מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ההבחנה בין ביב פרטי לביב ציבורי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בהתאם להוראות חוק הרשויות המקומיות (ביוב), הבעלים של נכס פרטי אחראי על התקנת ביב פרטי ועל חיבורו לביב הצבורי.
בעיניין זה אציין כי בנגוד למהנדס מטעמה, אשר הבהיר בעדותו באופן ברור, בגין מה היה החיוב-קו מאסף לאיסוף ביוב מהשכונות והעברתו למכון הטיהור, הרי הנתבעת, אף בסיכומיה, שבה על טענותיה בכלליות ולא טירחה להדגיש את ההבדל בין עבודות הביוב הפרטי והציבורי -בגינן מששולמו דמי פיתוח אכן אין לגבות תשלום נוסף (והתובע אמנם לא חויב בגינן),לבין עבודות ביב מאסף-נשוא סכום התביעה בו חויב.
...
הנתבעת טענה כי דין התביעה להידחות.
ככל שמדובר בטענה כי האישור הותנה בתשלום ההיטל, הרי שוכנעתי כי האישור לא הותנה בתשלום ההיטל, אלא הותנה בהסדרת חיבור הביוב וזאת לאור בעיה שגם עפ"י גרסת התובע הייתה קיימת (ראה סעיפים 16-19 לתצהירו הנוסף שם הודה כי נדרשו עבודות לביצוע החיבור, גם אם לטענתו, לא הוא היה האחראי למצב שנוצר ולא הוא שבנה את המסלעה).
כאמור לעיל, כפי שצויין ביחס להיטל ביוב, הרי עפ"י ההסכם שצרף התובע עצמו, עבודות הפיתוח עליהן כבר שילם, התייחסו לקווים עד סמוך למגרש בלבד ולא מחוץ לו. לסיכום – נטל ההוכחה מוטל על התובע, בבחינת "המוציא מחברו עליו הראיה" ומאחר שטענתו היא כי שילם כבר בעבר את ההיטלים והאגרה שנדרשו ממנו עפ"י חוקי העזר, היה התובע צריך להוכיח כי אכן במסגרת התשלומים עבור הוצאת הפיתוח ששילם, שולמו גם ההיטלים.
לאור כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

סעיף 40(א) קובע כי ראש המועצה רשאי לידרוש מבעל נכס לבצע עבודות תיקון של ביב פרטי שבנכסו, או תיקון חיבור ביב פרטי לביב צבורי, אם ראה צורך בכך לשם הסרת מפגע תברואה.
האם הוכח הנזק הבטיחותי (להבדיל מהוכחת גורמי הנזק, עליהם אדון בפיסקה נפרדת אודות הקשר הסיבתי)? המומחה ביקר במקום לאחר שחלפה למעלה משנה ממועד תיקון צנור הביוב, ורבות מהערכותיו התבססו על דברים ששמע מפי התובעים, אשר נילוו אליו במהלך ביקורו; הוא העריך כי לפני נזילת הביוב הטרסה "מילאה את תפקידה", אך ציין בנשימה אחת כי אינו יודע אם לפני הנזילה היא הייתה מסוכנת.
לאור כל אלה, סבורני כי אין בנתונים הסטטיסטיים שהובאו כדי ללמד דבר אודות קיומו של קשר סיבתי עובדתי בין נזילת מי הביוב לבין הסיכון הבטיחותי (אשר, כאמור בפיסקה 32 לעיל, קיומו כלל לא הוכח).
...
המסקנה היא כי עלה בידי התובעים להוכיח כי המועצה הפרה את החובה הקבועה בסעיף 10 לחוק הביוב.
סבורני כי לאור עובדות כתב התביעה, אין יסוד לטענה זו, מאחר והתובעים אינם נמנים על המנויים בתוספת לחוק למניעת מפגעים סביבתיים (תביעות אזרחיות), התשנ"ב-1992 הרשאים להגיש תובענה לפי חוק זה. כמו כן, אין לומר כי המועצה שביצעה עוולה של הפרת חובה חקוקה בכך שלא קיימה את הוראות סעיפים 3 ו-4 לחוק למניעת מפגעים, התשכ"א-1961, וזאת לאור הוראת סעיף 17 לחוק זה, לפיו אף אם עסקינן בזיהום אוויר או ריח, הוא אינו נתון לתחולת חוק זה. לא מתקיימות בענייננו הנסיבות המצמיחות עוולה של מטרד ליחיד, כהגדרתה בסעיף 44 לפקודת הנזיקין, ולפיכך נדחית טענת התובעים לקיום עוולה זו. התוצאה התובעים הוכיחו כי המועצה התרשלה והפרה חובה חקוקה.
אשר על כן, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים (ביחד ולחוד) סך 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית החל ממועד הגשת התביעה, 25.4.2010, ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

זאת שכן, כאמור לעיל, ההבחנה בין ביב פרטי לביב צבורי אינה נעוצה בסימון שעל מכסה הבור אלא באופן היהתחברות לקווי ביוב אחרים.
...
לפיכך אני קובעת כי לתובעת נכות משוקללת בשיעור 5% בגין התאונה.
הדוחות הכספיים שהוגשו על ידה אינם מבוקרים ונוכח התנגדות הנתבעות להגשתן אין בידי לקבלן כראייה.
ההודעה לצד שלישי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

זאת מאחר ובסעיף 1 לחוק הביוב, מוגדר "ביב צבורי": "ביב המשמש כמה נכסים ושהשופכין נזרמים אליו מביבים פרטיים בלבד". הטעם למחלוקת בין הצדדים הנה כי סעיף 3(3) מאפשר לרשות הנחת צנרת לביב צבורי בלבד.
פסק הדין היחידי בו נדונה שאלה זו הנו עמ"נ (ת"א) 33442-11-09 עירית הרצליה נ' וולף [ניתן ביום 1.2.2011], שם אומרת בעיניין זה כב' השופטת רות רונן את הדברים הבאים: "אני סבורה כי לשון החוק אכן מעידה על כך כי ההבחנה בין ביב פרטי לבין ביב צבורי, אינה אמורה להיקבע על סמך השאלה האם קו הביוב הוא בחלקה שבבעלות פרטית או בחלקה בבעלות ציבורית. המבחן שנקבע בחוק מתייחס לשאלת מספר הנכסים שקו הביוב משרת. אני סבורה כי מבחינת לשון החוק, ניתן להגיע למסקנה לה טוענת המערערת באשר לקו הביוב דנן. כך, אם נתייחס לחלקה כאל "קרקע" – הרי קרקע היא "נכס" על פי ההגדרה בחוק.
...
עם זאת אני סבור כי יש מקום לקבוע תקופת מעבר של שנה לאפשר לנתבעת להערך להקמת צנרת ביוב חילופית מחוץ למקרקעי התובעת, על מנת שלא ייגרם נזק כלכלי לנתבעת.
אני סבור כי הבקשה להיתר פיצול סעדים באשר לנזקים אלה סבירה.
עוד אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

זאת בנגוד לביב פרטי, קרי ביב המשרת חלקה אחת בלבד, שעלויות הקמתו, תחזוקתו וחיבורו לתשתיות הציבוריות חל על בעל החלקה.
לעניין ההבחנה בין ביב פרטי לביוב צבורי, ראו עמ"נ (ת"א) 33442-11-09‏ עריית הרצליה נ' איריס וולף ואח'‏ (נבו, 1.2.11), בס' 27-31, ו"ע (ת"א) 1267/08 אסייג רפאל, עדנה דוידזון ואח' נ' עריית הרצליה (נבו, 15.9.11), בס' 4, ו"ע (של' – נצ') 9923-06-08‏ הפטריארכיה היוונית אורתודוכסית נ' עירית טבריה (נבו, 12.3.12), בס' 31.
...
אשר על כן, תביעת התובעים לנזקים אלו נדחית.
סיכום תביעות התובעים כנגד העיריה והועדה (נתבעות 1 ו-2) - נדחות.
התובעים ישלמו לנתבעות 1-2 סך כולל של 20,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד. נוכח קביעה זו, נדחית גם בקשת התובעים לסעד הצהרתי כנגד מי-כרמל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו