מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת תשובה על ידי התושב לעתירה שהוגשה נגדו

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

ביום 9/12/20 המבקשת הגישה נגד המשיבה תובענה בדרך של המרצת פתיחה, שבה היא עותרת למתן סעד הצהרתי, כי חובה הנטען למשיבה בגין חיובי מים וביוב לפי דרישת תשלום ספציפית הוא בטל.
עם זאת, שופטי בית המשפט העליון סייגו את פסיקתם לתביעות אזרחיות ולא החילו אותה על תביעות העוסקות "בנושאים מובהקים של שילטון מקומי". כך בסעיף 19 לפסק דינו של כב' השופט י' עמית: "שאלה נפרדת היא מה דינן של תביעות בנושאים אחרים, כגון תביעות בתחום המינהלי ותביעות העוסקות בנושאים מובהקים של שילטון מקומי, המתינהלות בין תושב האיזור לרשות המקומית. עיון בעמדת היועץ המשפטי לממשלה מלמד כי הוא נזהר מלהתייחס לכך, והקפיד לדייק ולסייג את עמדתו כך שזו תתייחס רק לתביעות אזרחיות המוגשות על ידי תושב האיזור נגד הרשות המקומית בה הוא מתגורר. כשלעצמי, אני סבור כי יש טעם לסבור כי נושאים הקשורים במובהק לדיני השילטון המקומי, ראוי שיתבררו בפני בתי המשפט לעניינים מקומיים באיזור (כגון עניינים המתבררים ברגיל בפני בתי המשפט לעניינים מקומיים בישראל, מכוח סמכותם לפי סעיף 55 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984) ... על כל פנים, משעה ששאלה זו אינה מתעוררת במקרה שלפנינו, איני רואה לקבוע בה מסמרות בגדריו של ערעור זה". כך גם בדבריו של כב' השופט מ' מזוז (בעמ' 14 לפסק הדין): "שנית, הליכים שעניינם הפעלת סמכויות וחובות של הרשויות המקומיות הישראליות באיזור, המעוגנות כאמור בתחיקת הבטחון, כלפי תושבי רשויות מקומיות אלה, אכן צריכים להתברר בפני בתי המשפט לעניינים מקומיים באיזור, ולא בפני בתי המשפט בישראל, וזאת מכוח קיומו של סעד חלופי סטאטוטורי הולם, ויתכן אף כי בתי המשפט בישראל נעדרים סמכות לידון בעניינים אלה.
ער אני לכך שהליך משפטי דומה נוהל בין אותם צדדים בבית המשפט השלום בירושלים (ה"פ 14369-02-16), אלא שאותו הליך הסתיים בהסכם פשרה, טרם הגשת כתב תשובה ודיון לגופו של עניין.
...
עם זאת, שופטי בית המשפט העליון סייגו את פסיקתם לתביעות אזרחיות ולא החילו אותה על תביעות העוסקות "בנושאים מובהקים של שלטון מקומי". כך בסעיף 19 לפסק דינו של כב' השופט י' עמית: "שאלה נפרדת היא מה דינן של תביעות בנושאים אחרים, כגון תביעות בתחום המנהלי ותביעות העוסקות בנושאים מובהקים של שלטון מקומי, המתנהלות בין תושב האזור לרשות המקומית. עיון בעמדת היועץ המשפטי לממשלה מלמד כי הוא נזהר מלהתייחס לכך, והקפיד לדייק ולסייג את עמדתו כך שזו תתייחס רק לתביעות אזרחיות המוגשות על ידי תושב האזור נגד הרשות המקומית בה הוא מתגורר. כשלעצמי, אני סבור כי יש טעם לסבור כי נושאים הקשורים במובהק לדיני השלטון המקומי, ראוי שיתבררו בפני בתי המשפט לעניינים מקומיים באזור (כגון עניינים המתבררים ברגיל בפני בתי המשפט לעניינים מקומיים בישראל, מכוח סמכותם לפי סעיף 55 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984) ... על כל פנים, משעה ששאלה זו אינה מתעוררת במקרה שלפנינו, איני רואה לקבוע בה מסמרות בגדרו של ערעור זה". כך גם בדבריו של כב' השופט מ' מזוז (בעמ' 14 לפסק הדין): "שנית, הליכים שעניינם הפעלת סמכויות וחובות של הרשויות המקומיות הישראליות באזור, המעוגנות כאמור בתחיקת הביטחון, כלפי תושבי רשויות מקומיות אלה, אכן צריכים להתברר בפני בתי המשפט לעניינים מקומיים באזור, ולא בפני בתי המשפט בישראל, וזאת מכוח קיומו של סעד חלופי סטטוטורי הולם, ויתכן אף כי בתי המשפט בישראל נעדרים סמכות לדון בעניינים אלה.
מסקנתי היא שדינה של התובענה שלפניי לסילוק על הסף בהיעדר סמכות עניינית.
כפי שצוין לעיל, מסקנה הפוכה הייתה מביאה להעברת ההליך לבית משפט השלום בירושלים, בהיעדר סמכות מקומית לבית משפט השלום בכפר סבא.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 26.2.2020 היתקבל אצל העותר העתק מהודעת ההפקעה, חתום על ידי יו"ר הועדה המקומית, ובעקבות זאת הגישו העותרים את עתירתם כנגד המשיבות.
כתב תשובה לעתירה הוגש רק על ידי משיבה 2, המועצה.
בשום שלב לא ניתנה הוראה למועצה להמנע ממימוש ההפקעה או מסלילת הדרך החשובה לרווחת תושבי היישוב, והעותרים הם אלו שהשתהו במשך שנים מלפעול תכנונית, עד למועד זו, בו פורסמה ההחלטה על מימוש ההפקעה.
...
העותרים לא הצביעו על מקור כלשהו לכך שאם מוגשת תכנית חלופית לתכנית מאושרת, לאחר החלטות המועצה והוועדה על הפקעה ופירסום החלטותיהן, יש להקפיא את הליכי ההפקעה עד לסיום הדיון בתוכנית החלופית שהוגשה באיחור רב. על כן, אני דוחה את בקשת העותרים בענין זה. פסק דין זה עוסק רק בהפקעת המקרקעין.
סוף דבר על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את העתירה, ומבטל את צו הביניים שניתן.
העותרים ישלמו לכל אחת מהמשיבות הוצאות משפט כולל שכר טירחת עורך דין, בהתאמה לתקנה 512 ולתעריף המינימלי המומלץ של לשכת עורכי הדין, בסך 9,360 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי עתירה שהוגשה על ידי י.א. אלון בנייה בע"מ (להלן: "העותרת") כנגד עריית חריש – אגף הנדסה, במסגרתה עתרה העותרת כי בית משפט יצהיר כי החלטת הוועדה המיוחדת לתיכנון ובניה חריש (להלן: "הוועדה המיוחדת") מיום 30/11/17 מחייבת את עריית חריש וכי החלטות ועדת התמרור של עריית חריש מיום 06/04/21 ומיום 04/05/21 בטלות, וכן יורה להציב תמרור מתאים באופן שיאפשר קיום החלטת הוועדה המיוחדת.
לאחר שהוגשה תשובת המשיבה לעתירה ולנוכח הדחיפות שעלתה מן העתירה, היתקיים דיון בעתירה לגופה ביום 01/08/21 וניתנה לצדדים האפשרות להשלים את טיעוניהם בעל פה. תמצית התשתית העובדתית שאינה שנויה במחלוקת העותרת היתקשרה ביום 03/06/19 בהסכם עם חברת הדואר להקמת סניף דואר בשטח המועצה המקומית חריש.
כן הסבירה העותרת בפנייתה את הנזקים שעלולים להגרם לה ולתושבי המשיבה ככל שהמשיבה לא תיישם את "החלטת הוועדה המיוחדת לתיכנון ובניה" ותאשר את הסדר החניה בסניף הדואר.
...
יחד עם זאת, ובבחינת למעלה מן הצורך, יצוין כי דין העתירה להידחות אף לגופה.
סוף דבר סיכומו של דבר ולאור כל האמור, העתירה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

על החלטת בית המשפט המחוזי הוגש ערעור הן על ידי העותר והן על ידי היועץ המשפטי לממשלה – הראשון נגד ההחלטה להכריז על העותר כבר הסגרה, והשני נגד קביעתו של בית המשפט המחוזי בנוגע לעבירת סיכון שלומו של קטין.
בסמוך לאחר מכן, פנה בא כוחו של העותר לפרקליטות המדינה בבקשה לקבל לידיו את חוות הדעת שהוכנה עבור שר המשפטים, וכעבור מספר ימים, בטרם ניתנה תשובה מטעם משרד המשפטים, הגיש העותר את עתירתו דנן.
(ג) שר המשפטים ייתן את הסכמתו לפי סעיף קטן (א) אם סבר, לאחר שניתנה למבוקש היזדמנות לטעון את טענותיו בכתב, שאין מניעה להסכים לכך לפי הוראות חוק זה, וקיבל מהמדינה המבקשת את ההתחייבויות המפורטות בחוק זה לענין הסגרת אזרח ותושב ואי ביצוע עונש מוות.
...
עתירה למתן צו על תנאי המורה למשיב לבוא וליתן טעם מדוע לא תבוטל החלטתו להיעתר לבקשת ממשלת ארצות הברית להעמיד את העותר לדין על מעשים ועבירות שלא בגינן הוכרז כבר הסגרה.
על פני הדברים, המקרה דנן נמנה על סוג המקרים שלשמם נחקק ההסדר בחוק ההסגרה, המסמיך את המשיב להיעתר לבקשות הרחבה ולחרוג מעקרון הייחודיות: מדובר בעבירות דומות, שבוצעו (בחלקן) במהלך אותה תקופה, שנתגלו לאחר ביצוע ההסגרה, ושלא היתה מניעה עקרונית להסגיר את העותר בגינן מלכתחילה אילו נכללו במסגרת בקשת ההסגרה.
על רקע האמור, ובנסיבות המקרה דנן, אף דומה כי יש טעם בטענת המשיב כי אילו היתה מדינת ישראל מסרבת לבקשת ההרחבה, מה שעשוי היה להעניק לעותר "מקלט מרחוק" מפני בירור התלונה החדשה, או-אז היתה זו החלטה המעוררת קושי.
סוף דבר, העתירה נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המבקש, אייל רוזנצוויג, הוא תושב טירת הכרמל, מוגבל בניידות ומתנייד בכסא גלגלים חשמלי.
הנציבות הפניתה בהקשר זה לתשובה לעתירה מינהלית שהוגשה כנגדה על ידי עריית חיפה (עת"מ 61427-11-16) וצורפה כנספח לבקשת האישור, בה פורטו הנימוקים לעמדתה.
...
בעוד שהמבקש טוען כי החוק ותקנותיו מחייבים את העירייה גם בהנגשת דרכי הגישה לתחנות, טוענת העירייה כי פירושן הנכון של הוראות החוק מחייב את המסקנה כי הנגשת דרכי הגישה אינה כלולה בהוראותיו.
מסקנה זו נלמדת הן מהראיות ומהעדויות שהובאו על ידי המבקש, אך גם מן העדויות שנמסרו על ידי המשיבה (הגם אם לחלק מהטענות היו "צידוקים" או הסברים שונים שניתנו על ידי העדים).
צירוף המסקנה המשפטית לפיה חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מחייב את הנגשת דרכי הגישה לתחנות האוטובוס, יחד עם המסקנה העובדתית לפיה נותרו תחנות שאינן נגישות כנדרש ובמועד שנקבע לכך בחוק, מלמדים כי יש לאשר את התביעה כייצוגית, וכך אני מורה.
 בהתאם להוראת סעיף 25 לחוק תובענות ייצוגיות אני מורה על פרסום ההחלטה לאשר את בקשת האישור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו