המלומד, ישגב נקדימון, בספרו "ההגנה מן הצדק" (ישראל, תשס"ד – 2003) מיפרט את הסיבות שהוכרו ככאלה המעוררות טענת הגנה מן הצדק לרבות; הדחה – מעורבות הרשות במעשה העבירה נשוא האישום, שהוי בהגשת כתב אישום, הגשת כתב אישום מטעמים זרים, פגמים בחקירה, עבירה ציבורית עוינת לנאשם, הגשת כתב אישום בגין מעשה שאושר במצג רישמי או חרף התחייבות, מצג או החלטה בדבר אי העמדה לדין; בעניינינו כאמור טוענים הנאשמים כי מדובר מדובר בהפליה בהעמדה לדין פלילי או באכיפה סלקטיבית.
...
לשאלת הנאשם 5, זוהר מה אומר החוק בעניין רכב נכה השיב הפקח אתגר: "כל עוד יש מעבר להולכי רגל לא ירשם לו דו"ח" (עמ' 17 שורה 15 לפרוטוקול) וכשהוצגה לו תמונה שלפיה בקושי נותר מעבר עם עגלה, השיב: "בתמונה שאתה מראה לי יש מעבר להולכי רגל. רכב פרטי שלא נכה מפריע לא מפריע ואין פה שאלה. הסברתי מה המדיניות. אם יש הרבה תלונות ויש לי הנחיה לאכוף אז אאכוף בכל מצב... אני חוזר ואומר שאני צריך לבצע שהדוח יהיה חוקי ובהתאם להנחיות שאני מקבל" (עמ' 17 שורות 17-22 לפרוטוקול).
לטענתה היא מתקשרת לעירייה ומבקשת שיגיע פקח ויוציא את הרכב החוצה: "החניה שלי, הדוחות לידי או ממול, החניה שלי היא פרטית, מדובר על 10 וילות וזו חניה ברחוב שצמודה ושייכת לבית שלי. אני מתלוננת על רכבים שלא שייכים לדיירים. התקשרתי כמה פעמים לעירייה והם אמרו שאפנה למשטרה, פונה למשטרה הם שולחים אותי... יצאנו לרחוב עם הפקח והשוטר ושניהם אמרו לי אוקיי זה ככה ישאר. אני מקבלת דוחות. החניה שלנו לא ברחוב, זה שטח של הבית המשותף" (עמ' 24 שורות 1-7 לפרוטוקול).
אשר על כן, לא מצאתי כי המאשימה נהגה שלא כדין כלפי הנאשמים ואף לא פגעה בשוויון והפעילה שיקולים זרים או נהגה שלא בחוסר תום לב.
סוף דבר:
בשולי הדברים מצאתי להעיר כי לא מצאתי פגם בדרך הפעילות של פקחי העיריה.