מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הגנה בהליכים משפטיים על ידי פושט רגל

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

משתוקן כתב ההגנה והוכחשה על ידי הנתבעת 1 העסקת התובעים ונטען כי הם הועסקו על ידי הנתבעת 4, שוב אין בהליך הודיה פורמאלית מטעם הנתבעת 1 בהעסקת התובעים, ולפיכך על התובעים מוטל נטל ההוכחה כי הנתבעת 1 הייתה מעסיקתם, או למצער, מעסיקתם במשותף.
סעיף 20לפקודת פשיטת הרגל קובע: "משניתן צו כנוס יהיה הכונס הרישמי שליד בית המשפט הכונס של נכסי החייב, ומכאן ואילך, ובאין הוראה אחרת בפקודה זו, לא תהיה תרופה לנושה נגד החייב לו חוב בר-תביעה, ולא יפתח שום נושה בתובענה או הליכים משפטיים אחרים, אלא ברושת בית המשפט ובתנאים שיראה לקבוע". לעניין פרשנות סעיף 20 לפקודת פשיטת הרגל נפסק בע"א 1516/99 מרים לוי נ. נזיה חיג'אזי, פ"ד נה (4) 730: "הוראת סעיף 20 לפקודת פשיטת רגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 (להלן – הפקודה), שעניינו עיכוב הליכים לאחר מתן צו כנוס, משמיעה את אלה: ראשית, ממועד מתן צו הכנוס לא תהיה תרופה לנושה כנגד החייב לגבי חוב בר-תביעה אלא במסגרת הליכי פשיטת רגל; שנית, לא ייפתחו הליכים משפטיים על-ידי נושה אלא ברשות בית-המשפט של פשיטת רגל ובתנאים שיקבע. משתמע עוד כי הליכים תלויים ועומדים בבית-משפט בעת מתן צו הכנוס יעוכבו אלא אם ניתנה רשות להמשיכם (740ד, ו – ז).
...
אנו מחייבים את הנתבעת 1 להמציא לתובע פירוט של תשלומי ההפרשות לפוליסת ביטוח המנהלים של התובע לשנתיים האחרונות של העסקתו, וכן פירוט של תשלומי דמי ביטוח לאומי שהעבירה בגינו לשנתיים האחרונות של העסקתו.
אנו מחייבים את הנתבעת 1 לשלם למר כאדר אבו סנינה הוצאות בסך 7,500 ₪.
תביעת מר נדאל חשיש בסע"ש 7876-07-12 מתקבלת חלקית ובית הדין מחייב את הנתבעת 1 לשלם למר נדאל חשיש את הסכום הבאים: שכר החודשים 9/12 ו-10/12 בסך 6,596 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.10.12 עד לתשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

הכלל לעניין ניהול הליכים משפטיים על ידי פושט רגל לגבי חיובי ממון הנוגעים לקופת פשיטת הרגל, הוא שלא תנתן לפושט הרגל אפשרות לנהל בעצמו התדיינויות משפטיות הנוגעות למקצת מחובותיו.
ההכרעה בבקשה דנן מחייבת למעשה הכרעה בין שני שיקולים מתחרים - האחד, הגנה על אינטרס הנושים, והשני, זכות הגישה לערכאות של המבקש.
...
בנסיבות אלה, סבורני כי אין מקום להתערב בהחלטה בעניין זה. אשר לתביעת הפיצויים; נראה כי בנסיבות המקרה התניית המשך ניהול תביעת הפיצויים בהפקדת ערבות צד שלישי בסכום משמעותי פוגעת בזכות הגישה לערכאות באופן המצדיק התערבות, וזאת ממספר טעמים.
בהקשר זה, אף מקובלת עלי טענת המבקש לפיה ככל שתתקבלנה טענותיו לפני בית משפט השלום (ומשבית המשפט המחוזי לא דן בסיכויי תביעת הפיצויים, אין מניעה להניח כך לטובתו), קופת פשיטת הרגל צפויה להתעשר מכך.
הערעור מתקבל, אפוא, בחלקו.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת המשפטית על המבקש להכריזו פושט רגל מוטל הנטל להוכיח כי פעל בתום לב, הן לפני הליך הפש"ר והן במהלכו, הן לגבי הדרך שבה נוצרו החובות והן לגבי היתנהלותו לאחר שפתח בהליך פשיטת הרגל.
.הנכונות לאזן את עניינו של החייב אל מול עניינם של הנושים, ולהקל עליו בפרישת רשת ההגנה של הליכי פשיטת הרגל וההפטר, מתקיימת, איפוא, רק בחייב תם לב. מי שצבר את חובותיו בחוסר תום לב, או נהג בחוסר תום לב במהלך הליכי פשיטת הרגל, אינו ראוי להגנת הליכים אלה ולהפטר, ואינו זכאי כי עניינם של הנושים במיצוי אינטרס נשייתם כלפיו ייגרע" (ע"א 6021/06 דגנית פיגון נ' הכנ"ר ואח' (פורסם בנבו 9.8.09, סעיף 27)).
זו משמעותו של תום הלב הינה פתחתי בפני הכונס את כל הצפונות, יבדוק ויראה - כי אכן כטענתי עשיתי כל שניתן ולא צלחה דרכי, ועל כן יסייע לי להשתחרר על ידי פשיטת רגל".
...
דיון והכרעה לאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים ובחנתי את הראיות שבאו בפני, נחה דעתי כי דין בקשת הנאמן להתקבל וכי יש מקום להורות על ביטולו של הליך הפש"ר. פתח דבר יצוין כי לא מצאתי ליתן משקל כלשהו למכתבו של מר סברדלוב ולתצהירו, לפי שזה לא זומן לחקירה על ידי ב"כ החייב כעת מטעמו ולא נתאפשר לב"כ הנאמן וב"כ הכנ"ר לחקור מצהיר זה בחקירה נגדית.
מקובלת עלי עמדת הנאמן כי החייב שינה את גרסאותיו במהלך טיעונו ומתוך ניסיון להסביר את עיסוקיו במשרד התיווך, עיסוק אותו הסתיר מהנאמן ולא דיווח עליו במסגרת דוחותיו הכספיים, קל וחומר שהכנסותיו, ככל שהיו מעיסוק זה (שלא קיבל ביטוי בדוחותיו), לא דווחו לנאמן במסגרת הדוחות החודשיים.
סוף דבר בהינתן כל האמור לעיל ולאחר שמצאתי כי גרסתו של החייב והסבריו אינם אמינים בעיני, מצאתי כי דין בקשת הנאמן לביטול ההליך, להתקבל.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לתגובה צורף מכתב של מומחה בפסיכיאטריה לפיו "להערכתי, הליך משפטי של פשיטת רגל או הליכים משפטיים אחרים בשלב זה של חייו עלול לגרום להחמרה ניכרת במצבו הנפשי הרעוע". ביום 22.2.2023 הגיש הממונה תגובה, שלפיה הוא סבור כי בקשת הנושה ממלאת אחר התנאים למתן צו פתיחת הליכים.
יפים לעניין הדברים שנאמרו בע"א 5737/08 חברת בלוק הסלע האדום-מפעלי בלוקים בע"מ נ' חברת פ. נעאמנה לשיווק ומסחר בע"מ (28.6.2011): "ככלל, מקום בו עומדת בבסיס בקשת הפרוק שאלה עובדתית בדבר עצם הנשייה, הדרך המקובלת לכפות את קיומו של חיוב כספי היא באמצעות הגשת תובענה כספית, ולא באמצעות הגשת בקשת פירוק. הגשת בקשת פירוק היא דרך מתאימה וראויה לכפות את קיום החיוב רק אם אין מחלוקת אמיתית וכנה לגבי החבות ולגבי שיעורה... הטעם להלכה זו נעוץ, בין היתר, בכך שהליכי הפרוק עלולים לשמש כלי לסחטנות בידי נושים, על-מנת לאלץ חייב להודות או להתפשר בקשר לחוב שהוא כופר בו, וזאת משום שעצם פתיחת הליך פירוק נגד חברה עלולה להסב לה נזק רב. גם מבחינה דיונית, בקשת פירוק אינה הדרך המתאימה ביותר לבירור מחלוקות עובדתיות. ואולם - למרות חשיבותה של ההלכה בדבר העדפת מסלול התביעה האזרחית על מסלול הפרוק מקום בו קיימת מחלוקת אמיתית לגבי החוב, הרי שיש להישמר גם מהפניית הצדדים להליך אזרחי רגיל מקום בו מעלה החברה החייבת טענות הגנה פיקטיביות, שעשויות לשמש אותה ככלי טאקטי להטרדת נושיה ב"לך שוב", עד שאלה יתייאשו מניסיונם לגבות את חובם.
התנאי בדבר קיומה של מחלוקת אמיתית וכנה מאזן כראוי בין האינטרסים המנוגדים של החייב ושל נושיו, ומונע ניצול לרעה של ההליך המשפטי על-ידי מי מן הצדדים.
...
לא ניתן להתעלם מכך שאותו בעל תפקיד, שמונה למפרק החברה ונאמן להליך חדלות הפירעון של האב, לא טען בתגובתו דבר וחצי דבר אודות "השתלטות גורמים עוינים" על החברה, אלא ציין כי "על פניו עולה תמונה עגומה של הברחה מסיבית של נכסי החברה". מכל האמור לעיל, סבורני כי אין ממש בטענה למחלוקת כנה ואמיתית בדבר קיומו של החוב.
בענייננו, שבו קיים חשד כבד להברחת נכסים, סבורני כי קיימת ההצדקה לנקיטת הליך חדלות הפירעון, גם אם לא ננקטו עובר לו הליכי גבייה אחרים.
סוף דבר סופם של דברים, סבורני כי מתקיימים התנאים למתן צו פתיחת הליכים בעניינו של היחיד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לימים, השניים הסתכסכו ונפרדו וסכסוך זה גרר ניהול הליכים משפטיים בקנדה מטעם המבקש כנגד המשיב.
בטרם אדון בטענות הנ"ל אבקש להסיר מהדרך טענות נוספות שהמשיב העלה להגנתו.
יוצא אפוא, כי גם לפי המנגנון שפורט על ידי המומחה מטעם המשיב ותשובתו לשאלות ההבהרה, המבקש רשאי לאכוף את פסק החוץ לנוכח ההיתר שניתן לו בצו לפי סעיף 38 לחוק הפש"ר הקנדי והמחאת הזכות שקבל לצורך כך מהנאמנת בתיק הפש"ר. לאור האמור, המניעות שנוצרה מפני נקיטת הליכים נגד המשיב עקב הכרזתו כפושט רגל הוסרה עם מתן הצוו.
...
עם זאת, ולאור צו העיקול הזמני ברישום שהוטל על זכויות המשיב בנכס המקרקעין הידוע כחלקה 26 גוש 18404 מאדמות מעלות-תרשיחא (שלגבי מחצית הזכויות בו רשומה למשיב הערת אזהרה), ומאחר שהמשיב לא ביקש באף שלב לבטל את העיקול, ולאור תקנה 106 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, אני מאשרת את העיקול האמור.
אחרית דבר: אני מקבלת את הבקשה ומכריזה על פסק החוץ הקנדי (משתי הערכאות) כפסק דין אכיף ובר ביצוע בישראל.
מתוקף כך, אני מאשרת את צו העיקול הזמני מיום 17.7.2018.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו