התביעה הוגשה בתחילה על ידי התובעים, בטענות כספיות מדיני החוזים, לרבות טענות למירמה, אי חוקיות, הטעה ועוד, וכן בקשה למתן צו עשה להורות על ביטול הסכם השכירות בשל הגשת כתב אישום כנגד מקמל ומכתב פינוי מטעם עריית פתח תקווה, בקשה להותיר לתובע בתוך 3 חודשים לפנות את המיגרש ללא תשלם דמי שכירות והקפאת הליכים בגין חוב מוכחש לפוליגון עד לבירור התביעה.
הליכים ואירועים הנוגעים למקמל:
הליכים שקדמו להסכם השכירות: מועד ההיתקשרות עם פוליגון הוא בסמוך לאחר שניתן כנגד מקמל צו פינוי והוגש כתב אישום בגין שימוש חורג והקמת עסקו על קרקע חקלאית במקום אחר, הוא כפר אברהם בגינו הורשע ביום 24.1.2016 (רע"ס (פ"ת) 23138-03-15 מדינת ישראל נ' מקמל) (נ/2).
במענה למכתב ההתראה השיב מר מקמל כי: "בהתאם לתוכנית התב"ע שחלה על המיגרש שפרטיו בכותרת, שכרתי מפוליגון את המיגרש. מדובר בקרקע חקלאית, נאמר לי אם אני עוסק בחלקי חילוף גם של טרקטורים וציוד חקלאי, מותר לי לנהל עסק של חלקי חילוף. בהסתמך על יעוץ משפטי זה, שילמתי מעל 500,000 ₪ הוצאות העברה של הציוד מהמגרש בו עסקי שהה – למגרש החדש נשוא השימוע, ובמקביל הגשתי בקשה לרשוי עסק ביום 7 יולי 2017". כן העלה טענות כי פעל במשך שנתיים להוצאת הרישיון מול הערייה, וכי בעלי עסקים אחרים במיתחם זה יושבים על קרקע בהתאם לתב"ע החקלאית ובנגוד אליו הם לא קיבלו זימון להצגת גרסה.
במסגרת טענות פוליגון בעתירה זו, הרלוואנטיות לענייננו, פוליגון טענה כי לא ניתן על פי הדין לעשות שימוש בנכסים לתעשייה ולכן אין לחייב את הנכסים לפי סיווג תעשיה אלא חקלאות.
במסגרת חקירתו הנגדית של מר מקמל, הוסיף וטען מר מקמל כי מסר לגורם מסוים מעטפות עם סכומי כסף במזומן בסך כולל של 50,000 ₪, ולדבריו כל עוד עשה כן, העניינים סודרו כך ששילם את גובה הארנונה שהובטחה לו. החיובים המנופחים ששלחה הערייה החלו רק לאחר שמר מקמל הפסיק להעביר את המעטפות עם הכספים במזומן לידי אותו גורם (ר' עמ' 70 לפרוטוקול שורות 12-38; עמ' 72 שורות 23-26).
כמו כן, הוצגו נספחים רבים ביותר, לרבות הסכמים בכתב, השגה על חיוב בארנונה וכתב התביעה שהוגש בגינו, מיסמכי הנהלת חשבונות ודוחות בגין הנזקים הכספיים שנגרמו למקמל ולמר מקמל, בקשה לקבלת רישיון עסק וההודעה על דחייתה, כתב אישום שהוגש נגד מר מקמל, היתקשרות עם בעלי מיקצוע שונים ותעוד התכתבויות עם פוליגון.
...
טענות ההגנה והתביעה שכנגד
מנגד, טוענת פוליגון כי דין התביעה הראשית להידחות שעה שהצדדים חתמו על הסכם שכירות שנעדר כל התייחסות לטענות התובעים לפיהם הובטח להם גובה החיוב בארנונה וסיווג השטח כחקלאי בחיובי הארנונה.
דברים חמורים אלה, המוצאים ביטוי בפרוטוקול (עמ' 70) ואף חמורים מכך בעמ' 72-73, נאמרו לאחר שבית המשפט מצא לנכון להזהיר את הצדדים קודם לכן כי קיימים היבטים לא חוקיים בהליך זה המועלים על ידי הצדדים.
אי הבאתם לעדות פועלת לחובת שני הצדדים בהקשר זה.
לאור נסיבות אלה, מצאתי כי דין התביעה העיקרית והנגדית להידחות הדדית.
לסיכום:
לאור כל האמור לעיל, התביעה והתביעה שכנגד נדחות.