בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו
סע"ש 48282-10-13
22 דצמבר 2013
לפני:
כב' השופט שמואל טננבוים, סגן נשיא
גב' חנה נאמן גלאי – נציגת ציבור (עובדים)
מר צבי זייד – נציג ציבור (מעבידים)
התובע
פרופ' ברוך ברנר
ע"י ב"כ עו"ד טל קרת
הנתבעים
1. מזכירות חטיבת בתי החולים של ארגון רופאי
שירותי בריאות כללית
2. ד"ר אייליג ישראל /יו"ר חטיבת בתי החולים
בארק"ח
3. עו"ד לאה ופנר מזכ"ל ההסתדרות הרפואית
לישראל ויועצת משפטית של ארגון רופאי קופת
חולים כללית
4. ארגון רופאי קופת חולים כללית (ארק"ח)
5. ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י)
6. ועדת הבחירות לבחירות ועד הרופאים בבתי
החולים בלינסון ושניידר
כולם על ידי ב"כ עו"ד אורנה לין
פסק דין
הנתבעת 1 מזכירות חטיבת בתי החולים של ארגון רופאי קופת חולים כללית (ארק"ח), מורכבת מיושבי ראש של ועדי בתי החולים שבבעלות או ניהול קופת חולים שירותי בריאות כללית או נציגים מטעמם.
יצוין כי קודם לתובע עמד פרופ' קלסן בראש המרכז ומאז סיום מינויו ועד לבחירת התובע קיבלו על עצמם סגני מינהלי בית החולים בלינסון המכהנים, ד"ר תדמור וד"ר מידן את האחריות על המרכז בנוסף לתפקידם כסגני מנהל בית החולים.
כך גם בבית החולים בלינסון הודח ד"ר אידלמן אשר שימש כיו"ר הוועד המקומי מתפקידו במהלך הקדנציה, כאשר התובע היה זה שהוביל את מהלך ההדחה ואף תפס את מקומו של ד"ר אידלמן בבחירות הזמניות שהתקיימו ביום 19.1.12.
...
אמנם, הנתבעים לא הצביעו על מצב דברים קונקרטי אולם על פי הפסיקה, אני ער לכך כי גם ניגוד עניינים רעיוני מהווה קושי ולפיכך, אני סבור כי התובע מצוי בניגוד עניינים פוטנציאלי.
אמנם נכון שהתובע אינו מוגדר כסגן מנהל בית החולים, תפקיד אשר מונע מועמדותו לנציגות העובדים אולם לאחר ששמעתי את כל העובדות ובחינת מהות תפקידו כמנהל מרכז דוידוף, אני בדיעה כי תפקידו נמצא ברמה שמעל לרמה של מנהל מחלקה ומכאן, שהוא אינו יכול להגיש את מועמדותו לתפקיד של חבר ועד ולייצג את העובדים.
לדעתי, דין התביעה להידחות.