מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודאת נאשם בעבירות התחזות, שהייה בלתי חוקית ונהיגה ללא רישיון וביטוח

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

רקע הנאשם הורשע בהתאם להודאתו במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב האישום המתוקן, הכולל 11 אישומים, בעבירות הבאות: כניסה לישראל שלא כחוק (ריבוי עבירות); היתחזות כאדם אחר במטרה להונות (ריבוי עבירות); שימוש במסמך מזויף בכוונה לקבל דבר (ריבוי עבירות); הפרעה לשוטר במילוי תפקידו (ריבוי עבירות); נהיגה ברכב ללא ביטוח (ריבוי עבירות); קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות (ריבוי עבירות); נהיגה ללא רישיון נהיגה- מעולם לא הוציא; הסעת ברכב תושב זר השוהה שלא כדין ונהיגה פוחזת של רכב.
מלבד עבירה זו של כניסה ושהות בלתי חוקית ביצע הנאשם עבירות רבות נוספות, ובכללן: שימוש במסמך מזויף, היתחזות לאחר, נהיגה ללא רישיון וללא ביטוח והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
...
אני סבור כי בנסיבות העניין עניינו של הנאשם חורג לחומרה מבחינת משך השהיה המצטבר בישראל ללא היתר, מספר הפעמים שהנאשם נהג ללא רישיון, והנחישות שהפגין להמשיך להתחזות ולהשתמש במסמכים מזויפים פעם אחר פעם.
לאחר שנדרשתי למכלול השיקולים הרלוונטיים, בשקלול מדיניות הענישה בפסיקה ונסיבות ביצוע העבירה ובהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 יג'), אני קובע מתחם עונש הולם הנע בין 6 חודשים ל-20 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית.
סוף דבר אשר על כן הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 15 חודשי מאסר לריצוי בפועל, בניכוי ימי מעצרו של הנאשם בהתאם לרישומי שב"ס. הפעלת מאסר על תנאי בן שלושה חודשים מתיק 2263/18 (בית משפט צבאי ביהודה) מהם חודשיים במצטבר לעונש המאסר בתיק זה, וחודש בחופף, כך שסך הכול ירצה הנאשם 17 חודשי מאסר בפועל שיימנו מיום מעצרו לפי רישומי שב"ס. 6 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר, והתנאי הוא כי הנאשם לא יעבור בתקופה זו עבירות של: התחזות, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה, נהיגה ללא רישיון נהיגה, או הסעת תושב זר. 3 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר, לבל יעבור בתקופה זו עבירות של: כניסה לישראל שלא כדין, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, נהיגה פוחזת, או נהיגה ברכב ללא ביטוח.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הוסיפה ב"כ המאשימה וטענה שכל אישום עומד בפני עצמו, ולכן עתרה לקביעת מיתחם ענישה נפרד לכל ארוע בגין גניבת רכב בצוותא, קשירת קשר לבצוע פשע והסעת שוהה בלתי חוקי, הנע בין 12 עד 24 חודשי מאסר; בגין אישומים של קשירת קשר לבצוע פשע וגניבת רכב עתרה למיתחם שנע בין 10 ל- 20 חודשים; ובגין קשירת קשר לבצוע פשע וסיוע לגניבת רכב בצוותא למיתחם שנע בין 5 ל-10 חודשי מאסר.
ב"כ הנאשם טען כי לנוכח העבירות שביצע הנאשם יחד עם אחרים, שהצריכו רמת תיפקוד סבירה לכל הפחות לשם הגעה ממקום למקום, בעוד שהנאשם לא מסוגל לכך לפי תוצאות הבדיקות בועדת האיבחון עלה חשד שהוא מתחזה, אולם קצין שב"ס שנכח בועדה הפריך זאת.
ברע"פ 2054/18 רבאיעה נ' מדינת ישראל (12.3.2018), נדון נאשם שהורשע בהתאם להודאתו בבצוע עבירות גניבת רכב, הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, נהיגה פוחזת ברכב וללא רישיון, בכך שהגיע יחד עם אחרים לירושלים במטרה לגנוב אופנועים.
בת"פ (נתניה) 65998-10-21 מדינת ישראל נ' גאדאללה (9.2.2022) (הוגש ע"י ההגנה), בהתאם להסדר טיעון שכלל הסכמה לעונש בפרשה דנן, הודה הנאשם תושב האיזור, צעיר נעדר עבר פלילי, והורשע בכתב אישום מתוקן בארבעה אישומים בבצוע קשירת קשר לפשע, גניבת רכב בצוותא, שלוש עבירות של קבלת רכב גנוב, ארבע עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, ארבע עבירות של נהיגה ללא רישיון וללא ביטוח, והפרעה לשוטר, ובהתאם להסדר הטיעון נגזר עליו מאסר למשך 30 חודשים וענישה נילוות.
...
לאחר שעיינתי בפסיקה הנוהגת, ומאחר שהתרשמתי כי הנאשם לא היה דומיננטי בביצוע המעשים, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לעבירות גניבת רכב בצוותא, וקשירת קשר לביצוע פשע נע 8 ועד 18 חודשי מאסר לכל אישום, ומתחם העונש ההולם לעבירות סיוע בגניבת רכב וקשירת קשר לביצוע פשע נע בין 4 ועד 8 חודשי מאסר בפועל.
אשר על כן החלטתי לגזור על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 45 חודשים, החל מיום מעצרו 14.11.2021.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

על יסוד הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן הורשע הנאשם בכניסה לישראל שלא כדין, עבירה לפי סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952.
באותו מעמד, נהג הנאשם ברכב כשאין ברשותו רישיון נהיגה – מעולם לא הוציא וכן נהג ברכב ללא פוליסת ביטוח בתוקף.
כך למשל, בת"פ 34645-03-22, מדינת ישראל נ' חריבאת, שם דובר במי שניכנס לישראל שלא כדין ויוחסה לו עבירת היתחזות ובית המשפט הסתפק בימי מעצרו.
עם זאת, בדיון מאוחד ברע"פ 1195/22 זיאד אשחאדאת נ' מדינת ישראל ורע"פ 1198/22 אימן חימאיסה נ' מדינת ישראל, נקבע, כי בהתאם למצוות המחוקק בסעיף 40 יא' (11) לחוק, ככל עבירה אחרת, כך בעבירת כניסה שהייה בלתי חוקית , עברו הפלילי של הנאשם יילקח בחשבון במסגרת גזירת עונשו בתוך מיתחם העונש ההולם.
...
מכלל הדברים האמורים, ובהינתן מידת הפגיעה הנמוכה בערכים המוגנים, סבורני כי ניתן להסתפק בימי מעצרו של הנאשם, ובשים לב לשיקולי הרתעת הרבים הנדרשים, אלה יקבלו מענה בעיצום כספי ותקופת מאסר על תנאי ממושכת.
סוף דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 5 ימי מאסר בפועל בניכוי יומי מעצרו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 4.2.24 הוצג הסדר טיעון במסגרתו תוקן כתב האישום, והנאשמים הודו בו והורשע בעבירות הבאות: סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, עבירה לפי סעיף 332(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין; חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיף 333 יחד עם 335(א)(2) לחוק העונשין; פציעה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיפים 334 ו-335 לחוק העונשין; גניבת רכב, עבירה לפי סעיף 413ב(א) יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין; וכניסה בלתי חוקית לישראל, עבירה לפי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952.
הוא הורשע בעבירות של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, גניבת רכב, שימוש במסמך מזויף, היתחזות, שהייה בלתי חוקית בישראל, נהיגה ברכב ללא רשות בעליו, ונהיגה ללא רישיון וביטוח.
לפי הודאתו, הורשע בעבירות של כניסה לישראל שלא כחוק, קבלת נכס שהושג בפשע, נהיגה ללא רישיון וביטוח, וסיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה.
...
בהינתן הסיכון התעבורתי ביצירתו היו מעורבים הנאשמים, סבורני שיש צורך גם בעונשי פסילה מלהחזיק ברישיון נהיגה.
איני מקבל את טענת ההגנה, לפיה יש לאמץ עובדה זו כבסיס לקביעתו מלכתחילה של עונש מופחת בשל צפי נטען כי לא יזכרו לקיצור מנהלי של מאסרם.
אני מורה על הפעלת שלושת עונשי המאסר המותנה שנגזרו על הנאשם 1 בת"פ (רמלה) 25567-03-20, בני 6, 3 ו-1 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בגין כך הורשע הנאשם בעבירה של הפרעה לשוטר לפי סעיף 275 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), נהיגה ברכב ללא ביטוח לפי סעיף 2א לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970, מהירות בלתי סבירה לפי תקנה 51, אי ציות לאור אדום בנסיבות מחמירות לפי תקנה 22(א) ונהיגה תחת השפעה לפי סעיף 26(2) לתקנות התעבורה, תשכ"א- 1961 (להלן: "תקנות התעבורה").
ב"כ הנאשם טענה מנגד, כי מרבית העבירות שהנאשם הורשע בהן במסגרת ההסדר הן עבירות תעבורה, שאליהן נלווית העבירה של שהייה בלתי חוקית והפרעה לשוטר.
ראשיתו בכניסת הנאשם לישראל ללא היתר, המשכו בעבירות תנועה מסכנות חיים – נהיגה מבלי שהוכשר לכך, במהירות לא סבירה ותוך מעבר ברמזורים במצג אור אדום ובקלות ראש.
לזכות הנאשם עומדת הודאתו בעבירות המיוחסות לו, הודאה שיש עימה נטילת אחריות על המעשים ושתוף פעולה עם רשויות אכיפת החוק.
נוסף ל- 12 הרשעות בעבירות לפי חוק הכניסה לישראל, היתחזות והפרעה לכוחות הבטחון, הורשע הנאשם ב-3 עבירות תעבורה, שאחת מהן היא נהיגה ללא רישיון נהיגה.
...
נתתי דעתי לפגיעה בערכים המוגנים, לנסיבות ביצוע העבירות ולענישה הנוהגת בפסיקה, גם זו אשר הגישה ב"כ הנאשם, ובהתחשב בכל אלה אני קובע כי מתחם העונש ההולם את העבירות בתיק העיקרי נע בין 6 -20 חודשי מאסר לריצוי בפועל, נוסף לעונשים נלווים.
סוף דבר נוכח האמור, בהיעדר נסיבות לקולה, למעט הודאתו של הנאשם, הרי שהנאשם ימוקם בחלקם המרכזי- עליון של מתחמי הענישה, וירצה את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר לריצוי בפועל בניכוי ימי מעצרו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו