מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודאת נאשם באיומים, ניסיון תקיפה וחבלה ברכב

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע על פי הודאתו בשלושה כתב אישום כדלקמן: בתיק 3638-06-14 הורשע הנאשם בעבירות של איומים, תקיפת בן זוג ותקיפת בת זוג הגורמת חבלות של ממש, עבירות בנגוד לסעיפים 192, 379+ 382(ב) ו- 380+ 382(ג) לחוק העונשין התשל"ז 1977 (להלן – חוק העונשין.
· ת"פ (נתניה) 29395-08-16 מדינת ישראל נ' איילין (27.2.17), חבלה במזיד ברכב, איומים וניסיון תקיפת שוטר.
...
לאור כל האמור, הרשעותיו של הנאשם תיוותרנה על כנן.
לאחר שלקחתי בחשבון את כל השיקולים שלעיל, אני סבורה כי לא ניתן לגזור את עונשו של הנאשם בגין כל האישומים ברף התחתון של המתחם, ויש מקום להטיל עליו ענישה מוחשית בדמות מאסר, אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות.
סוף דבר: לאור כל האמור, מצאתי לנכון ולמידתי להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: הנני מטילה על הנאשם 50 ימי מאסר, שירוצה בדרך של עבודות שירות, ב"המשקם" קרית גת בכתובת הנתרן 19 קרית גת. הנאשם יועסק 5 ימים בשבוע, 8.5 שעות עבודה יומיות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

רקע הנאשם הודה והורשע ביום 5.7.22 בעובדות כתב האישום המתוקן, במסגרת ת"פ 53753-02-22 בשני אישומים, בעבירות הבאות: איומים (שתי עבירות), גניבה, החזקת אגרופן או סכין שלא כדין, פציעה כשהעבריין מזוין ושיבוש הליכי משפט.
ת"פ 5556-04-10 מדינת ישראל נ' אברהם, הורשע הנאשם בעבירות של העלבת עובד ציבור, איומים, ניסיון תקיפה סתם והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
הודאת הנאשם במיוחס לו חסכה את הצורך בהעדת המתלונן.
לאחר מכן יצא הנאשם מרכבו כשהוא מחזיק לום ברזל בידו ורדף אחר הפקח תוך איומים על חייו.
...
לאחר שנדרשתי למכלול השיקולים הרלוונטיים ובהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40יג'), לרבות למדיניות הענישה הנוהגת במקרים דומים, אני קובע כי מתחם העונש ההולם לנאשם בגין ת"פ 53753-02-22, נע בין 12 ועד 36 חודשי מאסר בפועל, לצד רכיבי ענישה נוספים.
בגין ת"פ 53782-02-22, אני קובע כי מתחם העונש ההולם נע בין מאסר מותנה ועד 12 חודשי מאסר בפועל לצד רכיבי ענישה נוספים.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם בגין כלל האירועים בשני התיקים את העונשים הבאים: 24 חודשי מאסר בפועל שימנו מיום מעצרו לפי רישומי שב"ס. מאסר מותנה בן 9 חודשים למשך 3 שנים מיום שחרורו מהמאסר, לבל יעבור עבירות פציעה כשעבריין מזויין, או כל עבירת אלימות מסוג פשע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נטען שכתב האישום מתאר סיטואציה מאיימת, ללא הפעלת כוח על גופו של אדם כנדרש לעבירת התקיפה, והגם שהבהירה שאינה מבקשת לחזור בה מהודאת הנאשם בעבירה זו, טענה ההגנה כי לא התרחשה פגיעה בערכים המוגנים בידי עבירת התקיפה וכי אין לענוש את הנאשם בגינה.
בת"פ (מחוזי י-ם) 2312-01-21 מדינת ישראל נ' יהודה (23.8.22)‏‏ הורשע צעיר בן 18, לפי הודאתו, בעבירות ניסיון תקיפה הגורמת חבלה של ממש ממניע גזעני, ניסיון תקיפה בנסיבות מחמירות ממניע גזעני, חבלה במזיד לרכב ממניע גזעני וסיכון דרכים בצוותא.
...
סבורני כי ענישה שלא תכלול אלמנט זה תחטא לחומרת המעשים ולאינטרסים המוגנים שפורטו לעיל.
עוד סבורני, שהולם לחייב את הנאשם בפיצוי למתלונן, שהוא ובנו חוו רגעים קשים.
במכלול השיקולים, סבורני כי נדרש לענוש את הנאשם במאסר למספר חודשים ובענישה נלווית, אך נוכח הטעמים לקולה ניתן להימנע ממיצוי הדין עמו, ולאפשר לו לרצות את המאסר בדרך של עבודות שירות (כפי שעתרה גם המאשימה).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי הנאשם הורשע על פי הודאתו, ובמסגרת הסדר טיעון, בהפרת הוראה חוקית, עבירה לפי סעיף 287(א) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), בתקיפה הגורמת חבלה של ממש, עבירה לפי סעיף 380 לחוק העונשין, ובאיומים, עבירה לפי סעיף 192 לחוק העונשין.
ת"פ (ק"ג) 57058-12-17 מדינת ישראל נגד פלוני (03.04.2019): הנאשם נידון לעונש בן 4 חודשי מאסר בעבודות שירות לצד עונשים נלווים, לאחר שהורשע בעבירות איומים, ניסיון תקיפה הגורמת חבלה של ממש וניסיון תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש.
בהמשך אותו יום, ניסה לדרוס את השניים באמצעות רכבו ופגע עם רכבו בדוכן הפירות שבו עבדו.
...
בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 י"ג), ולאחר שקלול מכלול הנסיבות והשיקולים במקרה זה, אני סבורה שמתחם העונש ההולם את המעשה נע בין 4 חודשי מאסר, אשר יכול וירוצו בדרך של עבודות שירות ועד ל-15 חודשי מאסר בפועל.
העונש המתאים - סיכום לאחר שנתתי דעתי לכלל הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה, הגעתי למסקנה שיש למקם את הנאשם בשליש התחתון של מתחם העונש ההולם, אך לא בתחתיתו ולגזור על הנאשם עונש של 7 חודשי מאסר, שיכול וירוצו בעבודות שירות, לצד מאסר על תנאי, התחייבות ופיצוי לנפגע העבירה.
סוף דבר לאחר ששקלתי את רכיבי הענישה – סוגם, מידתם והשפעתם ההדדית, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בן שבעה חודשים, שיכול ויבוצעו בעבודות שירות ככל שהנאשם יימצא מתאים לכך.

בהליך תיק פלילי קהילתי (תפ"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ב"כ המדינה הסכימה כי אין לנאשם עבר פלילי שקדם לבצוע העבירות לעיל זולת עבירת איומים אחת משנת 2015, אך הדגישה כי בשנת 2022, לאחר ביצוע העבירות נשוא פרשות אלה, ביצע הנאשם עבירה של איומים, ניסיון תקיפת שוטר כשהתוקף מזויין ועבירה של החזקת סכין.
· ת"פ (נתניה) 29395-08-16 מדינת ישראל נ' איילין (27.2.17), חבלה במזיד ברכב, איומים וניסיון תקיפת שוטר.
· עפ"ג (מרכז) 23394-01-14 עמרן נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 16.2.14), נדחה עירעורו של נאשם אשר הורשע בהתאם להודאתו בעבירות של תקיפת שוטר והכשלת שוטר.
...
אני גוזר לכן על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 7 חודשים.
מאחר וגזר דין זה ניתן מכח הסמכות שהעניק לי המחוקק כשופט קהילתי בסעיף 220יג (ג) בחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב],תשמ"ב-1982, ומאחר וגם אם משתתף (נאשם) לא סיים בהצלחה את המסלול המלא בבית המשפט הקהילתי, סבר המחוקק כי גם לאחר שהוצא נאשם מהתהליך (לאחר שלב החלון) , נכון וצודק יהיה אם גזר הדין בעניינו יינתן ע"י השופט הקהילתי, ומאחר וגם אם הליך שיקומי לא צלח באופן מלא, יש לתת משקל רב בעיני לעמדתו של שירות המבחן אשר סבור במקרה נתון כי דרוש צו מבחן כדי לסייע לנאשם, ומאחר ואני סבור כי בסמכותו הטבועה של כל שופט קהילתי לפעול בכל דרך סבירה והגיונית לשיקומו של נאשם, ככל שלשיקום כזה יש פוטנציאל הצלחה עתידי לפי הערכת שירות המבחן, זאת גם אם הוצא הנאשם מהתהליך הרשמי בבית המשפט הקהילתי, אני קובע כי הנאשם בפרשה זו יהיה תחת צו מבחן של שירות המבחן למשך שנה מיום שישתחרר ממאסרו שנגזר עליו בפרשה זו ולריצוי בפועל ולא בדרך של עבודות שירות.
בשולי החלטתי אציין כי סעיף 1 בפקודת המבחן [נוסח חדש] , תשכ"ט -1969 חוקק שנים ארוכות לפני שבית המשפט הקהילתי בא אל העולם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו