הקבוצה שבשמה הוגשה בקשת האישור, היא: "כל לקוחות המשיבה אשר במהלך שבע השנים הקודמות ליום הגשת בקשת האישור, היו קשורים עם המשיבה בהסכם שירות למעלית אחת לפחות".
תת הקבוצה הראשונה הוגדרה ככוללת את - "לקוחות המשיבה אשר חויבו על ידה בתשלום עבור כיול וכיוון וסת המהירות של מעלית הנמצאת בשירות המשיבה, וזאת מבלי שווסת המהירות כויל וכוון בפועל, כנדרש".
תת הקבוצה השנייה הוגדרה ככוללת את - "לקוחות המשיבה, המחזיקים במעלית חשמלית עם ממסרה, והקשורים עימה בהסכם שירות המחייב אותה להחליף את שמן הממסרה ללא תשלום נוסף, אשר המשיבה לא החליפה בה את השמן, על פי הוראות היצרן, ולכל המאוחר, מידי 4 שנים".
המבקש העמיד את סכום תביעתו האישית על סך של 2,128 ₪.
המשיבה הוסיפה וטענה, כי למבקש לא קיימת עילת תביעה אישית כנגד המשיבה, זאת, בין היתר, משום שההסכם בין נציגות ביניין מגורי המבקש לבין המשיבה אינו מציין כי המשיבה חייבת בפעולות הנטענות בבקשת האישור.
המבקש הוסיף וטען כי המשיבה מבצעת תחזוקת שבר, בגדרה היא מתקנת תקלות במקום לפעול למניעתן ומחליפה רכיבים רק לאחר שנגרמה תקלה.
ביום 22.11.20, לאחר שהתקיים דיון קדם בפני בית המשפט ולאחר שהמבקש הגיש חוות דעת מתוקנת מטעמו בהתאם לרשות שניתנה לו לעשות כן בהחלטה מיום 11.2.20, הוגשה בקשת ההסתלקות שבפניי.
ככל שמדובר בהסתלקות מתוגמלת, יש לפעול על פי הקוים המנחים שנקבעו בע"א 8114/14 מרקיט מוצרי ייעול בע"מ נ' סונול ישראל בע"מ (פורסם במאגרים, 5.8.18) (להלן: "עניין מרקיט"), לפיהם, הכלל הוא כי אין לפסוק גמול לתובע הייצוגי ושכ"ט לב"כ, בגדרי בקשת הסתלקות, אלא במקרים החריגים המתאימים, בהם נמצא כי התובע (או המבקש) הצביע על עילת תביעה לכאורה נגד המשיבה וכן כי ההליך הייצוגי השיג "תועלת ממשית ורלוונטית לחברי הקבוצה" (ר' ת"צ (מרכז) 24356-04-10 בלהה הר-עוז נ' כלל בריאות חברה לביטוח בע"מ (פורסם במאגרים, 22.12.10)).
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ומששוכנעתי כי נחזית תועלת ציבורית בהתחייבויות שנטלה על עצמה המשיבה, נראה כי ההליך הייצוגי שהוגש היה נחוץ לשם השגת תועלת זו. יחד עם זאת, בשים לב למכלול השיקולים שנמנו בעניין מרקיט, בכללם עוצמת העילה ואיזונה למול התועלת שהושגה שעניינה הסדרה לעתיד, אני מוצאת לנכון לפסוק גמול והחזר הוצאות למבקש ושכר טרחה לבאי הכוח המייצגים אולם בסכומים שאינם מגיעים כדי אלו שעליהם המליצו הצדדים.
הגמול למבקש יעמוד אפוא על סך של 35,000 ₪ ושכר הטרחה לבאי הכוח המייצגים יעמוד על סך של 70,000 ₪ בתוספת מע"מ.
כמו כן, אני סבורה כי יש להתערב במועדי התשלום, כמפורט להלן –
המשיבה תשלם למבקש ולבא כוחו, בהתאמה, מחצית מסכומי הגמול ושכר הטרחה בתוך 30 ימים ממועד אישור בקשת ההסתלקות.
תביעתו האישית של המבקש נדחית בזאת.