לנוכח היתנגדות המשיבים, הגישה המבקשת ביום 13.6.2022 בקשה לתיקון כתב ההגנה ותצהיר עדות ראשית (להלן: בקשת התיקון), בה ביקשה לתקן את אחד מרכיבי הקזוז שנכללו בכתב ההגנה המתייחס לעלויות בהן היא נשאה בגין הפעלת כלי צמ"ה ושכר העובדים שהפעילו את הכלים.
משכך, היא מסוג ההחלטות המצויות בליבת שיקול הדעת של הערכאה הדיונית, ואין מקום להתערבות ערכאת העירעור בה.
לגופם של דברים, טוענים המשיבים כי צדק בית משפט קמא כשדחה את הבקשה, שכן מדובר בניסיון פסול של המבקשת להוציא לפועל "דיל" מפוקפק, לפיו בית משפט קמא יכשיר את הגשת המסמכים החדשים שאותרו על ידיה, והיא בתמורה לא תעמוד על כך שהמומחה יתעלם מהמסמכים שלטענתה לא גולו בהליך גילוי המסמכים.
יובהר כי דברים אלה נוגעים רק למסמכים שהמומחה מבקש מהצדדים להעביר לידיו, ולא למסמכים שהצדדים רשאים לצרף לתצהירי העדות הראשית מטעמם.
...
]לפניי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בבאר-שבע (כב' השופט י' דנינו) מיום 22.9.2022 בת"א 55262-12-18, במסגרתה נדחתה בקשה מטעם המבקשת שכותרתה "הודעה ובקשה מטעם הנתבעת בקשר למסמכים שנשלחו למומחה לצורך חוות דעת".
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובתשובה לה, בהתאם לסמכותי מכוח תקנה 149 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, הגעתי למסקנה כי יש לקבל את בקשת רשות הערעור ולדון בה כאילו ניתנה רשות לערער והוגש ערעור על-פיה.
זאת, כדי שהיא תוכל להיעתר לפניית המומחה ולהביא בפניו את הראיות ביחס לקיזוז העלויות האמור.
זאת לאור האמור לעיל – לפיו ממילא אני סבורה כי הדרך הנכונה היא לאפשר הצגת מסמכים למומחה לפי בקשתו ולא לצמצם את היקף המסמכים הללו; כמו גם מאחר שהמומחה ממילא נחשף למסמכים שהמשיבים הציגו לו וערך את חוות דעתו בהתאם להם, וספק רב אם הוא יוכל כעת להתעלם מהם.
סוף דבר – לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את בקשת רשות הערעור ואת הערעור במובן זה שהדיון יושב לבית משפט קמא על מנת שיינתנו הוראות למבקשת להגיש שאלות הבהרה למומחה בהתייחס למסמכים נושא בקשתה (מסמכים המוכיחים לגישתה את טענת הקיזוז בקשר לעלויות של השכרת כלי הצמ"ה).