למסקנה ולפיה הנתבעים מאפשרים לתובעים למכור ביטוחי רכב לאלה שחפצו בכך בסוכנויות הנתבעת באופן בלעדי.
סוף דבר התובעים אינם מוכיחים שהנתבעים הפרו את הסכם הבלעדיות.
במצב דברים זה דין התביעה להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2004 בעליון נפסק כדקלמן:

ב-31 באוקטובר הודיע המינהל למערער בכתב על ביטול ההסכם בעקבות הפרתו.
לשיטת המערער לא ניתן לומר כי תקופת הביניים שבין הודעות הביטול מהוה אורכה כמשמעה בסעיף 17 לחוזה, משום שמשביקש המינהל לבטל את החוזה כולו, לא היה כל טעם מבחינתו של המערער להשקיע ממון בתיקון ההפרות הנטענות.
...
ממצאים אלה נקבעו לאור התרשמותו השלילית של בית המשפט המחוזי מעדות המערער, מה שהביאו למסקנה שלא ניתן לבסס על עדותו של המערער קביעת ממצאים, אלא במקום שהעדות נתמכה במקור אחר.
אשר לטענה שבדרך כלל המינהל מסכים לכך שהסכמתו לא תינתן מראש אלא בדיעבד, גם אם אניח, שטענה זו נכונה, מקובלת עלי מסקנתו של בית המשפט המחוזי, שבנסיבותיו של מקרה זה היה על המערער לקבל את הסכמת המינהל מראש.
עם זאת, אני סבור שאין הכרח להיזקק לקונסטרוקציה משפטית זו. כך, ראשית, משום שעקירת הפרדס הייתה בגדר הפרה שאינה ניתנת לתיקון, מה שפטר את המינהל, לפי הסיפא של סעיף 17ג לחוזה, ממתן אורכה לתיקון ההפרה.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה עותרת התובעת להורות על ביטול הסכם ממון שנחתם ביניהם, בעילות של הפרת חוזה, .
נאמר בהסכם כי בטרם ירכשו דירה חדשה הם מסכימים כי ככל ולאחר רכישת הדירה מי מהצדדים ירצה לפרק השתוף – הצד השני יקבל הודעה ותוך 30 ימים ממועד ההודעה תועמד הדירה למכירה על ידי שני בני הזוג.
כתב ההגנה מביא גרסה של הנתבע לפיה הצדדים מימנו יחד את רכישת הדירה השניה וכי הסכם הממון נערך בהתאם לכך.
...
ישבנו באינטרנט, מצאנו עו"ד בשם ***.
לאורך ניהולו של תיק זה נמצא הנתבע כלא דובר אמת בחלקים מהותיים היורדים 19 לשורשו של העניין .בנדון התנהלות שכזו קבע ביהמ"ש העליון במסגרת ע"א 765/18 20 : ( שמואל חיון נ' אלעד חיון (פורסם בנבו, ניתן ביום 1/5/19 " סבורני, כי שקרים אלו של בעל דין הנוגעים לעניינים המצויים בליבת
לאור כל האמור מצאתי להורות על ביטול הסכם הממון.

בהליך תה"ס שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כיוון שכך, הובהר בפסיקה כי על המבקש לבטל הסכם גירושין או הסכם ממון שאושר וקיבל תוקף של פסק דין, או תנאי מתנאיו, לעמוד בנטל ראיה גבוה במיוחד של טעמים כבדי משקל, אשר יצדיקו את המסקנה כי דין ההסכם להתבטל [בר"ע 359/85 קוך ואח' נ' קוך פ"ד לט(3) 421 (להלן: "פס"ד קוך"); ע"א 2495/95 הדס בן לולו נ' אליאס אטרש פ"ד נא(1), 557 עמ"ש (ת"א) 38753-06-19 פלונית נ' פלוני (פורסם בנבו, 18.3.20)].
אף אם אקבל את טענת התובעת שההודעות שצורפו על ידיה נשלחו אליה על ידי הנתבע (וגם אם אניח שהן נכתבו על ידיו בסמוך למועד כריתת ההסכם) הרי שעל אף השפה הבוטה שהשתמש בה הנתבע כנגדה לא די בהן להוכיח את טענתה העובדתית שהנתבע היתעלל בה. אין בהן להוכיח שהתובעת הייתה במצוקה או שהנתבע ניצל את מצוקתה או כי נוסח ההסכם הוכתב על ידיו.
לבד מהסתירה (הנוספת) בגירסת התובעת בשאלה אימתי נודעה לה הטעות הנטענת (אם כבר בדיון כנטען על ידיה בעדותה ובסעיף 35 לסיכומיה, או רק כעבור שנה כנטען על ידיה בתצהירה או רק כאשר קיבלה יעוץ מבא כוחה הנוכחי כנטען על ידיה בסעיף 94 לכתב התביעה), עולה מהאמור שכעבור שנה ממועד אישור ההסכם פנתה התובעת לקבל עותק מההסכם מבית המשפט (עמ' 42 שורה 4 לפרוטוקול) ובעזרת אחיה פנתה לקבלת יעוץ משפטי לביטול ההסכם.
...
בנסיבות אלה אני קובעת שהפעלת ברירת הביטול לפי כל אחת מהאפשרויות (שלוש וחצי שנים לאחר שהתגלתה הטעות בדיון; שנתיים וחצי לאחר שפעלה עם אחיה לקבלת יעוץ; או חצי שנה לאחר הפירוד ונפסקה המצוקה הנטענת) לא נעשתה תוך זמן סביר.
לאחר שבחנתי היטב את כל טענות התובעת, עיינתי בחומר הראיות והתרשמתי באופן ישיר מהעדים השתכנעתי שלא נפל פגם ברצונה של התובעת בכריתת ההסכם אלא בחרטה שנולדה לאחר מכן אשר לכל היותר עולה כדי טעות בכדאיות העסקה ואינה מקימה עילה לביטול פסק הדין.
סיכומו של דבר הוא שלא עלה בידי התובעת להוכיח במאזן ההסתברויות הנדרש במשפט האזרחי שנפל פגם ברצונה או בקיומה של הסכמה אחרת זולת זו שבאה לידי ביטוי בהסכם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו