מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת תביעת גירושין במטרה לסכל תביעת מזונות

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת פסק הדין שניתן בתביעה למזונות ציינה כב' השופטת מ' רובינשטיין (כתוארה אז) את הבעייתיות שנוצרה: "..מצב משפטי זה מסבך את התובעת שכן היא לא יכולה להתגרש מן הנתבע לאחר שהצהיר שהוא לא נשוי לה. מאידך, היא נחשבת כנשואה לאור נישואיה לו. פנייתו לבית המשפט העליון להתרת הנישואים נענתה בכך כי עליו לשנות את הרישום במירשם האוכלוסין מגרוש לנשוי. לבקשתו להנשא השיב לו משרד הפנים, כי לא השתכנע מכנות הנישואין, אינו מאשר את בקשתו לשינוי הסטאטוס מגרוש לנשוי ולכן הוא מבקש מהתובעת שתעזוב את הארץ. יחד עם זאת, מאריך משרד הפנים את אשרת התיירת של התובעת כבר למעלה משנתיים ימים...". לטענת הנאמנת, המדובר בחוב שנוצר בעיקר כתוצאה מן הקושי של החייב בהתרת הנישואין, וככל שהחייב היה מצליח להתיר את הנישואין במועד מוקדם יותר, יתכן כי לא היה קיים כלל חוב.
המל"ל לא התייצב לדיון בעיניינו של החייב, ושיטתה ככל שהמל"ל היה מגיש תביעתו במועד ומביע את עמדתו ביחס לתנאי ההפטר בזמן אמת, יכל החוב (לכל הפחות בגין המזונות) להיכלל במסגרת ההסכמות אליהם הגיעו הצדדים בתיק, ואולם משלא עשה כן ושקט על שמריו עד סיומו של התיק, אין לו אלא להלין על עצמו ודבר זה עלול אף להעלות לכדי חוסר תום לב, לשיטתה.
המל"ל הדגיש בתגובתו כי מתן הפטר "גם ביחס לחוב מזונות, יהיה בו כדי לסכל את מטרת המחוקק בפקודת פשיטת הרגל ובחוק המזונות, שכן ההפטר במזונות עלול לעודד את החייבים שלא לשלם את המזונות בהם חוייבו... ביודעם שהם ממילא יקבלו הפטר ותשלומי המזונות ישולמו מכיסה העמוק של המדינה באמצעות הביטוח הלאומי". עוד הוסיף לתגובתו וציין שמתן ההפטר "אף פוגע בקופה בציבורית שכן המל"ל האמור להיות צנור להעברה זמנית של תשלומי המזונות, הופך להיות מממן קבוע של החייבים... ברי כי זו לא היתה כוונת המחוקק בבואו לחוקק את חוק המזונות", וקרא לבית המשפט שלא ליתן הפטר מחוב מזונות כלפיו "ביד קלה" (כלשונו).
...
דיון והכרעה עמדת המוסד לביטוח לאומי, מקובלת עליי על כלל טעמיו, ואוסיף.
על כל אלו, אני סבור כי לא ניתן לקבוע כי החייב נכנס לגדר אותם מקרים חריגים בהם ניתן לחייבים הפטר מחוב המזונות.
ועל כן, דין הבקשה להידחות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החייב טען, כי במהלך תקופת נישואיו למרות שהתגורר מחוץ לבית, החייב היה זכאי לקצבאות מהמוסד לביטוח לאומי לרבות קיצבאות נכות ו/או הבטחת הכנסה, כאשר כל הקצבות הועברו לחשבון המשותף של בני הזוג כשבפועל היה בשימושה האישי והבלעדי של גרושתו, ולמרות זאת היא הגישה תביעה לדמי מזונות למוסד לביטוח לאומי.
נטען כי בשנת 2000 התגרש החייב מאישתו הראשונה, כאשר חתמו בני הזוג על הסכם גירושין לפיו התחייב החייב לעמוד בדמי מזונות בסך של 500 ₪ לכל ילדה, אך לאור היתמכרותו, טפולי הגמילה ומצבו הכלכלי הקשה הוא לא יכל לעמוד בנטל תשלומי המזונות.
יתרה מזאת נטען, כי מתן הפטר לחייב בעניינינו, יהיה בו כדי לסכל את מטרות המחוקק שנקבעו בפקודה ובחוק המזונות שכן מתן פטר מחוב מזונות עלול לעודד חייבים היתחמקות מתשלום מזונות ביודעם שהם ממילא יקבלו הפטר ותשלום המזונות ישולם על-ידי המל"ל. בנוסף לזאת, טען המל"ל כי מתן ההפטר אף פוגע בקופה הציבורית כאשר המל"ל הפך להיות מממן קבוע של חייבים הנמנעים מקיום פסקי דין למזונות.
...
סבורני כי נסיבות המקרה שלפניי אינן נופלות לגדר אותן נסיבות חריגות ויוצאות דופן המצדיקות מתן הפטר חלוט מחוב המזונות.
על כן, סבורני כי בהתחשב במכלול נסיבותיו של החייב, ובהתחשב בעובדה כי חובו של החייב עומד כיום על סך 43,584 ₪, כאשר קיזוז כ-10% מקצבת הנכות, כפי שהציע המל"ל, לא יפגע בזכותו של החייב לקיום מינימלי בכבוד, וזאת בשים לב לכך שהחייב נשא במסגרת צו הכינוס בצו תשלומים בסך 300 ₪ כאשר הקיזוז המוצע מהקצבה יעמוד בערך על-סך 400 ₪, דהיינו יהיה ביכולתו של החייב לעמוד בו, וכאשר קיזוז כאמור צפוי להימשך לעוד כ-10 שנים לכל היותר.
לסיכום, מיישום המבחנים שנקבעו בפסיקה ובהלכת סלימאן לא נראה כי מצבו של החייב נכנס לגדר המקרים בהם ראוי ליתן צו הפטר לחייב בגין חוב המזונות ועל כן בקשתו נדחית.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

