לפני בקשה לפי סעיף 229 לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: החוק) לביטול צו הריסה מינהלי אשר נחתם ביום 17.1.23 בידי מהנדס העיר חדרה, מר נדב הדר, להריסת "חומה מבטון ובלוקים בשטח של כ-20 מ"ר ו-2 שערי(ם) להולכי רגל מקונס' מתכת ללא היתר" (להלן: החומה והשערים או העבודה האסורה) הממוקמים בגוש 10037 חלקה 12 ברחוב רוטשילד 38 בחדרה (להלן: המקרקעין ו-הצוו).
לשיטתו, היתנהלות המשיבה בשני המקרים מעידה על הפעלה לא שויונית של כוח התביעה, שאינה עומדת במבחנים המינהליים של תום לב, סבירות, העידר מניעים זרים, ולפיכך עותר המבקש לביטול צו ההריסה גם מהטעם של ניהול הליך מינהלי העומד בסתירה לעקרונות של צדק והגינות משפטית, קרי הגנה מן הצדק.
בנוסף לבקשה לביטול הצוו, עתר המבקש כי בית המשפט יעשה שימוש בסמכותו על פי סעיף 254ח(א) לחוק ויעכב את ביצוע צו ההריסה, שכן העבודה מושא צו ההריסה אינה מסכנת את שלום הציבור או את בטיחותו, אלא להפך, נועדה לשם שמירה על ביטחון הדיירים.
המשיבה הוסיפה וטענה כי המבקש פועל בחוסר תום לב וניקיון כפיים, בהם הוא מחויב כמי שפונה בבקשה לקבלת סעד מתחום המשפט המינהלי, מאחר שלא גילה לבית המשפט את מלוא העובדות הרלוואנטיות, כשהכוונה לתוכנן של שיחות שערך המבקש עם ממלאי תפקידים במשיבה, עובר להגשת הבקשה (כפי שיפורט להלן).
הדיון והראיות שהובאו על ידי הצדדים
ביום 9.3.23 נערך דיון במעמד הצדדים, במהלכו נחקר המבקש בחקירה שכנגד וחזר על טענתו כי החומה ניבנתה בשנת 2019 (כשהשכיר את היחידה לדיירת הנכה) כפי שעולה מהחשבוניות בגין חומרי הבניה שניקנו לצורך כך. המבקש טען כי במועד הרלוואנטי להוצאת צו ההריסה ביצע רק תיקונים, באמצעות חתנו שניר אסולין שהביא עמו פועל נוסף, שביצעו ניקיון וסתימת בורות בדרך המשותפת.
זאת בהנתן שלא הוצגה תשתית ראייתית לקיומה של אכיפה בררנית (בפרט כשהמשיבה הבהירה שמבוצעות על ידה פעולות אכיפה כנגד עבירת הבניה בכתובת האחרת) ואף בשים לב לכך שבמקרה הנוכחי המשיבה פעלה עקב תלונה.
...
במילים אחרות, ממכלול הראיות עולה כי ככל הנראה הייתה קיימת במקום גדר נמוכה יותר, אשר תיחמה שטח קטן יותר מהחצר - בצמוד לחלק המרוצף קרמיקה, באופן שכנראה לא הפריע למעבר ולכן לא עורר תלונות מצד השכנים.
לאור כל המפורט לעיל, לא מצאתי כי עלה בידי המבקש להרים את הנטל הנדרש כדי לסתור את חזקת התקינות המנהלית ולהוכיח כי נפל פגם חמור או לא התקיימו התנאים להוצאת צו ההריסה המנהלי, ולפיכך אני דוחה את הבקשה לביטול הצו.
סוף דבר, צו ההריסה המנהלי יישאר על כנו, אך ביצועו יעוכב לתקופה של 45 ימים מהיום.