מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ההבחנה בין צו חיסיון לצו איסור פרסום

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הפרת חוק הגנת הפרטיות: סעיפים 1 ו־2(4) לחוק אוסרים על פגיעה בפרטיות באמצעות פירסום תצלום בנסיבות העלולות להשפילו או לבזותו: בנסיבותיו הפרטיות היה בפירסום כדי להשפילו ולבזותו; נאסר לשימוש בתעוד של אדם למטרות רווח: הנתבעת פירסמה את הראיון בשעות השיא וזאת על־מנת לקבל תהודה ולהעלות שעורי הצפייה; נאסר על הפרת חובת סודיות שנקבעה במפורש או במשתמע: הנתבעת הפרה את הסכם החיסיון שנכרת בין הצדדים הספציפיים וכן את חובת החיסיון החלה מכוח תקנון האתיקה של לישכת העיתונות.
הוא מסר את התנאי לראיון לנציג הנתבעת בשטח ומבחינתו העניין היה סגור (התובע אף תמך טיעוניו בעובדה שגם מנהל התובע אמר בעדותו כי אינו מבחין בין צלם לכתב).
יוער בשולי הדברים כי מבחינת הנימוס הראוי והכבוד הרי בכול מקרה של ספק יש לכבד את המצולם, וכפי שמבררים אם ישנו צו איסור פירסום בתוקף – כך יש לברר שמא קיומן של התמונות המוסתרות נובע מחוזה עם המצולם או משגרה של דרגי השטח, ויש לנסות לברר את עמדתו של המרואיין בטרם עריכה לשידור.
...
סוף דבר בית־המשפט מעריך את הנזק הבלתי־ממוני הגלום בפרסום שמו ותמונתו של התובע, נוכח ההטרדות שהוכחו ואלו שיש להעריך כי עוד יבואו, ונוכח היקף הפרסום, בסך של 150,000 ש"ח, אשר שליש מהם ניתן לזקוף לפרסומים אחרים, ומחצית מן היתרה נזקפת לחובת התובע אשר נמנע מלקיים את חובתו להקטנת הנזק בהסרת הפרסום מן המרשתת.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין הפרת חוזה בסך 50,000 ש"ח. הנתבעת תשלם לתובע הוצאות המשפט, לרבות אגרה, שכ"ט עו"ד ומע"מ בסך 27,125 ש"ח. כול התשלומים ישולמו בתוך 30 ימים וישאו ריבית והצמדה החל מיום 01/03/19 ועד לתשלומם בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מאותן החלטות עולה כי אין יסוד להבחנה לה טוען התובע בין צו איסור פירסום על הפרשה לבין צו איסור הפירסום על שמו של התובע כחשוד.
החשדות שיוחסו לתובע מעוררים מטבע הדברים עניין אצל הציבור הרחב שכן לרבים מבני הציבור הרחב ישנו עניין כי מסמכים ופרטים הנמסרים לביהמ"ש כחסויים ישארו חיסויים ולא יובאו לידיעת הציבור הרחב.
...
במקרה שלפני לא שוכנעתי כי הופרו ההנחיות של ביהמ"ש העליון בבג"צ ליברמן.
לאחר שמיעת הפרסומים וצפייה בהם הגעתי לכלל מסקנה כי לא רק שהפרסומים אינם פוגעים מעבר למידה הנדרשת בפרטיותו של התובע, אלא אף ישנה התאמה מסוימת בין מה שאמר ירון בכל הנוגע לגרסת התובע בחקירתו לבין מה שהתובע עצמו אמר על גרסתו בחקירה בסעיף 4 לכתב התביעה המתוקן.
אשר על כן אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לעניין החיסיון או צו איסור הפירסום הנטען יוער כי עוד בדיון ההוכחות הראשון (ביום 23.5.21) במסגרת עדותו של אסולין אשר טען כי קיים צו איסור פירסום, הוריתי לו להשיב לשאלות, וציינתי כי "פרוטוקול הדיון יישאר חסוי לפרק זמן של 30 ימים שבמהלכו יוכל להמציא הנתבע 1 צו איסור פירסום". חרף זאת, לא הוצג לבית המשפט צו איסור פירסום או חיסיון בכל שלב שהוא, לא במסגרת דיון ההוכחות השני שבמסגרתו נחקר פינקו (ביום 13.6.21) וגם לא לאחר מכן.