וחלוקת רכוש" ו - "החזקת ילדים". התובעת מצידה הגישה לבית משפט זה שלוש תביעות: ביום 12.1.21 הגישה תביעה למזונות הקטינות (תלה"מ - 01- 21 ), וביום 18.2.21 הגישה תביעה רכושית (תלה"מ 40920- 02- 21 ) וכן תביעה בעיניין הקטינות שהוכתרה כתביעה למשמורת (תלה"מ - 02- 21 .
תמצית טענות התובעת: כל מטרת הנתבע הנה לשלול את סמכות בית המשפט לידון בתביעה, תוך עשיית שימוש לרעה בהליכי בית המשפט, עשיית עושר ולא במשפט, במטרה לנשל את התובעת מזכויותיה.
אשר לשאלה השניה, על פניו לא ניתן לומר כי תביעת הגירושין איננה כנה, שכן מעבר לכתב הטענות שהוגש (סעיף 37 ד), אף במעמד הדיון בבד"ר עמד הנתבע על הגירושין והביע רצונו הברור להתגרש, כאשר בד"ר הבהר כי הסעד של "מורדת" איננו שייך (עמ' 12 ש' 32 ) ואף ב"כ האישה ציינה (ש' 103 ) שהאיש הוביל לגירושין ואמר שאיננו מעוניין בשלו"ב. אשר לשאלה השלישית - ה"כנות" נבחנת על - פי מבחן אובייקטיבי - חצוני המתחשב הן במניעיו של בעל - הדין והן בנסיבות המקרה.
ההכרעה בשאלת ה"כנות" היא על - פי מכלול הנסיבות האופפות את התביעה תוך בחינת מניעיו של מבקש הכריכה – האם הוא מבקש אך לסכל פנייה לערכאה האזרחית או שהוא מעוניין בקיום היתדיינות צודקת, יעילה ומעשית בעיניין הכרוך.
...
אינני מקבלת את טענת הנתבע כי דווקא עניינים אלה הושמטו מפרוטוקול בד"ר, כאשר לא הוגשה כל בקשה לתיקון הפרוטוקול, ולא בכדי לא ניתנה כל החלטה בעניין זה. שאלת הסמכות התעוררה בבית משפט זה בלבד, ובנסיבות אלה, על בית משפט זה להכריע בה. במקרה בו שאלת הסמכות עולה בשתי הערכאות, יש לבית המשפט שק"ד האם להימנע מהכרעה כדי לאפשר לערכאה האחרת להכריע בשאלת התקיימות תנאי הכריכה (השווה סעיף 12 לפסה"ד בבג"צ 8497/00 פייג - פלמן נ' פלמן ( 27.1.2003 )).
עיון בחומר שקיים בתיק לרבות טיעוני הצדדים בדיון שהתקיים בפני כמו גם בבד"ר מוביל למסקנה כי הנתבע לא עמד בנטל המוטל עליו להוכיח כנות כריכת התביעה הרכושית.
סוף דבר: מכל הנימוקים שפורטו לעיל, הבקשה לסילוק על הסף נדחית.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

האם טוענת כי האב הגיש התביעה לבית המשפט כעבור יותר משנה מאז ארוע "החטיפה" הנטען ואף זאת עשה רק כדי להמלט מחובותיו על פי הדין לאור העובדה שהגישה כנגדה תביעת גירושין, מזונות ומשמורת בבית הדין השרעי בישראל.
הגשמת מטרות האמנה, המבוססת על הדדיות, מחייבת פרשנות אחידה בכל המדינות החברות.
לכך יש להוסיף, כי בירור סוגיית המשמורת בבית - המשפט של המדינה שבה נמצא הקטין שנחטף, כאשר הוריו מבקשים לחיות במדינות שונות, עלול להיות ממושך וסבוך ולסכל את רעיון ההחזרה המיידית (הילכת דגן נ' דגן לעיל).
...
ובכן, דין טענת המשיבה בהקשר זה להידחות שכן מעל דוכן העדים הסבירה היטב כיצד אמורה הייתה לצאת אך לטיסה לחופשה בישראל והחליטה שלא לחזור ללא שסיפרה על כך מראש לאב וכך היו דבריה: "ש. התובע אמר שהוא רכש כרטיסי טיסה פעם ב
אילו הדבר היה נעשה חודשים אחדים לאחר מעשה החטיפה, שונים היו פני הדברים וכאן לשיהוי של האב בהתנהלותו ובפנייתו בתביעה מתאימה יש תרומה מכריעה להוכחת התקיימותו של החריג שבאמנה ועדיין חרף כל אלה סבורני שבנסיבות העניין אין לפני בית המשפט די מידע כדי לקבוע שהחריג מתקיים וגם אין צורך בכך לאור קביעתי כי החריג שבסעיף 12 סיפה לאמנה מתקיים.
לאור כל האמור לעיל אני קובע כדלהלן: 28.1.
לאור כל האמור אני דוחה את התביעה להשבת הקטין לגרמניה ומחייב התובע לשלם .

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2019 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

נוכח העובדה הבלתי שנויה במחלוקת כי הנישואין הגיעו לקיצם ואף נוכח הצהרת הבעל כי הוא מסכים כי יפסקו לאישה דמי מזונות לשנתיים, אין לבית המשפט אלא לקבוע כי המשך עמידה על תביעת מזונות האישה הנה חסרת תום לב ואין להעתר לה. אם וככל שהאישה מעוניינת בתנאי גירושין כאלה ואחרים, הרי שחזקה עליה שנתנה להם ביטוי הולם בתביעת הרכוש שהגישה ואם היא מעוניינת לקבל מעבר למה שמתיר לה הדין, ייתכן ויש לראות גם בזאת כהתנהגות כחסרת תום לב שיש בה להפחית ואף להביא לביטול מזונותיה (השווה: ע"מ (י - ם) 638/04 ח.ר. נ' ר.ר. (פורסם בנבו)) דו שיח הוגן לעולם לא יוכל להתקיים אם וככל שהצדדים לא יבינו ולא יפנימו את משמעות הנסיבות שהובילו אותם עד הלום.
כב' השופט דרורי סקר בפסק דינו את ההתפתחות שחלה בפסיקה באשר לזכות אישה למזונות כאשר יש לה יכולת לעבוד ומסקנתו היא שכאשר ברור שמטרת האישה היא "אכן
"התביעה הוגשה בחוסר תום לב מובהק. נקבע כי המבקשת היא המסכלת את
...
פעמיים בשנה מקבלים הערכת עובד ואני מקבלת סכומים נכבדים על עבודתי.
גם דין טענה זו של הנתבעת להידחות.
סוף דבר 25 .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו