מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודאת נאשם בעבירות איומים, הטרדה, פגיעה בפרטיות והפרעה לשוטר

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

השופטת גילת שלו המשיבים הורשעו בבית המשפט השלום באשקלון בעבירות של היתקהלות אסורה- עבירה לפי סעיף 151 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן- החוק), הסגת גבול כדי לעבור עבירה- עבירה לפי סעיף 447(א)(1) לחוק, ופגיעה בפרטיות- עבירה לפי סעיפים 5 ו-2(1) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981; המשיב 1 צירף שני תיקים נוספים, במסגרתם הורשע בנוסף בשלוש עבירות של הסגת גבול- לפי סעיף 447 לחוק, שתי עבירות של הפרת הוראה חוקית- לפי סעיף 287(א) לחוק, ושתי עבירות של הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו- לפי סעיף 275 לחוק.
בהקשר זה ראוי להפנות לדברים שנקבעו בבג"צ 456/73 הרב כהנא נ. מפקד המחוז הדרומי של המישטרה (לא פורסם): "חופש האספה וחופש הביטוי שעליהם הסתמך העותר בעתירתו, אין פרושו מתן היתר לחדור לרשות היחיד של איש הממלא תפקיד צבורי ולהטריד אותו ואת בני ביתו בחייהם הפרטיים כדי להשפיע עליו, בדרך זו, על פעילותו הציבורית" כאמור לעיל, בית המשפט קמא היתייחס בפסק דינו למרבית השיקולים שצוינו לעיל, ואולם, נראה כי בסופו של דבר, לא נתן להם את המשקל הראוי בעת קביעת מיתחם העונש ההולם, ונתן את עיקר המשקל לרמת הענישה העולה מהפסיקה שסקר.
וכך בת"פ (שלום ת"א) 4396-07-11 מדינת ישראל נגד פלוני (4.7.16), נדון עניינו של צעיר כבן 19, נעדר עבר פלילי, שהורשע לאחר שמיעת הראיות בעבירה של הסגת גבול (וזוכה מעבירות של איומים העלבת עובד ציבור, ופגיעה בפרטיות), לאחר שהגיע ביחד עם חברתו לביתו של המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים, דפק על דלת הבית, ולאחר שהמתלונן פתח את הדלת, עמד על מפתן הבית, הציג עצמו וטען בפניו כי הוא אחראי להרחקתו של אחיו מביתו ולהרחקת אחרים, הטיח בו האשמות הקשורות במילוי תפקידו בפני רעייתו, ואף פנה לילדיו הקטנים של המתלונן ואמר להם "אתם צריכים להתבייש שיש לכם אבא כזה", ולאחר שהמתלונן ביקש מהשניים לעזוב, הם עזבו את המקום; בית המשפט קבע מיתחם עונש הולם שבין מאסר על תנאי ל-3 חודשי מאסר בעבודות שירות, ובסופו של דבר החליט לבטל את הרשעתו של הנאשם ולהטיל עליו של"צ, זאת נוכח חלוף הזמן הרב מיום ביצוע העבירה (כ-7 שנים), השינוי המשמעותי שחל בחיי הנאשם מאז, גילו הצעיר בעת ביצוע העבירה והתסקיר החיובי שהוגש אודותיו.
בקביעת עונשיהם של המשיבים, יש להביא בחשבון לקולא את הודאתם בעבירות, באופן שחסך את עדויות המתלוננים, את עברם הנקי, את נסיבותיהם האישיות, ואת הפגיעה שיש בריצוי עונש מאסר עליהם ועל בני משפחותיהם, בעיקר כשמדובר בעונש מאסר ראשון בחייהם.
...
אשר לקביעת עונשיהם של המשיבים- טענה המערערת כי בית המשפט לא נתן כל משקל לכרסום שחל בהודאת המשיבים, העדר לקיחת אחריות והשלכת האחריות למעשים על המתלוננים (כעולה מהטיעונים לעונש); וכי הוא טעה בכך, שלאחר שקבע כי סירובם של המשיבים לשתף פעולה עם הממונה על עבודות השירות אינו מהווה סיבה להחמרה בעונשם, הוא בפועל החליט להקל בעונשם בגלל סירוב זה. עוד טענה המערערת, כי אכן יש מקום לאבחן בין עניינו של המשיב 1 לבין עניינם של המשיבים 2 ו-3, הן לאור חלקו בעבירות שבתיק העיקרי, והן לאור התיקים שצירף, כאשר לא היה מקום לתקווה שהביע בית המשפט כי הוא למד את לקחו, שכן מדובר במי שהורשע במסכת של עבירות כלפי עובדי ציבור במשך תקופה של כשנתיים; ולאור כל האמור, היה מקום להטיל עליו ענישה מוחשית, ולא להסתפק בתקופת מעצרו הקצרה, כפי שקבע בית המשפט.
לאור כל האמור, כאשר מביאים בחשבון את מידת הפגיעה בערכים המוגנים; את נסיבות ביצוע העבירות, הכוללות תכנון מראש, חבירה לאחרים, הגעה מאורגנת למקום מגורי המתלונן והצטיידות באביזרים; ואת חומרת התנהלות המשיבים, אשר הביאו את מחאתם הציבורית אל פתח ביתו של איש הציבור, תוך חדירה למקום שאמור לשמש כמפלטו ומבצרו הפרטי, תוך פלישה לפרטיותו והתנהלות גסה כלפי בני משפחתו, באופן שהותיר את חותמו וגרם לפגיעות נפשיות בשני המתלוננים (כעולה מהצהרות נפגעי העבירה שהוגשו- ת/6 ות/7); ותוך עריכת האבחנות הנדרשות בין המקרים שנדונו בפסיקה לבין ענייננו; יש לקבוע כי מתחם העונש ההולם נע בין מאסר קצר שניתן לרצותו בדרך של עבודות שירות לבין 12 חודשי מאסר בפועל, שכן מתחם ענישה שתחתיתו בעונש שאינו כולל מאסר בפועל, כפי שקבע בית המשפט קמא, אינו הולם את חומרת המעשים.
אמנם, בעניין זה אין להלין על בית המשפט, שהוטעה ע"י הצדדים, ואולם, בפועל, גזר דינו אינו יכול לעמוד, שכן בסופו של דבר, המשיבים ריצו פחות ימי מעצר, ממה שצוין בגזר הדין שיש לראות כעונש המאסר בפועל שהטיל עליהם בית המשפט.
לאור כל האמור לעיל, אני סבורה כי ערעור המדינה בדין יסודו, וכי יש להחמיר בעונשי המאסר שהוטלו על המשיבים, ולקבוע פיצוי מסוים למתלוננים.

בהליך תיק פלילי קהילתי (תפ"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בשל כך, הורשע בריבוי עבירות של איומים, פגיעה בפרטיות, הטרדה באמצעות מתקן בזק, הפרת צו בית משפט, לפי החוקים הנ"ל. בתאריך 6.9.17 (האישום השלישי) שלח אליה "עשרות הודעות", בין השאר שכללו קללות, הטרדות, איומים, כמפורט בעובדות, בין השאר רשם: "אני ימרר אותך..." ו "תמותי כבר" וכיו"ב. בשעת צהריים, היא שלחה אליו את פרוטוקול ההליך השפוטי הנ"ל, ולמרות זאת הנאשם המשיך לשלוח אליה הודעות, ובין השאר רשם לה דברי קללות (עובדה 5) ואמר ש".
והינה, המרחק הגאוגרפי לא הפריע לנאשם.
אפנה בעיניין זה, בשינויים המחויבים, לפסקי הדין הבאים: רע"פ 2564/11 קטנור נגד מדינת ישראל (4.4.11): הנאשם הורשע בעקבות הודאתו בעבירת איומים, בשל כך שהוא שלח לזוגתו מספר הודעות SMS ובהן כתב לה דברי איום, בין השאר שירצח אותה אם לא יקבל לידיו את בתם, והבהיר: "...אלו לא איומים אלא הודעה מפורשת מה יקרה לך מחר", נדון לחודש מאסר בדרך של עבודות שירות.
עפ"ג (מחוזי מרכז) 59211-02-20 צרויה נגד מדינת ישראל (10.8.20): נאשם אשר השמיע איומים חריפים כלפי אמו, גם באוזני שוטרים,  שידקור אותה, שיחתוך לה את הידיים, בעל עבר פלילי, שכולל הרשעה קודמת בתקיפה ואיומים של אמו שירצח אותה, תסקיר שלילי, ללא אופק שקומי, נדון ל – 3 חודשי מאסר ויום.
...
למרבה הצער, הנאשם לא השכיל לחבק את שהוצע לו. מסקנה: הנאשם נשלח לקבלת חוות דעת מאת הממונה על עבודות השירות לבקשתו והובהר לו כי מבלי שיפתח צפייה, ונמסרה חוות דעת חיובית.
נוכח כל האמור, מסקנתי היא כי למורת העדר עבר פלילי והנסיבות המקלות, יש לגזור את דינו של הנאשם לענישה בדרך של מאסר בפועל, בהתאם למתחם הענישה שהוצג לעיל, באשר אין כל סיבה לחריגה לקולה, אלא שאדרבא יש להשיב לנאשם כגמולו נוכח מסכת האיומים וההטרדות, שהיו מנת חלקן של שתי המתלוננות, וכדי להרתיע אותו מלשוב על מעשיו, לאחר שהמפגש עם רשויות האכיפה ובית-המשפט במהלך הדרך לא השיג את ההרתעה המיוחלת.
תוצאה: לאור כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל מהם תנוכה תקופות מעצרו בכל התיקים הקשורים לתיקים שבכותרת לפי רישומי שב"ס. לשם כך, יתייצב בנאשם בתאריך 1.6.21 בשעה 09:00 בבית הסוהר "הדרים", כשהוא מצויד בעותק מגזר דין זה ובתעודת זהות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ת"פ (רמלה) 5170-08-13 מד"י נ' בן שטרית (פורסם בנבו, 8.2.16): הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות של הטרדה באמצעות מתקן בזק, איומים, פגיעה בפרטיות והפרעה לשוטר.
...
מכל האמור, סבורני כי בנסיבות תיק זה נכון יהיה לגזור על הנאשם עונש כולל לכל האירועים בהם הורשע, כמצוות סעיף 40יג(ב) לחוק העונשין.
מן הצד השני העונש שייגזר יתחשב במכלול השיקולים לקולא ובעיקר התיקון המשמעותי לקולא של כתב האישום, אשר בתחילה ייחס לנאשם עבירות מין קשות וחמורות בקטין ובסופו של יום נעדר כל אזכור של עבירות מין, כמו גם ההודיה, נסיבותיו האישיות של הנאשם והנזק שנגרם לו ועוד צפוי להיגרם לו בשל הסתבכותו זו. באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש המצוי באמצעו של המתחם, דהיינו עונש מאסר מתון כאורך התקופה המקסימאלית הניתנת לריצוי בדרך של עבודות שירות ולצדו מאסר על תנאי ופיצוי למתלונן.
אשר על כן ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הצריכים לעניין, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הנאשם, כבן 65, הורשע על פי הודאתו בארבעה אישומים שעניינם בעבירות כלפי המתלוננת, עימה היה מצוי בהכרות מוקדמת, במשך מספר שנים.
בסך הכל הורשע הנאשם בעבירה של איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין, התשל"ז-1977; שתי עבירות של הטרדה, לפי סעיף 30 לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982; שתי עבירות של פגיעה בפרטיות, לפי סעיף 2(1) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981; עבירה של הפרעה לשוטר, לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
...
בעניין האישום הרביעי אני סבורה כי מתחם העונש ההולם הוא בגדר של הטלת עונש הצופה פני עתיד, ואין מקום להטלת מאסר בפועל בגינו.
בסופו של יום, אני סבורה כי חומרת העבירות, ריבויין, והעדר נטילת האחריות, מחייבים הטלת מאסר בפועל על הנאשם.
אשר על כן אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 4 חודשי מאסר בפועל, בניכוי מימי מעצרו מיום 31.7.13 ועד יום 1.8.13.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הנאשם, כבן 44, נותן את הדין בגין העבירות שבהן הורשע על פי הודאתו, במסגרת של צירוף תיקים, כדלהלן: בת.פ 16909-09-13, הנאשם הורשע בעבירות של הפרעה לשוטר לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק), שתי עבירות של איומים, לפי סעיף 192 לחוק, ושימוש בכוח על מנת למנוע מעצר, לפי סעיף 47(א) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח משולב] תשכ"ט-1969.
בת.פ 41708-11-14, הנאשם הורשע בשלוש עבירות איומים כלפי בת זוגו בנפרד (להלן: המתלוננת), לפי סעיף 192 לחוק, עבירה של פגיעה בפרטיות, לפי סעיף 2(1) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, ועבירה של הטרדה, לפי סעיף 30 לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982.
...
לסיכום, עלה קושי בעניין ההתאמה להליך קהילתי לנוכח הספק ביכולתו להתגייס, על אף הצהרותיו המילוליות.
בעפ"א נצרת 128/08 כעביה נ' מד"י (נבו מיום: 27.5.08), נדחה ערעורו של הנאשם שהורשע בעבירות איומים, הטרדה ופגיעה בפרטיות שבוצעו על פני תקופה.
אני גוזרת את העונשים הבאים: 2 חודשי מאסר בפועל, בגין האירוע נשוא ת.פ 16909-09-13.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו