מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגנה על פרטיות במקום העבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתוך כך, תבוא אף ההגנה על פרטיות העובד בשימוש במחשב במרחב הוירטואלי שהוקצה לו במקום העבודה, לרבות טפול בענייניו הפרטיים, ככל שהתיר לו המעסיק.
...
החלטתי זו אינה נשענת על כך כי לא יכולה להיות רלבנטיות למידע המבוקש (ובשלב זה אף איננו יודעים מהו אותו מידע) אלא משום שמידת הרלבנטיות היא נמוכה יחסית ואינה מצדיקה במסגרת השיקולים והאיזונים שיש לבצע בשקילת ההיבט הרחב של מבחן הרלבנטיות להיעתר לבקשה.
לבסוף קבעה כבוד הרשמת כי אין מקום להיעתר לבקשת הבצפר להעביר לעיונו את מסמכי ההתקשרות של המשיבים עם לקוחותיהם הפרטיים מהטעם הבא (הדגשות אינן במקור, מ.ק): "לאחר ששקלתי את טענות הצדדים לא מצאתי להיעתר לבקשה שכן סבורני כי המדובר בדרישה גורפת אשר עלולה לפגוע באופן בלתי מידתי בסודותיהם של המשיבים ובהתקשרותם עם צדדי ג', שעה שניתן לקבל את המידע המבוקש מהחשבוניות אשר יגלו המשיבים וכן מהדוחות הכספיים. בשים לב למחלוקת בתיק, די במסמכים אותם הוריתי לגלות". השיקולים שעמדו בבסיס החלטתה של כבוד הרשמת, שלא התירה חשיפת מסמכים נוספים להוכחת יפים ונכונים ביתר שאת אף לבקשה שלפני.
סוף דבר הבקשה לגילוי ועיון במסמכי מחשב, נדחית.

בהליך ערעור סכסוך קיבוצי (עס"ק) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לדידן, פסק הדין מושא העירעור "הוא חסר תקדים במובן זה שהוא מתיר למעסיק, בלא הנד עפעף, לחצות את קו הגבול שקיים בינו לבין גוף העובדת". העמותות סבורות כי פסק דינו של בית הדין האיזורי מנוגד להילכת איסקוב ותורם בכך "לשחיקה של מקור נורמאטיבי מרכזי להגנה על הפרטיות במקום העבודה". בנוסף, הוא עלול להתפרש כמכשיר ומעודד פראקטיקות פסולות של הפעלת טכנולוגיות מעקב על ידי מעסיקים כלפי עובדים וכפייתן, בנגוד לדין, בעיקר נוכח הקביעה שפוטרת את המעסיק מחובת ההיוועצות.
...
בהעדר הוראה בחוק המאפשרת למעסיק לחייב את עובדיו למסור טביעות אצבע או המחייבת את העובד למסור למעסיקו טביעה שכזו, בהעדר הסכמה פרטנית של עובדות החינוך למסור את טביעות אצבעותיהן, ובהעדר הסכמה קיבוצית לעניין זה – אם בכלל היא מספקת, המסקנה היא שכפיית העירייה את עובדות החינוך לעשות שימוש בשעון הביומטרי, תוך מסירת טביעת אצבען, אינה כדין ויש להפסיקה.
בענייננו נזכרה בעמדת העמותות ההגנה המתייחסת ל"ענין אישי כשר של הפוגע"[footnoteRef:148], אך משאין לפנינו תביעה להטלת אחריות אזרחית או פלילית על העירייה בשל התנהלותה, ומאחר שהעירייה לא העלתה כל טענה לעניין זה, ודאי לא באופן ישיר, לא מצאנו להידרש לעניין מעבר לאמור בסעיף זה. [147: יש לשים לב שההגנה אינה מאיינת את הפגיעה, אלא מאיינת את האחריות לה.] [148: סעיף 18(2)(ג) לחוק הגנת הפרטיות.
] סוף דבר הערעור מתקבל, כאמור בסעיפים 149 ו-151 לעיל.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הכלל הרביעי - עיקרון המידתיות כלל זה הוסבר בעיניין איסקוב ענבר באופן הבא: "מהותו של עיקרון המידתיות באיזון הזכויות החוקתיות והאינטרסים של המעסיק והעובד, וכפתרון מעשי להמנעות מפוגענותו של מעקב אחר שימושיו האישיים של העובד במיתחם הוירטואלי שהוקצה לו במקום העבודה. על פי עיקרון המידתיות, יש לבחון טכנולוגיות חלופיות למעקב הפוגעות במידה הפחותה ביותר בפרטיות העובדים. זאת, באופן שהטכנולוגיות החלופיות יתנו מענה נאות ומאוזן לזכות הקניין של המעסיק, לפררוגטיבה הניהולית ולאינטרסים הלגיטימיים שלו להגנה על מפעלו, מחד גיסא; ולזכויות העובד לכבוד, לפרטיות ולאנונימיות בחייו כעובד וכאדם, מאידך גיסא." (עמ' 31-32).
...
לפני סיום - לטעמנו, במקרה שלפנינו, אין אנו נדרשים למשפט משווה, שכן, חובות המעסיק בהקשרים הרלוונטיים לענייננו מצויות כולן בדין הישראלי, בעיקר בהלכת איסקוב ענבר, אשר עיקריה זכו לחידוש, בהלכת עיריית קלנסאווה, על רקע החידושים הטכנולוגיים.
סוף דבר: אנו סבורים, כי מהבחינה המהותית עומדת למדינה הזכות להתקין ולהפעיל את מערכת האיכון – מערכת הפוינטר, ברכבי המדינה ובכך לאסוף מידע על התנהלות הנהגים הן מבחינת שימוש ברכב והן מבחינת בטיחות נהיגתם, שכן שתי התכליות שבבסיס רצונה של המדינה להטמיע את מערכת האיכון – הכלכלית והבטיחותית – הן, ככלל, תכליות ראויות וחיוניות במסגרת פעילות צי הרכב כחלק מעיסוקיה של המדינה, וזאת בכפוף לכך שעל המדינה להתאים ולשנות את הנוהל בהתאם להנחיות שנקבעו בפסק הדין תוך מילוי חובת היוועצות עם המבקשים.
לפיכך, אנו מורים למדינה לערוך מחדש את הנוהל "תפיסת ניהול לתפעול מערכת לאיכון ורישום נסיעות ברכב ממשלתי", בשים לב לקביעות המנחות בפסק דין זה, תוך היוועצות עם המבקשים.

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפי שציינה כב' השופטת ארד (שם, בפיסקה 10): הצורך בהגנה על זכות העובד לפרטיות במקום העבודה, לרבות פרטיותו במידע במסגרת שימוש במחשב וטכנולוגיות תיקשורת ומידע, נובע בעקרו מפערי הכוחות האינהרנטיים ביחסים שבין הצדדים ליחסי העבודה; מן ההכרה במציאות לפיה העובד נמצא במקום העבודה חלק ניכר משעות היום, ולעיתים אף משעות היממה; מעירוב התחומים וטשטוש האבחנה, ההולך ופושט, בין חיי העובד בעבודה ומחוצה לה; ומטיבם של יחסי העבודה המושתתים על אמון הדדי ועל תפקוד העובד במסגרתם.
...
על רקע זה אין לאפשר לנאשם שליטה בלתי מבוקרת בכל אלה על-ידי העברת מלוא החומר לחזקתו, שעה שברור שחומר זה כולל מיליונים רבים של פרטים שאין כל קשר בינם לבין האישום שנגדו.
ב) לאחר ששמעתי את טענות הצדדים אני סבור כי בחומר הממוחשב יכול להימצא חומר חקירה, שיכול להיות רלוונטי להגנת הנאשם ובהיקפים משמעותיים בהינתן גדר המחלוקת הראייתית שבתיק העיקרי.
תוצאת ביניים על רקע כל האמור לעיל על הצדדים לפעול באופן הבא: א) המשיבה תפנה לקבלת עמדת הצדדים השלישיים כאמור בפסקה 23(ד) לעיל.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי קבע כי זכות העובד לפרטיות במקום העבודה אינה זכות מוחלטת וכי יש לאזנה אל מול זכות הקניין של המעסיק והפררוגטיבה הניהולית הנתונה לו, בגדרה הוא רשאי לעשות שימוש במצלמות במקום העבודה לטובת הגנה על אינטרסים לגטמיים.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בעתירה, בפסקי הדין של בית הדין האזורי והארצי לעבודה ובטענות העותרת, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה של העתירה להידחות בהיעדר עילה להתערבותנו.
(1) אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בה; (2) הממצאים שנקבעו בה תומכים במסקנה המשפטית; (3) אין לגלות טעות שבחוק".
אשר על כן, העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו