מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגנה בטענה עסקה נשוא התחייבות לא יצאה לפועל

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי ההידברות נעשתה בין התובע לבין גב' שרם.
אולם בכך אין די. סעיף 8(א) לחוק קובע: "מתווך במקרקעין יפעל בנאמנות, בהגינות ובדרך מקובלת, וימסור ללקוחו כל מידע שיש בידו בענין מהותי הנוגע לנכס נשוא עסקת התיווך"; וסעיף 10 רישא לחוק קובע: "מתווך במקרקעין לא יתווך בעסקת מקרקעין אם יש לו ענין אישי במקרקעין או בעיסקה, אלא אם כן גילה ללקוחו את ענינו האישי כאמור וקיבל את הסכמת הלקוח לכך בכתב". הקף החובה לפעול בנאמנות עבור הלקוח משתנה לפי נסיבות העניין, אך מוסכם על הכל שחובת הנאמנות כורכת בתוכה את החובה להמנע מלהשתמש במידע בדבר הנכס לרעת הלקוח (ת"א (מחוזי מר') 31607-11-09 ציפי דבש בע"מ נ' שמיעות מורן מ.ד. בע"מ, פסקות 27-26 (22.11.2011)); את החובה להמנע מלהציג ללקוח מצג שוא (איל זמיר "לקראת חקיקה של דיני התיווך" ספר זכרון לגד טדסקי – מסות לזכרו 225, 246 (1995)); ואת החובה לפעול בתום לב לטובת עניינו של הלקוח.
אין נפקא מינה בעניינינו שהתובע היה הגורם היעיל שהוביל להתקשרות בעיסקה במובן זה שבלעדיו היא לא הייתה יוצאת לפועל.
אף שזכאותו לדמי תיווך מהנתבעת הייתה מובטחת – שכן הנתבעת התחייבה כלפיו בכתב – סרב התובע למסור לה את פרטי בעלת הדירה וניסה להניא אותה מליצור עימה קשר ישיר; ולאחר מכן מסר לה בכוונה תחילה מידע מוטעה שלפיו הדירה כבר נמכרה.
...
משהתמהמהה הנתבעת (באמצעות אחותה) בתשובתה אם ברצונה להתקדם במשא ומתן לרכישת הדירה, חשש התובע שבסופו של דבר היא תודיעו שאינה מעוניינת, ובשלב זה עלול גם הזוג הנוסף להודיע שמאוחר מדי.
סוף דבר: התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 750 ש"ח. הסכום ישולם תוך 30 יום שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אכן בהודעת מייל מטעם התביעה מיום 8.5.16 נאמר: "מרשי מעדכן כי הוא מוותר על ערבות אישית שכן סומך על היתנהלות עו"ד בעיסקה. אודה על העברתך אישור עו"ד לגבי 5 הערות אזהרה נשוא העיסקאות שאתה ביצעת בנכס וכן ייפוי כוח מתאים לעו"ד ליאור רוב ו/או רן בלקין ו/או דנה שחם לבדיקת יתר הערות האזהרה. במקביל, אנא אעבר לנו מספר מועדים אפשריים לחתימה על ההסכם" .
עסקה כאמור לא יצאה לפועל.
· בעוד בהגנה נטען כי בעת שניתנה ההיתחייבות לרכישת 50% במושאע, טרם נודעו תנאי העסקה ואף זהוי הדירה, הרי מאחר ועלה באופן ברור שלא היו שתי עיסקאות - ממילא ניתן ללמוד מהטיוטה הראשונה שהועברה מב"כ הנתבעים, באמצעות דביר אינדיג, בן הנתבע, כי היה ידוע היטב באיזו דירה מדובר, היה גם סכום לתמורה והמחלוקות שבין הצדדים היו תחומות ולא נגעו לרכיבים אלה.
...
בהקשר זה ר' גם סעיף 3.9 לכתב ההגנה, שם נטען במפורש כי: "לא הייתה גמירות דעת ולא הייתה מסוימות ולא הייתה חתימה". בסמוך לסיכום הדברים אני מוצאת להסיר עוד את טענת ההגנה שהעלו הנתבעים בדבר השוני באישיות המשפטית בין מר סילבר ובין התובעת.
מכל מקום, טענת הנתבע כאילו ניתנה הלוואה ללא כל ריבית ואף ללא תחימת זמן אשר במסגרתו היא תוחזר (ר' הנטען על ידי הנתבע בעמ' 17 ש' 8) - היא טענה שאינה סבירה ואשר איני מקבלת.
בהמשך לכל האמור התביעה אפוא נדחית, אך ניתנת רשות לתובעת להגיש תביעת פיצויים כאמור.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עסקת האופנוע החלופי לא יצאה לפועל ושגיב תבע את סמארט וסדן במסגרת ת"א 51665-05-13 - תביעת שגיב.
לחלופין, נטען כי בהיותו של שמרלינג שותף פעיל ומלא של סמארט לעסקה עם שגיב (היה אמור לספק את הערבות נשוא ההסכם, מימן מחצית מרכישת אופנוע חלופי עבור שגיב והיה אמור לקבל מחצית מריווחי סמארט מאותה עסקה), עליו לשאת במחצית מהתשלומים אשר הושתו על סמארט בגין אותה עסקה – סך של 88,500 ₪.
בכתב ההגנה נטען כי הנתבע מעולם לא היה שותף עם התובעים בעסקת מכירת האופנוע שהוזמן ע"י שגיב מסמארט וסייע בתיווך בלבד.
(8.2) באשר לטענת שמרלינג בדבר התחייבות לשיפוי מלא כנגד העמדת ערבויות מטעמו: נקבע בסעיף 60 לפסה"ד כי שמרלינג הודה ,כי אילו היו הערבויות בעיסקאות פרידריך ונאומוב ממומשות, האחריות לפרעונן הייתה מוטלת עליו.
...
הטעמים של בימ"ש קמא למסקנה דלעיל פורטו בהרחבה במסגרת פסה"ד: (8.3.1) הסכמת הצדדים הייתה כי נוכח מגבלה כספית אליה נקלעה סמארט; שמרלינג יפיק את הערבויות הבנקאיות בתמורה לקבלת תשלום מסמארט.
אין בידי לקבל טענה זו הואיל ולא מצאתי כי בימ"ש קמא ביסס יריבות בין שמרלינג לסדן על סמך הרמת מסך.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על פי הנטען מפי התובעים, נהג הנתבע לקיים אסיפות בישראל במהלכן היה מציג אפשרויות להשקעה בארה"ב, מקצה אחוזי הישתתפות למשקיעים, מחתים אותם על הסכמי רכישה ומכין מצגות עם תחזיות רווח מפתות זאת תוך זמן קצר כאשר תחזית רווחים ביחס לעסקה נשוא התביעה צורפה כנספח 14 לתצהיר.
לטענת התובע, היתקיימה פגישה בה חלק מהשותפים החליט לשלוח אותו לארה"ב לערוך דו"ח מסודר בנוגע לעסקה ולחברה אך הדבר לא יצא לפועל בשל היתנגדות הנתבע.
טענת הגנה מרכזית שהועלתה עוד במסגרת הבקשה לסילוק על הסף נוגעת לשאלת העילה והיריבות קרי העדר יריבות משפטית בין התובעים כולם לנתבע וטענה לפיה הנתבעת 3 שהיא האישיות המשפטית היחידה שהזרימה כספים להתקשרות והיא היחידה הזכאית לקבל את חלקה, היא חברה מחוקה שאיננה כשירה לכל פעולה משפטית ואיננה יכולה לתבוע, לא בישראל ולא בכלל אלא אם כן תפעל הנתבעת 2 להחיות אותה.
הנתבע מדגיש שכל התחייבות אישית מצידו, מגולמת אם בכלל באותו הסכם לגביו טוענים התובעים שהוא אינו צד לו והנתבע מלין על כך שהתובעים הולכים בדרך עקומה, מזגזגים לפי רצונם בין תניות העולות מההסכם ולבין עילות הנטענות בתביעה ומעדיפים לתבוע אותו אישית בישראל בעוד אין חולק שיש כספים הממתינים להם בארה"ב שם צריכה להיות מוגשת תביעה או שם היה מקום לנהל הליך בוררות במידה ותישארנה מחלוקות.
...
אלא שעם דבר אחד קשה להשלים, גם אם התביעה נדחית, התעקשותו של הנתבע להקשות על התובע בכל הנוגע להסכם המכר ראויה להתייחסות ולאו דווקא אוהדת.
סבורני כי המצאת עותק מהסכם המכר (ולא הדין וחשבון שאכן הומצא לשותפים ולמצער למר ליפשיץ) היה בו כדי לייעל את הדיון והיה קל יותר להוריד את התובע מהעץ עליו טיפס ביחס להתנהלות הנתבע ושליחת ידו בכספים ככל שההסכם היה תואם את הדו"ח הכספי והתשלומים שבוצעו בעקבות המכירה.
אשר על כן, נדחית התביעה והתובע ישלם לנתבע שכר טרחת עו"ד (בלבד) בסך 20,000 ₪+מע"מ לתשלום תוך 30 יום שאם לא כן, יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

שתי הפעימות הראשונות בסכום מיצטבר של 400,000 ₪, שולמו לצד שלישי בגין עסקה קודמת לרכישת קרקע אשר לא יצאה לפועל והיוו חלק מהתשלום עבור העסקה נשוא ההסכם.
עוד נטען כי לאחר שאותה עסקה לא יצאה לפועל פעלו הצדדים לקדם עסקה אחרת, בתוספת תשלום של 250,000 ₪, אך זאת בכפוף לכך שהנתבעים יתחייבו להשיב לתובע את מלוא הסכום ששולם ככל שהעסקה לא תצא אל הפועל (סעיף 18 לכתב ההגנה) ועל רקע זה נחתם ההסכם.
טענת ההגנה שהועלתה ע"י הנתבע 2 היא בדבר ביצוע עסקה אחרת, מאוחרת להסכם, לרכישת קרקע בטפחות, בתמורה לסכום נוסף אשר נועדה להחליף את העסקה מושא ההסכם ובעניין זה הפנה למסמכים שהוגשו בהליך המחוזי (נ/1, נ/2, ו-נ/3).
...
טענות הנתבע 2 בסיכומיו ביחס להסכם הפשרה בהליך המחוזי נדחות מחמת הרחבת חזית ושינוי חזית וממילא היו נדחות גם לגופן בהעדר ראיות.
למען הסר ספק, כל יתר טענות הצדדים - נדחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת במלואה ביחס לשני הנתבעים, איש איש על פי העילה שקמה כנגדו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו