מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגשת תביעה בגין שימוש לרעה בהליכי משפט

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי קבע, כי בנגוד לטענת המבקשים, אין לראות בעצם הגשת התביעה על-ידי המשיבים, משום שימוש לרעה בהליכי משפט.
...
לאחר שעיינתי בבקשה, על נספחיה, ובחנתי את נימוקיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה – להידחות, אף ללא צורך בתשובה מאת המשיבים.
בהקשר זה נקבע, כי במקרה שבו נדרש בירור עובדתי, לצורך הכרעה בבקשה לסילוק התביעה על הסף – יש לדחות את הבקשה, כדי לאפשר את המשך הבירור, במסגרת ההליך העיקרי (רע"א 1766/22 עמרם אברהם חברה לבניין בע"מ נ' יחיאל, פסקה 14 והאסמכתאות שם, 2.5.2022)).
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הקף הלכה זו צומצם בפסק דינו של כב' השופט א' שטיין בע"א 8553/19 אלכסנדר אורן בע"מ נ' יהודית כהן (17.11.20) אשר קבע, בדעת רוב, כי ניתן לפצות בשל שימוש לרעה בהליכי משפט בעוולת הרשלנות רק מקום שקיימים יחסים מיוחדים בין הצדדים וזאת כדי להתגבר על תמרורי האזהרה שבפסק הדין סחר שירותי ים. לצד זאת נפסק לראשונה כי קיימת עילה עצמאית מכוח סעיף 39 בצרוף סעיף 61(ב) לחוק החוזים (חלק כללי), המאפשרת הגשת תביעה לפיצויים כנגד בעל דין בגין שימוש לרעה בהליכי משפט.
...
אני סבור שיש לאמץ את מסקנות המומחה שלא נסתרו אולם יש להפחית מסכום זה רשלנות תורמת של התובעים בשל האופן בו ניהלו את ההליכים (לעיל) בשיעור של 30%.
על כן סכום הפיצוי יעמוד על שיעור של 70% ובסך של 630,000 ₪ אותו הנתבעים ישלמו לתובעים.
אשר על כן התביעה מתקבלת באופן זה שלסילוק מלא וסופי של התביעה אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובעים את הסך של 630,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית החל מיום הגשת התביעה (26.12.16) ועד לתשלום בפועל וכן את הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 65,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אם כן, בנגוד למשתמע מטענות המבקש, אין מדובר בתקנה אשר מלמדת כשלעצמה ומכוחה על קיומה של עילת תביעה מהותית לפיצויים נגד בא כוח של בעל דין, שהוגשה נגדו תביעה לפיצויים בגין שימוש לרעה בהליכי משפט [בהקשר זה אעיר כי לדידי, בשים לב למאפייני תקנה 4 כעקרון יסוד, כאמור, יש מקום לסברה כי האיסור הכללי המוטל על בא כוחו של בעל דין לעשות שימוש לרעה בהליכי משפט היה קיים עוד בטרם באה לעולם תקנה זו (ראו והשוו גם יששכר רוזן-צבי הרפורמה בסדר הדין האזרחי – מורה נבוכים 27 (2021))].
...
לחילופין, דין התביעה לכאורה להימחק על הסף, משלא פורט הנזק בכתב התביעה ועל כן עילת התביעה חסרה.
האם יש מקום כי אאפשר לתובע מיוזמתי את תיקון התביעה בעילה זו כעת? בטרם אכריע בכך, אני מוצא לנכון, הרבה לפנים משורת הדין, ולטובת שני הצדדים, להשהות את החלטתי בנושא ולהציע לשני עורכי הדין המכובדים "הפסקת אש". אני מציע לשני הצדדים לקבל את המלצתי, לפיה התביעה שעניינה לשון הרע ואשר כבר קבעתי לעיל כי דינה להידחות על הסף, תידחה, אולם ללא צו להוצאות ואילו התביעה שעניינה שימוש לרעה בהליכי משפט תידחה גם היא, ללא צו להוצאות ובכך יסתיים, אני מקווה, הסכסוך האישי בין הצדדים ותיוותר להכרעה רק עניינו של מר לוי בתיק האחר.
מכל מקום, אם לא תהא הסכמה להצעתי הנ"ל, התביעה של התובע כאן, שעילתה לשון הרע, תידחה כאמור ואצטרך להשלים החלטתי זו, על ידי הכרעה בשאלה שנותרה, קרי - האם יש מקום כי אתיר מיוזמתי את תיקון התביעה שעילתה שימוש לרעה בהליכי משפט באמצעות תיקונים מוגדרים ומוגבלים, שעניינם ביסוס התביעה על הדוקטרינה ולא על תקנה 4 וציון הנזקים הנתבעים קרי - טרדה, אי נוחות, עגמת נפש והוצאות ככל שהיו שאינן הוצאות משפט, תוך כך ששאר כתב התביעה יוותר על כנו בדיוק כנוסחו ללא כל שינוי נוסף.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בתאריך 19/04/2021 הגישה הנתבעת בקשה לדחיית התביעה על הסף, מחמת שימוש לרעה בהליכי משפט, או מחמת היתיישנות, או בשל חוסר סמכות עניינית.
...
הסעד מכל האמור לעיל, יוצא כי התובעת זכאית לפיצוי בעד נזק לא ממוני, עוגמת נפש, שנגרם לה בעקבות הפרות הנתבעת, אשר לאחר בחינת מכלול השיקולים הרלבנטיים, אנו מעמידים על סך של 25,000 ₪.
לסיכום לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית ברובה ומתקבלת בחלקה הקטן, כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בעד נזק לא ממוני בסך של 25,000 ₪, במונחי מועד מתן פסק דין זה, אשר ישולם תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין אצל הנתבעת, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
עם זאת, לאחר ששקלנו את מכלול נסיבות העניין, ובמיוחד את עובדת היות התובעת גמלאית אשר שירתה את הנתבעת ואת הציבור שנים רבות, אנו קובעות כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט קמא הוסיף ודחה את טענת המערער שלפיה היה בהגשת התביעה נגדו משום שימוש לרעה בהליכי משפט.
...
- תשובת המערער לערעור המשיבים המערער טען כי יש לדחות את ערעור המשיבים וכי לא רק שהיה מקום להפחתה בשיעור 35% מסכום החיוב, אלא היה מקום לביטול מלוא החיוב.
ביום 8.3.2022 הגיש המערער בקשה שנייה להחזר האגרה ובמסגרתה ביקש להצביע על הנימוקים המצדיקים להיעתר לבקשתו.
בית המשפט ראה בתביעה שכנגד 1 משום תביעה עצמאית שאינה קשורה בתביעה שכנגד 2 ובהתאם לקביעתו האמורה, נקבע בסיכומו של פסק הדין החלקי, כי "'התביעה שכנגד 1' נמחקת" ואילו בקשת המשיבים לסילוק התביעה שכנגד 2 נדחית (שם, פסקה 17).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו