התשתית העובדתית הלכאורית
המשיבה – חברת החשמל לישראל בע"מ – היא חברה ממשלתית, כמשמעה בחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975 (להלן: החוק).
הנני מצהיר/ה כי הפרטים שמסרתי בטופס זה הנם מלאים ונכונים ומתחייב למסור לחברה הצהרה מתקנת מיד עם היוודע לי על שינוי במידע שמסרתי בהצהרה האחרונה.
כמו כן, נקבע בסעיף 7 לחוקת העבודה, כי "אם יתברר שעובד מסר, ביודעין, מידע שאינו נכון או העלים מידע בנושאים מהותיים, רשאית החברה לפטרו מן העבודה, בכפוף לסעיף 201".
התכלית העומדת בבסיס התקנות, הקובעות כללים האוסרים העסקת קרובי מישפחה, היא למנוע אפשרות של ניגוד עניינים בהעסקתם של קרובי מישפחה באותה חברה ממשלתית.
"קרוב מישפחה" הוגדר בתקנה 1 לתקנות באופן הבא: "בן זוג, לרבות ידוע בציבור, הורה, הורה הורה, בן, בת, אח, אחות, גיס, גיסה, דוד, דודה, בן-אח, בת-אח, בן-אחות, בת-אחות, חותן, חותנת, חם, חמות, חתן, כלה, נכד או נכדה, לרבות קרבת מישפחה שנוצרה עקב אימוץ או קרבת מישפחה חורגת, ולעניין תקנות 3(2), 5 ו-5א – גם בן דוד, בת דוד, בן דודה, בת דודה".
(כאשר נתייחס להלן לתיבה "תפקיד בכיר ... או תפקיד המדורג באחת משש דרגות השכר הגבוהות בחברה בכל סולם שכר הנוהג בחברה", נכנה אותה: "תפקידים בכירים". יתר התפקידים יכונו: "תפקידים זוטרים").
המבקשת הדגישה בטיעוניה, בתצהירה (סע' 16, 18 ו- 19) ובעדותה בבית הדין (פ: 11, ש: 14- 15), כי במועד שבו מסרה את ההצהרה לא ידעה על קרובי מישפחה המועסקים במשיבה.
...
סיכומו של דבר: המבקשת לא הציגה נימוק משכנע מדוע יש להתערב בשלב ההליך הזמני בהחלטת המשיבה לסיים את העסקתה.
אשר על כן, אנו קובעים שסיכויי התביעה אינם טובים.
סוף דבר: הבקשה לסעד זמני נדחית.