מנגד טען הנתבע כי דין התביעה שהוגשה נגדו להדחות על הסף וזאת מאחר ואין בהעברת מידע של לקוח לידי הלקוח בבחינת גזל סוד מסחרי, המיילים אינם סוד מסחרי, אין בבקשת הלקוח ליתן תצהיר בגין מידע זה לטובת בית המשפט בבחינת פירסום, מתן התצהיר לבית המשפט אינו פירסום והנו מוגן מכוח לשון הרע, ואין בגילוי האמת על ידי הנתבע בבחינת הוצאת לשון הרע.
בעיניין זפרן (ע"ע (ארצי) 1828-10-11 זפרן – האקדמיה לאומנות ולעיצוב בצלאל (פורסם בנבו), מיום 28/11/12), חזר בית הדין הארצי והדגיש את חשיבותן של חובות הנאמנות ותום הלב ביחסי עובד ומעביד:
"ההיתקשרות בין עובד למעביד והיחסים ביניהם, מעצם טיבם וטבעם, הם בעלי אופי מיוחד, בהיותם חוזה יחס מתמשך. בהתאם, ומכוח יחסי האמון Fiduciary Relationship ולאור עיקרון תקנת הציבור, חלות על העובד ועל המעסיק, במהלך יחסי העבודה ובסיומם, חובות מוגברות של תום לב, אמון, גילוי, והגינות. חובות אלה, הן 'חובות עצמאיות שקיומן אינו תלוי בתניה חוזית מפורשת בין הצדדים', המשליכות על זכויותיהם של העובד והמעסיק כאחד".
בדב"ע מב/3-74 ורדי – עריית נתניה, פד"ע יד 59, נקבעו הדברים הבאים:
"יחסי עובד-מעביד מחייבות את העובד לנהוג בדרך המתחשבת עם האמון המתחייב מתפקידו, ואת המעביד – בדרך העולה מתוך הדאגה לרווחת העובד... וחובת ההגינות... שני אלה הם אף מעבר לחובת 'קיום בתום לב' שמסעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג 1973".
חובת הנאמנות ושמירת הסודות חלים על עובד אף מקום בו אין מדובר בסוד מסחרי כהגדרתו בחוק, על העובד להמנע משימוש במידע שאינו מגיע לכדי "סוד מסחרי", אך מהוה "מידע קונפידנציאלי" של המעסיק:
"מעבר לחובה שלא לחשוף סוד מסחרי, מוטלת על העובד חובת אמון כלפי מעבידו, מכוח חובת האמון מנוע העובד מלחשוף כל מידע קונפידנציאלי שנימסר לו במסגרת עבודתו, אף אם אין המידע בגדר סוד מסחרי... מחובת האמון נגזרות חובות רבות, אשר רובן מתייחסות לתקופת קיומם של יחסי עובד מעביד ולאופן ביצוע העבודה על ידי העובד, כגון: האיסור על שדול לקוחות המעביד לעבור לעבוד עם העובד לאחר שיעזוב את מקום העבודה, עוד בתקופת עבודתו אצל המעביד, או איסור על ניגוד עניינים. חובת האמון אינה מוגבלת רק לתקופת העבודה אצל המעביד. ענייננו הוא דוקא בחובות הנגזרות מיחסי האמון לאחר שהסתיימו יחסי העבודה... מקום שבו העובד עושה שימוש בסוד מסחרי של המעביד או במידע קונפידנציאלי אחר, בין בתקופת עבודתו אצל המעביד ובין לאחר שהסתיימו יחסי עובד-מעביד, עשויה לקום למעביד זכות תביעה שעיקרה הפרת חובת האמון האמורה. הגבלה זו של העובד חלה ללא צורך באיסור הסכמי מפורש על תחרות או בסעיף שמירת סודיות..." (ע"א 1142/92 ורגוס בע"מ – כרמקס בע"מ, פ"ד נא (3) 421, 442 – 439; ע"א 3156/98 בן ישי – ויינגרטן, פ"ד נה (1) 939, 956 (1999)).
...
סוף דבר
(א) התביעה העיקרית מתקבלת כאמור בסעיף 54 לעיל, והנתבע ישלם לתובעים פיצויים בגין הפרת חובת הנאמנות וחובת תום הלב, כמו גם בגין הפרת התחייבותו בהסכם הסודיות ובהסכם למניעת ניגוד עניינים בסך 50,000 ₪.
(ג) התביעה שכנגד – נדחית.
(ד) בשים לב לקבלתה העקרונית של התביעה ולדחיית התביעה שכנגד (שהתרשמנו כי הוגשה כ'תביעת משקל שכנגד'), החלטנו לחייב את הנתבע לשלם לתובעים, תוך 30 יום מקבלת פסק הדין, הוצאות משפט בסך של 10,000 ₪.