מדובר בפער בעל חשיבות, שכן מעבר להבדלים בסוגיית נוכחות התובע בפגישה האמורה, קיים כאן פער לעניין הרגע והאופן שבו הבין התובע כי אין עסקה.
...
סוף דבר גם לאחר בחינה של מכלול הראיות שהובאו לפניי, ניתן לומר כי רב הנסתר על הגלוי.
המסקנה המתקבלת הינה שהתובע לא עמד בנטל השכנוע המוטל עליו להוכחת תביעתו נגד הנתבע 2.
משכך, דין תביעתו להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיב 2 בתשובתו היתנגד למבוקש הואיל והפרסום עלול לחשוף את זהות החוקרים הפרטיים ולפגוע ביכולתם להמשיך ולעבוד כחוקרים פרטיים, וכי ככל שהאחרונים היו נדרשים להחקר היה משיב זה פונה לבית המשפט להטיל צו חיסיון על חקירתם וזהותם, אולם אין למשיב 2 אפשרות להגיש בקשות במסגרת התיק לאחר שניתן פסק הדין.
עוד נטען כי הטעם היחיד בעטיו לא הצליחה המבקשת לעיין בסירטון הנו טכני הואיל ומדיה מגנטית אינה נסרקת למערכת "נט המשפט" וכי למעשה אין כל הבדל מבחינה מהותית בין סירטון לבין כל מיסמך אחר ומעת שלא קיים צו איסור פירסום או הליך שמתנהל בדלתיים סגורות אין בגין אותו טעם טכני לשלול את העיון.
...
על כן נטען כי חשיפת הסרטון עלולה לפגוע בחוקרים הפרטיים ומנגד למבקשת יש את כל האינפורמציה ועל כן ייטה משקל המאזניים, כך המשיב 2, לסירוב למסירת הסרטון ועל כן יש לדחות את הבקשה.
לגופם של דברים, דין הבקשה להתקבל.
לאור כל האמור אני נעתר לבקשה וזאת בהתייחס לזכות העיון ובהתאם להיתר ולתקנות העיון.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בגדריו של פסק הדין היתקבל ערעור משיבה 1 (להלן: המדינה) על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון (בש"ע 61655-07-23, בש"ע 61656-07-23, בש"ע 61647-07-23, בש"ע 61676-07-23) (כבוד השופטת ר' הירש) שניתנה ביום 26.07.2023, כך שהוסר צו איסור הפירסום שהטיל בית משפט השלום על שמם של המבקשים, נושאי משרה במשיבה 5 (להלן: החברה), החשודים יחד עם החברה ומשיבים 3-2 (להלן בהתאמה: פלוני ו-פלונית) בבצוע עבירות מס שונות.
לגופם של דברים, נטען כי אין מקום להבחנה שביצעו המבקשים בין עניינם של עובדי היי-טק לבין כל אדם אחר והוסיפה וטענה כי דוקא משום שמדובר בחשדות לבצוע עבירות בתחום הכלכלי, ישנה חשיבות יתרה בפירסום.
עוד הוסיף וטען פלוני כי חוות הדעת הפסיכיאטרית חוסה תחת חסיון וכי עיון בה לא היה מסייע למבקשים להוכיח את שדרוש הוכחה, דהיינו כי פירסום שמם עלול לגרום להם נזק חמור.
אף לא מצאתי כל סיבה להבחין בין עניינם של העוסקים בתחום ההיי-טק ובין עניינו של כל אדם אחר.
...
למעלה מן הצורך, אעיר כי מקובלת עליי מסקנת בית משפט קמא לפיה נוכח העובדה שהפרשה בכללותה מותרת בפרסום, לרבות חלקו היחסי של כל חשוד בה, החשש האמור, שמא ייוחס למבקשים חלק גדול מדי בפרשה, מצטמצם עד מאוד, וזאת – בבחינת 'יראה הציבור וישפוט'.
סבורני, אם כן, כי ראוי שהמחוקק יתן את דעתו לקשיים המעשיים שמעוררים הדינים החלים בענייננו, דהיינו – הדינים החלים על צווי איסור פרסום או הסרת פרסומים, בעולם הטכנולוגי ובעידן הרשתות החברתיות; זאת, על מנת לאפשר לבית המשפט ליישם את התוצאה המעשית ההולמת ביותר, באופן המגשים באופן מיטבי את תכליות הדין.
סוף דבר נוכח כל האמור, נחה דעתי כי דין בקשת רשות הערעור ועמה הבקשה לעיכוב ביצוע – להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו