לטענת התובע, לאחר שהנתבע קיבל את החלטת בית המשפט, בתאריך 30.11.12, הפיץ בקרב הציבור בכפר, דף מודפס בו נכתבו דברים בגנות התובע, המהוים לשון הרע (להלן:"הפירסום").
(4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, נטייתו המינית או מוגבלותו"
המבחן לקיומו של לשון הרע, כפי שנקבע לא אחת על ידי בית המשפט העליון, הוא מבחן אובייקטיבי, כדברי השופט לוין בע"א 466/83 שאהה אג'מיאן נ' הארכיהגמון דרדריאן, פ"ד לט(4) 734, 740 (להלן: "פסק-דין אג'מיאן"):
"המבחן, שבאמצעותו ייקבע אם אכן דברים מסוימים שפרסם פלוני עלולים להוות לשון הרע כלפי אדם פלמוני, אינו מבחן סובייקטיבי. המבחן הוא אובייקטיבי במהותו, לאמור: לא קובע, מה חושב הנתבע המרגיש עצמו נפגע, אלא הקובע הוא כיצד עלולה החברה לקבל את הדבר שבאותו פירסום...".
על פי ההלכה אין צורך בהבאת ראיות בדבר המשמעות שקורא מסוים או סוג קוראים זה או אחר ייחסו לפירסום הנידון; בית המשפט הוא שקובע אם אכן מהוים הדברים לשון הרע (ע"א 89 /334 רבקה מיכאלי נ' בלה אלמוג, פ"ד מו (5) 555, 562).
הטענה אינה יכולה להוות הגנה מפני תביעת לשון הרע.
...
ממכלול הראיות, עולה כי המניע של הנתבע לפרסום לא נבע מרצונו להביע דעתו על תפקודו של התובע, בתום לב. הנתבע הצהיר כי התובע פנה לאחר האירוע לועד המסגד, וכי בעקבות פנייתו נשלחה אל הנתבע התראה מעורך דין, לפיה עליו לשלם לותבע פיצוי בסך 220,000 ₪, זאת עוד טרם הפצת הפרסום על ידיו (סעיף 12-13 לתצהיר הנתבע).
לאחר ששקלתי את כל השיקולים עליהם עמדתי לעיל, החלטתי להעמיד את הפיצוי בגין הפרסום על סך 15,000 ₪.
הנתבע ישלם לתובע את סכום הפיצוי בסך 15,000 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 3,540 ₪ והחזר אגרה בסך 2,524 ₪.