ביום 13.7.2022 הוריתי לתובעת להגיש תמליל כדין של אותן הקלטות שבידיה.
אכן, כפי עמדתן הבסיסית של הנתבעות, קיימת רלוואנטיות (מסוימת לפחות) לשאלות ולמסמכים מושא הבקשה שבנידון, למרות שאלו עוסקים במנכ"ל התובעת, למרות שהמנכ"ל בחר שלא להגיש תביעה אישית משלו, ובשים לב לחלק מעילת התביעה ולחלק מהטענות של התובעת בכתב התביעה (שיוצרות זיקה רלוואנטית ברורה בין התובעת לבין המנכ"ל שלה).
עם זאת, אני יכול להבין, באופן חלקי לפחות, את טענת התובעת, לפיה הבקשה שבנידון אינה נוגעת בהכרח בליבת המחלוקת שבין הצדדים (מחלוקת גם באשר לנכונות ולמוטיבציית הפרסומים שביצעו הנתבעות, כאשר מן הדברים שעלו בישיבת קדם המשפט מיום 6.11.2022 עולה ספק לכאורה בשאלה, האם ומדוע פירסמו הנתבעות על דבר עיקול שהטילה התובעת על צרכנית מים רלוואנטית בגין חוב גדול של כ- 102,000 ₪ בשעה שהתובעת טוענת, בסוף היום אם כי לא מיד ובזמן אמת כנראה, כי כלל לא הוטל עיקול בגין חוב גדול זה, אלא בגין חוב קטן בהרבה ע"ס כ 1,500 ₪ ואף ישן).
...
בסעיף 2 לכתב ההגנה נטען "עסקינן בתביעה חסרת תום לב, בעלת מאפיינים של תביעת השתקה, שהוגשה תוך הסתרה מכוונת ושיטתית, לכל אורכה ממש, של מצגי התובעת ומנכ"לה בזמן אמת, המשמיטים את הקרקע מתחת לטענות התובעת". בסעיף 8 לכתב ההגנה נטען "המסקנה ברורה: התובעת ומנכ"לה ביצעו עוולות נזיקיות של הטעיה, לרבות הטעית צרכן, ואף התנהגו ברשלנות...". בסעיף 17 לכתב ההגנה נכתב "התובעת לא זכאית לשום פיצוי ושום סעד" ובסעיף 18 לכתב ההגנה נכתב "בפרסומים הנטענים אין הוצאת לשון הרע כלפי התובעת, ולחילופין, עומדות לנתבעות הגנות לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965...התובעת ומנכ"לה ניתקו, בהתנהגותם, כל קשר סיבתי, אם היה (דבר המוכחש), בין התנהגות הנתבעות לבין כל נזק (מוכחש)...".
ביום 9.6.2022 הוגשה רשימת בקשות מטעם הנתבעות – בקשה לקבל מהתובעת תצהיר תשובות לשאלון ובקשה לקבל מהתובעת תצהיר גילוי מסמכים ספציפיים.
שוכנעתי להעדיף את עמדת ואת נימוקי הנתבעות על פני אלו של התובעת.
למען הסדר הטוב, התובעת תגיש גם לתיק ביהמ"ש עד אותו מועד העתק מהנ"ל.
התובעת תשלם לנתבעות הוצאות ההליך בסך 4,000 ₪ (סכום הוצאות זהה לזה שבו חויבו הנתבעות כלפי התובעת בישיבת יום 30.6.2022).