בפגישה השנייה, כשיוסף לא היה לידם, החתים הנאשם את אסחאק על מספר מסמכים המקנים לנאשם זכויות ברכושו של אסחאק: ייפוי כוח הנחזה לשקף מכירה של בית המגורים של אסחאק לנאשם, "אישור" כוזב מצידו של אסחאק על קבלת התמורה בגין המכירה בסך 300,000 דולר (שאין מחלוקת כי לא שולמה בפועל), ומסמך שלישי הנחזה להיות מיסמך של הקנייה לנאשם של זכויות דיירות מוגנת בכלל נכסיו של אסחאק, לרבות חלקות קרקע שונות, "הצהרה" כוזבת נוספת מצד אסחאק על קבלת 200,000 דולרים מהנאשם (שאף הם לא שולמו בפועל), ונוסח כללי החובק את כלל נכסיו של אסחאק מבלי לפרטם.
תסקיר שירות המבחן הוגש ביום 23.12.18 וסקר את מהלך חייו של הנאשם, שהוא בן 56, מתגורר בירושלים, נשוי ואב לחמישה ילדים בני 5-22.
לדוגמא, המערער בע"פ 1091/09 אסולין נ' מדינת ישראל (12.4.10), בעל עבר פלילי "מכביד", הורשע לפי הודאתו בכך ששיכנע אחר להתחזות לקשיש לקוי ראיה אותו הכיר, קיבל כך במירמה ממשרד הפנים תעודת זהות עם פרטי הקשיש ובעזרת האחר משך 19,000 ₪ מחשבון הקשיש הנ"ל וניסה למשוך סכום גדול נוסף.
...
לקולה אשקול כי בסופו של דבר סוכלה התכנית, רכושו של אסחאק לא נמכר והעסקה עם עלקם בוטלה.
לטעמי, היה מקום לכלול במתחם העונש ההולם גם רכיב של קנס, וזאת נוכח המניע לביצוע העבירות שהוא בצע-כסף, אך אמנע מכך היות שהמאשימה נמנעה מלעתור לרכיב זה.
במכלול השיקולים שהוצג לעיל, אני קובע כי מתחם העונש ההולם לעבירה שביצע הנאשם, בנסיבות ביצועה, כולל מאסר לתקופה שבין שנה אחת לארבע שנים, פיצוי לאסחאק וכן מאסר מותנה.
אני מורה על הפעלת עונש של שלושה חודשי מאסר על תנאי, שנגזר על הנאשם בת.פ. (י-ם) 3552/09, בגזר דין מיום 17.9.13.