לאחר שניתנה למבקשים היזדמנות לטעון טענותיהם ולאחר הגשת סיכומי הצדדים הוציאו הבוררים תחת ידם פסק דין סופי, מיום כ"א באדר א' התשפ"ב (2 במרץ 2022), לפיו: "א. לאחר בדיקה מעמיקה של המומחה מטעם ביה"ד עולה כי פסה"ד שניתן בתאריך כ"א טבת תשפ"א בעינו עומד וכי בעיסקה המדוברת יש אונאה בשיעור של ביטול מקח; ב. אי לכך, על התובע להחזיר לנתבעים את כל הסכום שקבל עבור העסקה, והנתבעים יחזירו את הסחורה לתובע, או לחילופין להגיע להסכמה עם הנתבעים בענין." (להלן: "פסק הבוררות").
...
תמצית פסק הדין בבית משפט קמא
לאחר שבית המשפט קמא סקר את ההלכה הפסוקה הוא הגיע לכלל מסקנה, כי במקרה דנא "אין הצדקה להורות על ביטול פסק הבוררות מכוח עילת הביטול בסעיף 24(4) לחוק ממספר טעמים".
בנימוקיו ציין בית המשפט קמא כי לטעמו לא נגרם עיוות דין למבקשים, שכן אלו האחרונים ביודעין בחרו להביא הסכסוך להכרעת הבוררים שידונו ויפסקו על פי דין תורה; הצדדים העניקו לבוררים סמכות רחבה, וכרוחב הסמכות שהעניקו הצדדים לבוררים, כך מצומצמת יכולתם להשיג על קביעותיהם והכרעותיהם של הבוררים.
בית המשפט קמא הגיע לכלל מסקנה כי למבקשים ניתנה הזדמנות נאותה, ואף מעבר לכך, לטעון טענותיהם לפני הבוררים ומצא כי "אין הצדקה להורות על ביטול פסק הבוררות מכוח עילת הביטול בסעיף 24(4) לחוק ממספר טעמים".
בית משפט קמא פירט חמישה נימוקים מדוע אין לבטל את פסק הבוררות או להשיבו לבוררים לשקילה מחדש, כדלהלן בתמצית: טענות המבקשים הינם בעלות אופי ערעורי; לא נגרם עיוות דין, מכוח סעיף 26(א) לחוק הבוררות; הצדדים העניקו סמכות רחבה לבוררים וכן לא חל סעיף י"ב לתוספת הראשונה לחוק הבוררות; הליך הבוררות בין הצדדים אינו כפוף לסדרי דין וראיות לרבות היוועצות הבוררים עם מומחה.
מכל מקום, לא מצאתי שנפלה טעות בנימוקים אלה ושיש הצדקה להיעתר לבקשת רשות הערעור.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, הבקשה נדחית בזאת.